Podnikatelský zámer

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
javen
Novice
Novice

Podnikatelský zámer

Príspevok od používateľa javen »

Zdravím, vypracúvam si podnikateľský zámer, mám jednu otázočku, môžem do podnikateľského zámeru zahrnúť aj internetovú doménu? Webku mám už hotovú len ju zaregistrovať na serveri. Môžem si ju dať zaregistrovať napr. na 24 mes? Čítal som kde čo o tom, jeden hovorí tak druhý inak, tak neviem či to môžem napísať do kalkulácie alebo nie? Ide o bod 9 - Kalkulácia predpokladaných nákladov. Ďakujem.
goten
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Podnikatelský zámer

Príspevok od používateľa goten »

Tak podľa mňa si to určite môžeš započítať do nákladov, pokiaľ tú stránku budeš používať na podnikateľské účely t.j. na dosiahnutie, zabezpečenie a udržanie príjmov z podnikateľskej činnosti.
javen
Novice
Novice

Ano, budem ju využívať na podnikateľské účeli. Bude v nej kontakt, základné marketingové údaje, cenník služieb, to je všetko.
Brambor
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Brambor »

Záleží aj na tom, či ten plán budeš niekde odovzdávať. Úrady majú vlastné pravidlá, najmä čo sa týka financovania aktivít, tam by som ti odporučila sa presne orientovať podľa pokynov, ak nejaké zverejnili, prípadne kontaktovať konzultanta úradu. Ak si plán píšeš pre vlastnú potrebu, tak je to na tebe. Web stránka do kalkulácie určite patrí, aj keď je jednoduchšia a asi nebude veľkou položkou.
javen
Novice
Novice

Žiadam dotáciu od úradu práce SNV, nenapadlo ma to tam spýtať sa preto sa pýtam tu. Určite dačo k tomu povedali, ale nespomeniem si či je v tom zahrnutá aj táto aktivita.
Grim
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...určite majú kontaktné tel. čísla na ktoré môžeš zavolať...
Brambor
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Brambor »

Máš možnosť aj nejakých konzultácií? Ak áno, tak si to tam kľudne daj a potom ti to zoškrtajú, ak tam bude niečo navyše. A ak nie, tak si to tam daj aj tak, v prípade, že dotáciu dostaneš a nemala by sa ti na toto vzťahovať, malo by tam byť k tomu aj vyjadrenie, teda resp zoznam položiek na ktoré ti dotáciu schvaľujú. Asi mám nesprávnu terminológiu, ale vieš čo chcem povedať :-)
propernex
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa propernex »

čo sa týka dĺžky registrácie záleží od typu doménu, .sk doména sa dá zaregistrovať len na jeden rok, .eu aj na 5 rokov a viac, iné to môže byť s webhostingom ten by sa teoreticky dal objednať aj na viac rokov.
Napísať odpoveď