Kúpiť procesor alebo grafiku
Kúpiť procesor alebo grafiku
Zdar..
Rozmýšľam o malom upgrade PC.
Moja zostava je:
CPU: AMD Phenom II X6 1055t
GPU: nVidia GeForce GTX 550 Ti
RAM: 4GB (2x2 - presne neviem)
atď..
nahrávam videá z náročnejších hier ako je napr. Crysis 2 (ale má dobrú optimalizáciu), Battlefield 3 a pod.
Niekedy ma štve, že keď už nahrávam, tak si nemôžem zároveň užiť max. z tej hry, pretože to už jednoducho nezvláda (ale taktiež aj bez nahrávania).
Preto som rozmýšľal že namiesto GTX 550 ti kúpit GTX 560 (presne http://graficke-karty.heureka.sk/msi-n5 ... ozr-ii-oc/).
Ale neviem či mi viac výkonu prinesie nová GPU alebo CPU... je mi jasné, že AMD procesory sú na toto shi*, ale aj tak si myslím, že radšej dokúpiť GPU.
Ale kebyže aj CPU, tak som pozeral max. po Intel Core i5 2500k.
Prosím o radu, či kúpiť procesor alebo grafiku. Viem, že by bolo najlepšie obe, ale zas toľko peňazí nie je a myslím si že s tou GPU by podľa videí mohol ísť v poho (videl som videá s 1055t a GTX 560.. išlo im všetko v poho).
Vopred díky za odpoveď a sorry za "trochu" nepochopiteľnú správu, píšem fakt na rýchlo ;-D
Rozmýšľam o malom upgrade PC.
Moja zostava je:
CPU: AMD Phenom II X6 1055t
GPU: nVidia GeForce GTX 550 Ti
RAM: 4GB (2x2 - presne neviem)
atď..
nahrávam videá z náročnejších hier ako je napr. Crysis 2 (ale má dobrú optimalizáciu), Battlefield 3 a pod.
Niekedy ma štve, že keď už nahrávam, tak si nemôžem zároveň užiť max. z tej hry, pretože to už jednoducho nezvláda (ale taktiež aj bez nahrávania).
Preto som rozmýšľal že namiesto GTX 550 ti kúpit GTX 560 (presne http://graficke-karty.heureka.sk/msi-n5 ... ozr-ii-oc/).
Ale neviem či mi viac výkonu prinesie nová GPU alebo CPU... je mi jasné, že AMD procesory sú na toto shi*, ale aj tak si myslím, že radšej dokúpiť GPU.
Ale kebyže aj CPU, tak som pozeral max. po Intel Core i5 2500k.
Prosím o radu, či kúpiť procesor alebo grafiku. Viem, že by bolo najlepšie obe, ale zas toľko peňazí nie je a myslím si že s tou GPU by podľa videí mohol ísť v poho (videl som videá s 1055t a GTX 560.. išlo im všetko v poho).
Vopred díky za odpoveď a sorry za "trochu" nepochopiteľnú správu, píšem fakt na rýchlo ;-D
-
MichalkoOo
Zablokovaný
Re: Kúpiť procesor alebo grafiku
GPU, procesor je OK
jj gpu, podla mna aj tak si spravil ako hlupost ked si kupoval 6 jadro na hry.
Tiež si myslím, že CPU je fajn. Six core sa hodí keď hráš a nahrávaš gameplay. Okrem grafiky by som však dokúpil aj ram. Keďže nahrávaš svoje gameplaye, tak by to chcelo aj rýchly disk.
Neviem, v RAM-kám sa veľmi nevyznám, ale podľa mňa pokiaľ nie je RAM na viac ako 90% plná tak netreba upgravoať. Je pravda, že mám 32-bit OS a využiteľných je len 3.25, ale zatiaľ stačí.Goten napísal:Tiež si myslím, že CPU je fajn. Six core sa hodí keď hráš a nahrávaš gameplay. Okrem grafiky by som však dokúpil aj ram. Keďže nahrávaš svoje gameplaye, tak by to chcelo aj rýchly disk.
Mám SSD disk, ale tam mám len OS a BF3
Díky všetkým za odpovede, kupujem GPU
560 ti je dobra volba
ja mam od MSI a je perfect. hovoria ze huci ze je slabsie chladenie.. no mne to ziadne problemy nerobi.. ide to uplne ticho ..
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Z 550 Ti na 560 Ti? Žeby vyhodené peniaze? Rozumný upgrade je minimálne 570 OC, alebo 670/OC. Ideál by bol jazdenú 580tku. Alebo ak sa nebojí prípadných problémov, tak niektorú z AMD grafických kariet.
Tiež som na to tak pozeral, ale ten výkonový rozdiel je dosť veľký.. plus tá verzia čo som dával link je že vraj výkonovo o MINI trochu lepšia ako základná verzia GTX 570. Viem, že zas GTX 570 môže byť tiež OC, ale to už je pre mňa moc peňazí a ten výkon je od 550-tky o dosť väčší. A grafiku od AMD radšej nie ;Duplink napísal:Z 550 Ti na 560 Ti? Žeby vyhodené peniaze? Rozumný upgrade je minimálne 570 OC, alebo 670/OC. Ideál by bol jazdenú 580tku. Alebo ak sa nebojí prípadných problémov, tak niektorú z AMD grafických kariet.
EDIT: pozeral som sa na bazoš kde predávajú GTX 570 (Gainward GeForce GTX 570 Phantom 1280MB DDR5), čo je síce klasik verzia, ale je za 205€. Stále ale tá verzia GTX 560 mala byť o 3% výkonnejšia, takže neviem čo by bolo lepšie
-
MichalkoOo
Zablokovaný
našiel si zlú grafiku.. Táto je ako GTX570 http://www.alza.sk/msi-n560gtx-ti-hawk-d237480.htm .
Procesor je OK, nebrzdil by ani GTX580 len ho trochu potaktuj
tá Hawk verzia je na bazáre za 170€. Myslím, že celkom dobrá cena.. a procesor nechcem taktovať, pretože ten ventilátor keď sa roztočí, a je ešte leto tak ide vkuse 5000 RPM.. čo naozaj nie je tichéMichalkoOo napísal:našiel si zlú grafiku.. Táto je ako GTX570 http://www.alza.sk/msi-n560gtx-ti-hawk-d237480.htm .
-
MichalkoOo
Zablokovaný
lol ty máš ten boxový chladič? mal som ho deň kým mi prišla noctua. Skoro som ohluchol, nič nechladí a iba zohrieva napájanie a ramky. Dobre že mi PC nezačal lietať
Viem, je to nič mocMichalkoOo napísal:lol ty máš ten boxový chladič? mal som ho deň kým mi prišla noctua. Skoro som ohluchol, nič nechladí a iba zohrieva napájanie a ramky. Dobre že mi PC nezačal lietať
-
MichalkoOo
Zablokovaný
k hawk verzii sa dá neskôr dokúpiť nepočuteľný arctic.. Ale ten boxový chladič toho hawka prehučí 
-
uplink
VIP
Zober si Asus. A ak, tak by som šiel aspoň do 670tky, teda došetril a šiel do nej. 1055T netreba taktovať, ani nebude treba až po 680. Tam to ako taký zmysel už má.
-
MichalkoOo
Zablokovaný
nepovedal som že ho treba taktovať.. Ale v jedno-vláknových hrách to pridá zopár FPS
Tak ale Asus má o dosť menší výkon.uplink napísal:Zober si Asus. A ak, tak by som šiel aspoň do 670tky, teda došetril a šiel do nej. 1055T netreba taktovať, ani nebude treba až po 680. Tam to ako taký zmysel už má.
//autoeditácia príspevku (22 Júl 2012, 14:58)
Dobre, prečítal som si pár ďalších diskusií a pochopil som, že naozaj radšej GTX 570 než aj tú GTX 560 hawk. Neviem či bude mať väčší výkon, ale dúfam v to. Každopádne pokiaľ ma chcete ešte nejak opraviť, v poho napíšte, budem len rád.
Konkrétne na bazáry je za 205€ GPU - Gainward GeForce GTX 570 Phantom 1280MB DDR5
-
TUCERO_SVK
Star
Malo by stačiť keď nechá TurboCore zapnutý a procesor sám zariadi lepší výkon pre menej jadier. (teoreticky) Inak keby si menil na 2500K nezabúdaj že by bolo treba novú dosku čo by predražilo výmenu o dosť.MichalkoOo napísal:nepovedal som že ho treba taktovať.. Ale v jedno-vláknových hrách to pridá zopár FPS
Ďalej si myslím že prechod z 550ti na 560Ti sú vyhodené peniaze keď sa pozrieš suma ktorú za to zaplatíš/vzrast výkonu ....podľa mňa by si bol sklamaný. Radšej si ušetri viac na niečo silnejšie. Tiež som si teraz kupoval grafiku a rozhodoval som sa medzi 560Ti a 570. Nakoniec som pridal ešte trochu , kúpil som 670 ako radili ľudia z tohto fóra a podľa mňa to bola najlepšia voľba. Ten nárast výkonu bol ohromný. (vymieňal som z GTS250)
Plus ešte tam máš výhody ako spotreba na úrovni tej GTX560Ti a 2GB pamäť.
Samozrejme stále je možnosť tuším 15 -19 Augusta má vyjsť GTX 660Ti teraz už oficiálne čo stojí za pozornosť.
Tá 570 ako si teraz písal je taktiež v pohode voľba podľa mňa rozhodne lepšia ako 560Ti.
+ malá výhoda že ak by si sa rozhodol robiť s ňou aj niečo iné ako hranie (after effects, 3D render pomocou grafickej karty) tak má výpočtový výkon vyšší ako 670 s ktorou zatiaľ nieje skoro nič kompatibilné a Nvidia jej výpočtové schopnosti orezala na kosť.
Tú tvoju tému som čítal =D teraz sa ale neviem rozhodnúť medzi GAINWARD GTX570 1.28GB DDR5 Phantom alebo Gigabyte GTX 570 OC. Mne viac prišla simpatickejšia Gainward, no netuším ktorá je lepšia. Obe stoja 200-205€.TUCERO_SVK napísal: Malo by stačiť keď nechá TurboCore zapnutý a procesor sám zariadi lepší výkon pre menej jadier. (teoreticky) Inak keby si menil na 2500K nezabúdaj že by bolo treba novú dosku čo by predražilo výmenu o dosť.
Ďalej si myslím že prechod z 550ti na 560Ti sú vyhodené peniaze keď sa pozrieš suma ktorú za to zaplatíš/vzrast výkonu ....podľa mňa by si bol sklamaný. Radšej si ušetri viac na niečo silnejšie. Tiež som si teraz kupoval grafiku a rozhodoval som sa medzi 560Ti a 570. Nakoniec som pridal ešte trochu , kúpil som 670 ako radili ľudia z tohto fóra a podľa mňa to bola najlepšia voľba. Ten nárast výkonu bol ohromný. (vymieňal som z GTS250)
Plus ešte tam máš výhody ako spotreba na úrovni tej GTX560Ti a 2GB pamäť.
Samozrejme stále je možnosť tuším 15 -19 Augusta má vyjsť GTX 660Ti teraz už oficiálne čo stojí za pozornosť.
Tá 570 ako si teraz písal je taktiež v pohode voľba podľa mňa rozhodne lepšia ako 560Ti.
+ malá výhoda že ak by si sa rozhodol robiť s ňou aj niečo iné ako hranie (after effects, 3D render pomocou grafickej karty) tak má výpočtový výkon vyšší ako 670 s ktorou zatiaľ nieje skoro nič kompatibilné a Nvidia jej výpočtové schopnosti orezala na kosť.To len tak pre zaujímavosť.
linky - gainward: http://www.alza.sk/gainward-gtx570-1-28 ... heureka.sk
- gigabyte: http://www.alza.sk/gigabyte-n570oc-13i- ... heureka.sk
bazos -gainward: http://pc.bazos.sk/inzerat/16747810/Gai ... B-DDR5.php
-gigabyte: http://www.inzercia.sk/inzerat-BFB6624- ... tx-570-oc/
-
MichalkoOo
Zablokovaný
gigabyte
Chcel by som vedieť kolko € si mam nachystať na graficku kartu k tejto zostave:
RAM 4GB
550W ZDROJ
CPU AMD Phenom II X4 Black Edition 955 3,2GHz
tak aby mi išli aj novšie hry na vyššich detailoch.
RAM 4GB
550W ZDROJ
CPU AMD Phenom II X4 Black Edition 955 3,2GHz
tak aby mi išli aj novšie hry na vyššich detailoch.