SBS kurz

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
TheSearch
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

SBS kurz

Príspevok od používateľa TheSearch »

Zdravim, chcel by som sa spytat ci uz tu niekto z pritomnych absolvoval nejaky z kuzov SBS. Zaujimalo by ma ako kurz prebiehal co sa tam tak priblizne ucilo a tak.

No proste ci to aj za volaco stalo alebo nie. Dakujem za odpoved!!!
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: SBS kurz

Príspevok od používateľa hojko »

Potrebujes preukaz odbornej sposobilosti a ten ziskas po kurze, ktory si zaplatis.
TheSearch
Expert
Expert

:D :D :D to viem ale nikde nepisu co na tom kurze absolvujem, to je pre mna podstatnejsie ako trapny papier (bez urazky)... :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Pisu, len nevies pouzivat Google. A ja to robit za teba nebudem, je to tvoja lenivost.
TheSearch
Expert
Expert

nechcem byt hruby ale vies citat alebo len nechapes o co mi ide ?

Googlujem uz od vcera ale vsade pisu to iste a nikde nepisu ze co ten kurz obsahuje ake pripravy alebo podobne a ked by aj pisali co sa tam konkretne prebera, potom to nemusi byt objektivne.

Ja potrebujem nazor niekoho, kto sa kurzu ucastnil a podla mna a toho co si doteraz napisal ty si to neni a pls nepis ked nevies podla mna je to riadna blbost si takymto sposob hrat na niekoho ze mas vela prispevkov.... a to ze si admin tiez nie je nejaka extra vyhra.

P.S.: Kludne mi kazdy dajte dole karmu, lebo ja vas mam.... ved aj tak nic ine neviete robit len ako soplavi sa tu hrat s karmu.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Je to kurz z pravneho hladiska, takze nieco na sposob ziadatela o zbrojny preukaz. Je tam vsetko, od Ustavy, cez Trestny zakon, Zakon o priestupkoch, Zakon o policajnom zbore, Zakon o obecnej policii, az po informacie o prvej pomoci, informacie o SBS...
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

Autorovi temy.

najprv sa musis rozhodnut ktory preukaz chces, ci typ P (prevadzka) alebo S (strazenie) P je drahsi a zahrnuje v sebe aj S zaroven, S je lacnejsi a ako tak lahsi.

Pozostava to z pisomnej testovej casti, a ustnej kde sa ta budu pytat normalne otazky z uciva ktore k tomu budes mat dane. 8)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

qwerty-xyz: Az na to, ze typ P sa robi, ak chces mat svoju SBS, ale tam uz potrebujes vysokoskolske vzdelanie, teda bezpecnostny manazment alebo pravo.
RBG
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa RBG »

Hojko ma pravdu.
Dalej aby si mohol tento kurz absolvovat (typu S, alebo P), musis mat napr. cisty register trestov
TheSearch
Expert
Expert

a to v tom kurze je vsetko iba teoria co sa prebera ?
h.olub
King
King

Príspevok od používateľa h.olub »

ano iba teoria je na skuske, mas skolenie cca tyzden kde ti vsetko povedia(tam je aj prakticka cast), potom dostanes knizku(alebo si ju kupis) v ktorej su testy aj otazky na ustnu, to sa naucis a mas.....pisomna je test, formalita, ustna zalezi od komisie, ale ak sa do toho trocha pozries tak nemas problem

je potreny odpis(alebo vypis uz neviem) z registra trestov a cestne vyhlasenie, ale toto vsetko ti povedia na tom skoleni.....
TheSearch
Expert
Expert

aha takze ak to spravne chapem, nejake aspon jednodnove skolenie sebeobrany alebo podobne tam nenajdem, hm skoda.... :(

a este by som sa chcel podakovat za trpezlivost a ospravedlnit za ten mensi vybuch, ale som mal vcera jeden otrasne-priserny den, tak snad to chapete :) (a vysvetlovt co preco som mal taky den sa mi nechce to je nadlho lebo)
h.olub
King
King

Príspevok od používateľa h.olub »

ale ano, vramci toho tyzdenneho skolenia sa vyucuje aj sebaobrana......
TheSearch
Expert
Expert

a nevies asi v akom rozsahu sa vyucuje sebeobrana ?

P.S.: Sorry za moc otazok ale co sa tyka bojovych umeni som velky fanusik :D
evilbanana
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa evilbanana »

Cavko prave si tento kurz robim. Takze potrebujes cestne vyhlasenie potrebujes dalej vypis registra trestov potom sa zahlasis na kurz zaplatis ho toto predlozis, po kurze budes cakat kym nepridu z ministerstva a nepreskusaju ta ak to zvladnes tak dostanes licenciu. Ak si najdes robotu tak budes potrebovat od doktorky potvrdenie ze si sposobily dalej budes potrebovat zasa reg. trestov a cestne vyhlasenie. to je vsetko cena kurzu aspon u mna bola 126,50

Aha este edit. na kurze sme sa ucili zaklady prava ktore potrebujes, kriminalistika, sebeobrana, zdravotne hasicske a policajne prednasky. Nieje to tazke. Ak si fanusik bojovych umeni tak sa prihlas na nejake , nechapem naco ti je tolko sebeobrany u SBS. Su tam len zaklady s obuskom potom nieco proti utocnikovi s nozom . Nic rozsiahle skor len ukazovanie
TheSearch
Expert
Expert

ako ja chodim na bojove umenie o to pokoj :D ale ja som taky ze vo vsetkom by som ho rad :D

Tak si to este dobre premyslim lebo toto ma nejak nezaujalo (nic v zlom), ale podla mna to je nic moc ale tym nechcem urazit teba alebo inych co tam chodia alebo chodili.....
A nachepm nejak tomu ze preco vela prava a malo (nazvymeto) fyzicky, ked strazis nejaky objekt.... ale budiz to je uz ina tema, tak este raz dakujem za odpoved a drzim palce nech spravis skusky ;)
evilbanana
Medium Star
Medium Star

absolutne sa neurazam. Ja som skoncil gymnazium idem na VS nechcel som ist denne ale externe a do vyroby nepojdem, pracu v jednej firme mam 10 minut od domi na bicykli a som maximalne spokojny zatial. Nechcem to robit do konca zivota ale niekde zacat musim ale to uz je o inom, Nieje za co
TheSearch
Expert
Expert

ako ja keby som si to spravil tak by som to asi nerobil cely zivot (teda pokial by sa jednalo o ochranu osôb alebo keby som v tom bol ozaj dobry by som spravil vinimku) inak by som to robil tak tak rok alebo par rokov nez by som si dorobil nejaku maturitu alebo volaco aby som sa dostal do armady a samozrejme keby toto uvediem pri vstupe do armady ze mam sbs kurz tak by to bolo len plus :D to je jediny dovod preco si to asi spravim

P.S.: Moj nazor na kurz (podla tvojho popisu) je ze to je iba cista chu**** a dalsi sposob ako by sa mal stat nabazit na ludoch.... podla mna by mal poriadny na urovni bodyguard alebo sbs-kar ovladat nejako to pravo (minimalne nejake zaklady a nemusi nejak podrobne), ale hlavne by mal byt vsimavy vsimat si co najviac detaili, poznat psychologiu a spravanie cloveka a samozrejme vedet to preniest do praxe, mal by vedet komukiovat s ludmi, mal by byt na to aj fyzicky dobre a samozrejme by sa mal vedet bud nejake bojove umenie alebo b mal dobre ovladat sebeobranne techniky, kazda dovednost navysse len velke plus pre ochrankara :D ako napriklad chladne a takticke myslenie, odolnost voci chladu, stresu a podobne

Sry ze som sa rozpisal ale ja nejak nemam moc kamaratov takze nemam komu inemu povedat :D
evilbanana
Medium Star
Medium Star

Myslim si, ze armada absolutne nebude prihliadat na to ci mas tento preukaz. Do armady sa dostanes len so znamostami a treningom na skusky ktore su tvrde. Po druhe, mozno kto ten kurz neabsolvoval si to povie tiez mozno som si to hovoril aj ja ale je celkom fajn vediet tie pravne veci ktore sa ti neraz do zivota hodia a potom ked sa nieco stane hned vies ako by si mohol konat bez toho aby si bol v strachu co ak toto.. A ver tomu ze sa kadejaká býkovina riesi.
TheSearch
Expert
Expert

to ze sa do armady dostanes so znamostou to je blbost a aj tak to plati vsade ze pri znamosti mas vecsiu sancu... podla mna tie skusky do armady su lahke... A ci uz mas sbs kurz alebo aj si chodil na nejaky bojove umenie alebo si bol skautom tak vsetka takato aktivita je len plus... a ked chce niekto do armady len pre to aby zbalil babu na uniformu alebo len pre peniaze atd... tak bud neprejde skuskami alebo ho to casom omrzi bude sa hnat prec :D a co som chodil na jedno BU tak tam nam aj vysvetlovali volaco co sa prava tyka (trener bol policajt) a je niekedy lepsie menej vedet ako viac lebo este zacnes rozoberat toto nie toto nie az nakoniec skoncis sam na tom zle.... :D
Napísať odpoveď