Môže posilovanie zastaviť rast ???
Re: Môže posilovanie zastaviť rast ???
problem by som ani tak nevidel v zastavovani rastu, ako v tom ze ked ma niekto 14 tak tie svaly a slachy su z toho ze prezivaju rastovy boom velmi tenke lebo sa rychlo natahuju, tak by som sa bar nejakeho zranenia a lepsie je ich podla mna v tomto veku precvicovat len vlastnou vahou, stym sa da cele telo precvicit velmi efektivne, aj ked ztoho samozrejme neporasties ako z ciniek, ale v 14 by som sa tych ciniek skor bal ako mozneho zranenia
caute... V tejto teme sa toho uz popisalo vela ale aj taksa opytam
.. Momentalne cvicim uz rok ale s 3 mesacnou pauzou niekde medzi .... Chcem prestat cvicit lebo som dost mali a chcem este vyrast ... Mam cca 170cm a cca60kg ... Oplati sa mi prestat cvicit?? Vyrastiem este ked som uz cvicil rok? . Vela sa tu vralevo o genetike ... Moj oco ma 170 mama ma asi 165cm ... Brat ma 172cm a ma 18 rokov.. ale zvysok rodiny mam vysoku ako mapriklas stryko ... Mamim brat a tak .. Je tam nejakz sanca vyrast??? Tusim som napisal vsetko potrebne ... Prosimo odpoved uz som zufali zo svojej vysky .. Este som zabudol napisat ze mam 16 a pol rokaa uz 2 roky som skoro nic nepodrastol.... Vopred dakujem za odpovede
No asi ťa nepoteším, ale už moc neporastieš...možno 1-2 cm...ale tak aj zázraky sa občas stávajú...btw,podľa rontgenu zápästia sa dá zistiť, či ešte niečo podrastieš. Tam sa tuším zisťuje, či už máš uzavreté rastové štrbiny...taktiež by ti mohli pomôcť pojmy endokrinologia a rastový hormón...vraj existujú lieky, ktoré dokážu dopomôcť, aby si narástol ešte(asi steroidy, odporúčam zistiť), ale tie ti s veľkou pravdepodobnosťou nebude chcieť predpísať žiadna lekárka, lebo vraj sú drahé, teda to povedala mne, lebo som chodil po doktoroch v 18tke kvôli zvyšenemu kortizolu a tak sme zároveň dali prešetriť aj tu výšku...bohužiaľ mám toľko, čo ty...
Možno kebyže nemáš ešte uzavreté tie štrbiny a zohnal by si si tie hormóny, tak by si mohol podrásť ešte niečo, ale neviem, či to naozaj tak funguje, keďže genetika je genetika...Odporúčam sa o tom porozprávať s nejakým športovým lekárom alebo niekým takým, normálna detská doktorka ťa pošle do <> .
Pokiaľ ide o cvičenie, tak sa vyhýbaj ťažkým váham, lebo aj tie budú mať nejaký ten vplyv na rast.
Možno kebyže nemáš ešte uzavreté tie štrbiny a zohnal by si si tie hormóny, tak by si mohol podrásť ešte niečo, ale neviem, či to naozaj tak funguje, keďže genetika je genetika...Odporúčam sa o tom porozprávať s nejakým športovým lekárom alebo niekým takým, normálna detská doktorka ťa pošle do <> .
Pokiaľ ide o cvičenie, tak sa vyhýbaj ťažkým váham, lebo aj tie budú mať nejaký ten vplyv na rast.
Sotva máš potenciál narásť ešte vyššie, max. centimeter. Takže, môžeš začať pokojne valiť s činkami, na takú malú výšku sa ti bude lepšie naberať, opticky budeš vyzerať oveľa väčší. 
-
senator8008
Light Star
No ja by som si s tým rastom nebol 100%-tne istý, pretože ak máš v rodine niekoho kto bol nízky a vo vyššom veku (18-20) ešte narástol tak je ešte istá pravdepodobnosť že môžeš vyrásť.
mam ... Mamin brat tak narastol...inac len moj oco v rodine je nizky ostatny su celkom vysoky .. A rad by som vedel ze ci som si ten rast uz ovlyvnil posilnovanim... Vraj ked cvicis tazko tak to nici rast najvecsia vaha aku som dvihal bolo 60 kg a to ma tlakoch a mrtvom tahu ...nemyslim si ze som nedvihal natolko velkw vahy zeby mi to ovlivnilo rast.. Chcem tym povedat ze posilovanim som si rast este neovlivnil cize sa mozno este vytiahne napr v 17 rokoch ... Sa ospravedlnujem za dlhe texty .... Chcem sa len zistit iste veci velmi sa trapy vyska 
chalan moze rast kludne aj do 18tich rokov,vynimocne aj este neskor. Na strednej som mal spoluziaka ktory bol uplne nizky, vyzeral ako ziak zo ZS, jeho rocnik bol o aj o dve hlavy vyssi ako on.A nakoniec v stvrtom rocniku uplne rapidne vyrastol z nicoho nic a teraz ma 175cm.
-
Permonik1998
Light Star
ahojte
čítal som tu že rast može zastaviť mrtvý ťah, drepy atd..... tiež som čítal že posilovanie s malymi vahami rast nezastavuje a tak sa chcem spýtať že či možem cvičiť mrtvý ťah a drepy ale z lahšími váhami?
Myslím že tu platí priama úmera. Čím nižšie váhy, tým menej zabrzdíš rast. Na druhú stranu, klesá tiež efektivita cvikov.
OMFG a načo sem dávam články, ste slepí? Keby ste si aspoň pár príspevkov prečítali nad sebou.