kam na medicínu Martin alebo Košice ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
jozotom
Light Star
Light Star

kam na medicínu Martin alebo Košice ?

Príspevok od používateľa jozotom »

caute, tento rok sa mi podarilo urobit prijimacky v Košiciach na UPJŠ aj v Martine. Ale neviem sa rozhodnúť kam ísť. Kam by ste sa rozhodli vy ? a hlavne prečo ? Ďakujem za názory.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: kam na medicínu Martin alebo Košice ?

Príspevok od používateľa mirak2 »

kosicka fakulta ma problemu s nemocnicou, ked sa posnazis vygooglis a uz len z tohto dovodu neistoty by som si kosice nevyberal...mozno to vyriesia, no mozno nie...nie som doma takze linku ti nedam, musis vygooglit
danodrevo
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa danodrevo »

Martin.
jozotom
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa jozotom »

Hej, viem ze maju problem ale ja si myslim ze to vyriesa. Kde by sa pobralo tisice studentov a stovky lekarov. A ked ho uz nevyriesa medzi sebou, zasiahne vláda. A navyse dnes maju problem s nemocnicou Košice ale nikde nie je napisane, ze ho nebudu mat zajtra v Martine.
V čom je Martin lepší, prosím napíšte mi dovody. Kazdy mi martin odporuca ale ja neviem preco, v com je lepsi ?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Mozno preto, ze je to JLF a ma svoje meno, tradiciu... Kde je vsak napisane, ze vystudujes medicinu v Martine a hned ta prijmu do nemocnice v MT??? Nikde, vzdy je to o volnych miestach a nicom inom. Vynimkou su asi len Nori, ti dostuduju a drviva vacsina z nich sa vracia do Norska, sice tam musi vlade splatit to co mu pozicala na studium, ale nema s tym problem. Chodim s jednym norom hravat squash, studuje medicinu v Martine, buduci rok konci a tak sme sa bavili co a ako, jeden rok ho tu vyjde 10 000 eur, ma na to daku pozicku od statu na studium, ale po skonceni skoly sa musi vratit domov, zacat pracovat ako lekar u nich v zdravotnictve a splacat to, to vsak nie je az taky problem, priemerny plat lekara v Norsku je okolo 6000 eur, takze sa to da behom niekolkych rokov splatit. Zhodou okolnosti som bol vcera s kamaratom v meste a stretol byvaleho kolegu, ten studoval v Martine, pracoval v Martine, ale teraz pracuje v Anglicku, konkretne v Londyne ako zachranar. Plat neprezradil, ale udajne je to o dost lepsie ako v Norsku a ucet, ktory mal za napoje+biliard (nieco cez 19 euro) isiel platit 500 eurovou bankomatovkou, casnik len smutne na neho pozrel a povedal, ze mu nema vydat.

http://www.sme.sk/c/4207737/zverejnili- ... -vasa.html
http://www.etrend.sk/trend-archiv/rok-2 ... rra-2.html
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

Chod do Martina. Čo som mal možnosť počuť, tak tam je najlepšie vybavenie spomedzi lekárskych fakúlt u nás. Tiež je tam prijímaných menej študentov a teda vzťah učiteľ - študent je na otvorenejšej úrovni ako inde.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Martin - vyssia uroven. Prajem prijemnych 6 rokov tazkeho a neustaleho studia :)
master23
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa master23 »

ja mam taku otazku ohladne tych Norov v Martine. oni studuju v slovencine alebo tam je medina aj v anglictine vyucovana?
Prioritas
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Prioritas »

master23 napísal:ja mam taku otazku ohladne tych Norov v Martine. oni studuju v slovencine alebo tam je medina aj v anglictine vyucovana?
v anglictine
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

aj v kosiciach je halda cudzincov na medicine... od grekov, cez kadejakych arabov az po severanov. z toho ma fakulta obrovske peniaze
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

v KE mas pomer chlapci a zeny 50/50 . . . v martine je proste viacej bab, keby si mal malo tak mas blizko ruzomberok a bystricu.
niektore oblasti mediciny sa dobre studuju na vybranych uchadzackach. :D lepsie raz vidiet ako 100 krat pocut (a lepsie si chytit ako sa len pozerat) co si myslis ze sa budes 6 rokov len ucit? ....
boze neze napises nejaku hovadinu s frajerkou, ja byt na internate v martine priputam sa putami k armature a zjem kluc . . . .

:roll: o uroven neide, pokial nie si vyslovene talent na medicinu budes rovnaky ako vacsina mladych doktorov ktori opustia skolu, skutocnych doktorov je len zlomok, . . . vacsina vysla z karlovej univerzity. :wink:
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

qwerty prosím ťa netáraj! O akom štúdií na uchádzačkách to tu hovoríš ? Všetci ľudia na medine nerobia nič iné iba 6 rokov súložia jak zajace nie ? :roll: Realita je od teba až príliš vzdialená, až príliš.
Práveže ide aj o úroveň. Poznám zopár ľudí čo nie sú vyslovene talenty na medicínu (zaujímavý pojem) no napriek tomu stále študujú a nevyzerá to že by v blízkej dobe prestali.
Napísať odpoveď