Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
-
Hellboy248
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Re: Posilnovanie
chodievaj kazdy den, ked uz budes citit ze nevladzes unaveny si das si den volna
Určite tých 20-30 minút denne nie je na to, aby si sa cítil unavený. Alebo to som už ja taký namakaný
(čo je blbosť)
-
pegasusss
Light Professional
jedna otazka , v deň keď máte nohy oplati sa este za tym behat ? ( napr. rozmrdam sa velkimi vahami v posilke na obed a vecer si dam 40 minut behu ) ... este som to neskusal a nechcem aby som nieco zle spravil , preto sa pytam thx ..
-
Hellboy248
Guru wannabe
hughito: ked zoberes ze pracujes, potom nejake domace cinnosti a este behanie tak mozes byt unaveny ked tyzden takto makas
Si myslíš, že ja nepracujem ? Poobedná, tak ráno aj fitko + behanie makanie musí byť. Nie je inej cesty. A to mám ešte vlny, čiže málo sacharidov. A pohodka. Netreba sa šetriť.
-
R1k1nko
Darca
vyriesene___
ahojte mam jeden dotaz aky mate nazor na tribulus? ma to nejake vedlajsie ucinky?
Lights
s tribulusom mam bohate skusenosti a zhrnul by som ich asi takto>
1/do 30tky to nema vyznam vobec brat
2/po 30tke to tiez nema velky vyznam brat, zlepsuje to trochu libido a teda chut na sex,
na rast svalstva to vplyv nema/vedlajsi ucinok je ten, ze ho musis davat niekolkonasobne viacej ako pise na obale a tym padom to aj stoji dost penazi/
3/ vyskusaj a napis nam svoju skusenost
R1k1nko
treba si dat rysovacku. Posilka, bicykel popr ine sporty, proste rozbehat metabolizmus,
nejake tie aminace a hlavne -dietu.
Pokial chces iba schudnut a netrapi ta ze stratis aj nejake tie svaly, tak jednoducho iba menej jedz
a vela sportuj, pohybuj sa.
s tribulusom mam bohate skusenosti a zhrnul by som ich asi takto>
1/do 30tky to nema vyznam vobec brat
2/po 30tke to tiez nema velky vyznam brat, zlepsuje to trochu libido a teda chut na sex,
na rast svalstva to vplyv nema/vedlajsi ucinok je ten, ze ho musis davat niekolkonasobne viacej ako pise na obale a tym padom to aj stoji dost penazi/
3/ vyskusaj a napis nam svoju skusenost
R1k1nko
treba si dat rysovacku. Posilka, bicykel popr ine sporty, proste rozbehat metabolizmus,
nejake tie aminace a hlavne -dietu.
Pokial chces iba schudnut a netrapi ta ze stratis aj nejake tie svaly, tak jednoducho iba menej jedz
a vela sportuj, pohybuj sa.
Ahojte, potrebujem poradiť a teda sa spýtam tu a Vás..
Včera sa so mnou kamarát hádal, že bol cvičiť ( posilovať) a že má strašnú svalovicu..
On tvrdil, že svalovica je keď dobre a správne cvičíš, no ja som tvrdila opak, že svalovica je z toho že si cvičil nesprávne... Prosím Vás tak ako to je ? kto mal pravdu ?
(nevysmejte ma za trápnu otázku, ide mi len o " pravdu" ) ďakujem pekne k+ pre Vás
//cvičí už 5. rok , takže nie je začiatočník
Včera sa so mnou kamarát hádal, že bol cvičiť ( posilovať) a že má strašnú svalovicu..
On tvrdil, že svalovica je keď dobre a správne cvičíš, no ja som tvrdila opak, že svalovica je z toho že si cvičil nesprávne... Prosím Vás tak ako to je ? kto mal pravdu ?
(nevysmejte ma za trápnu otázku, ide mi len o " pravdu" ) ďakujem pekne k+ pre Vás
//cvičí už 5. rok , takže nie je začiatočník
svalovica v zasade nemusi byt vyslovene negativny jav, ale pozitivny je malokedy.
ked ide zaciatocnik cvicit prvy krat, na 99% bude svalovicu mat.
Svalovica je sposobena kyselinou mliecnou vylucovanou svalstvom v anaerobnej faze cvicenia, ked jej je prilis vela sval ju nestihne vstrebat a nasledne sposobuje palenie svalov az kym sa nevstrebe.
ale aby som to zhrnul, ak sa nejedna o zaciatocnika, ale uz aspon mierne pokrocileho cvicenca tak svalovica nema nic spolocne s kvalitou cvicenia, je to len znak toho, ze sa islo za bezne kapacitne moznosti cvicencovej svalovej sustavy. kedze cvicenie s cinkami je anaerobna aktivita kyselina mliecna bude vznikat v podstate furt, ale az ked jej je privela dostavi sa svalovica. telo sa postupne prisposobuje zatazi a reguluje aj produkciu kyseliny mliecnej a zaroven aj zefektivnuje jej vstrebavanie, preto sa uz pri pokrocilych cvicencoch nedostavuje. ak niekto cvici tak, ze ju ma furt s najvacsou pravdepodobnostou smeruje k pretrenovaniu, kedze maka viacej ako je jeho telo schopne regenerovat, nehovoriac o tom, ze takato zataz je z dlhodobeho hladiska neunosna pre nervovu sustavu, ktora sa tazkymi treningami velmi vycerpava a to uz si koleduje o zranenie.
cize zhrnute ak je zaciatocnik nemusi mat svalovica ziadnu vypovednu hodnotu, ak uz nejaky ten piatok cvici a furt ma svalovicu tak skutocne cvici zle.
(dalsia vec je, ze niektore treningove metody su tak narocne-vid crossfit, ze svalovica je temer sprievodny jav pomerne dlhu dobu, kedze su fakt tazke a telo si dlho zvyka, to je ale ina debata)
ked ide zaciatocnik cvicit prvy krat, na 99% bude svalovicu mat.
Svalovica je sposobena kyselinou mliecnou vylucovanou svalstvom v anaerobnej faze cvicenia, ked jej je prilis vela sval ju nestihne vstrebat a nasledne sposobuje palenie svalov az kym sa nevstrebe.
ale aby som to zhrnul, ak sa nejedna o zaciatocnika, ale uz aspon mierne pokrocileho cvicenca tak svalovica nema nic spolocne s kvalitou cvicenia, je to len znak toho, ze sa islo za bezne kapacitne moznosti cvicencovej svalovej sustavy. kedze cvicenie s cinkami je anaerobna aktivita kyselina mliecna bude vznikat v podstate furt, ale az ked jej je privela dostavi sa svalovica. telo sa postupne prisposobuje zatazi a reguluje aj produkciu kyseliny mliecnej a zaroven aj zefektivnuje jej vstrebavanie, preto sa uz pri pokrocilych cvicencoch nedostavuje. ak niekto cvici tak, ze ju ma furt s najvacsou pravdepodobnostou smeruje k pretrenovaniu, kedze maka viacej ako je jeho telo schopne regenerovat, nehovoriac o tom, ze takato zataz je z dlhodobeho hladiska neunosna pre nervovu sustavu, ktora sa tazkymi treningami velmi vycerpava a to uz si koleduje o zranenie.
cize zhrnute ak je zaciatocnik nemusi mat svalovica ziadnu vypovednu hodnotu, ak uz nejaky ten piatok cvici a furt ma svalovicu tak skutocne cvici zle.
(dalsia vec je, ze niektore treningove metody su tak narocne-vid crossfit, ze svalovica je temer sprievodny jav pomerne dlhu dobu, kedze su fakt tazke a telo si dlho zvyka, to je ale ina debata)
-
Michalesko
Novice
Myslim si že jej stačilo napisat že svalovica je sposobena zataženym svalov ktore neboli dlhšiu dobu vytažene na maximum , napriklad ako pri cvičeni
som amater ale myslim že je toto dobre vysvetlene
som amater ale myslim že je toto dobre vysvetlene
ja si zasa myslim, ze treba vec pochopit a v kontexte otazky je toto uplne nedostacujuce
Ja som zase čítal, že svalovica nesúvisí s kyselinou mliečnou, ale je spôsobená poškodením svalových vlákien. Pri nadmernom cvičení sa svalové vlákna potrhajú a vzniká slabý zápal, ktorý vedie k bolesti svalov, teda k svalovici. Tento zápal sa začne prejavovať zväčša až po 24 hodinách, preto vlastne svalovica nepríde hneď, ale až na ďalší deň.
hej? mozes dat aj nejaky zdroj? znie to zaujimavo, resp je to v rozpore stym co si myslim ja, tak som zvedavy 
inac to, ze dochadza k mikro trhlinam svalov viem, je to jednym z predpokladov pre svalovy rast, ale ze by to suviselo so svalovicou som nepocul este
inac to, ze dochadza k mikro trhlinam svalov viem, je to jednym z predpokladov pre svalovy rast, ale ze by to suviselo so svalovicou som nepocul este
http://www.naturprodukt.sk/?clanky-2&sp ... va-horucka
http://www.dia.sk/index.php?option=com_ ... 5&Itemid=6
http://www.hobbyportal.sk/zivotny-styl/ ... -nu-zabera
Tu je pár článkov. Viem, že to nie sú nejaké renomované portály, ale často som sa s týmto názorom stretol aj na fórach bodyworld.sk, posilovanie.sk, atď. Môžeš o tom pogoogliť viac, možno nájdeš niečo zaujímavé. Prípadne hughito by sa mohol tiež vyjadriť.
http://www.dia.sk/index.php?option=com_ ... 5&Itemid=6
http://www.hobbyportal.sk/zivotny-styl/ ... -nu-zabera
Tu je pár článkov. Viem, že to nie sú nejaké renomované portály, ale často som sa s týmto názorom stretol aj na fórach bodyworld.sk, posilovanie.sk, atď. Môžeš o tom pogoogliť viac, možno nájdeš niečo zaujímavé. Prípadne hughito by sa mohol tiež vyjadriť.
no, poguglil som, asi najlepsie ktomu povie wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/Delayed_on ... e_soreness a zda sa, ze mas pravdu a teoria s kyselinou mliecnou je uz fakt prekonana, aj ked sa furt hlada spojitost medzi bolestou a mikro trhlinami, cize cele to nie je este uplne pochopene, no kazdopadne som zas o nieco mudrejsi 
Čím to potom bude že ak človek cvičí pravidelne, svalovicu nemá, no ak začne cvičiť povedzme po 3 mesiacoch tak ju má? Napr. ja dám teraz skoro každý deň 20 km na bicykli a som v pohode. No ak si spomeniem na svoju prvú jazdu po dlhej dobe pred cca mesiacom tak.. uf.. 
ja by som to videl na schopnost tela prisposobovat sa, ked dlhsie necvicis telo spohodlnie, vypadne z toho treningoveho rytmu a musi zacinat cistocne odznova v schopnosti vysporiadat sa s nasledkami treningu
etc.
tak je logicke ze ked 3mesiace ten sval poriadne nenamahas tak ti ochabne a zmensi sa jednako objemom ale hlavne silovo, proste v nom dochadza ku katabolickym dejom. Vsetko co je v tele, tak
ked sa nepouziva, alebo pouziva ale iba malo, tak postupne chradne a slabne.Sval treba precvicovat pravidelne inac hned zlenivie..
tak je logicke ze ked 3mesiace ten sval poriadne nenamahas tak ti ochabne a zmensi sa jednako objemom ale hlavne silovo, proste v nom dochadza ku katabolickym dejom. Vsetko co je v tele, tak
ked sa nepouziva, alebo pouziva ale iba malo, tak postupne chradne a slabne.Sval treba precvicovat pravidelne inac hned zlenivie..
caute jazdim na korculiach a potrebujem poradit ako zysit svalstvo na nohach nejake cviky abo mam snad brat steroidy?