taliansko kvazi dovolenka

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
TommyHot
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: taliansko kvazi dovolenka

Príspevok od používateľa TommyHot »

110mat110 napísal:300€?! To urcite nie, za tolko kludne zozenies dobry hotel
To mas tak max na 4 noci a aj to je otazne, co mas na mysli pod pojmom dobry hotel?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Dobry hotel? Mna napada len jedna otazka, ze k comu to vlastne je na takejto dovolenke? Rano sa zobudim, idem na najest a idem na plaz. Cez den som na plazi, podvecer alebo az vecer sa vratim na hotel, hodim sprchu, najem sa a idem zase prec. Je to smer mesto, v pripade rezortov je to nieco v hotelovom komplexe, animacne programy, disco a alebo nieco kde mozem travit volny cas. Po skonceni navrat na izbu a smer postel, maximalne si tak na pol hodinu este zvladnem zapnut telku. K comu mi bude 5-hviezdickovy hotel, ked toto mi dokaze ponuknut aj obycajny apartmat s vyminkou jedla, ktore si musim spravit sam alebo sa ist niekde najest?

Keby som mal ist so zenou, priatelkou alebo milenkou na romanticky vikend, tak ano, chcel plny servis, wellness, bowling, lobby bar otvoreny do noci a neviem co vsetko.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

heker: tak obecne, ranajky sa hodia, je fajn ked sa daju zjest a trochu sa z nich aj najes, je fajn ked ti po izbe nebehaju svaby, zmestis sa do kupelne, ked ti aspon raz za 2 dni upracu, vymenia hajzlak a tak, je fajn ked cestou na balkon nemusis preliezat postel a zmestite sa nan aj viac ako dvaja...

beriem ze na tu jednu, dve noci sa vyspis kde kade, ale ked idem niekam na viac ako 3 dni, tak chcem mat normalny hotel, nie taky kde budem rozmyslat ci sa radsej nepojdem vyspat na hlavnu stanicu.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Fabo: U nas na Slovensku tieto veci urcuje vyhlaska Ministerstva hospodarstva pod cislom 277/2008 Z.z. Konkretne o tvojom upratovani a postelnom pradle, tak pri trojhviezdickovom su to kazde dva dni uteraky a osusky, postelna bielizen kazde tri dni. Pri dvojhviezdickovom je to tri dni pre uteraky, styri pre postel. Pri stvor je to naopak, teda den a dva, pre pathviezdickovy den a den pre obe. Podobne na tom bude aj zahranicie.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Fabo napísal:...ked ti aspon raz za 2 dni upracu, vymenia hajzlak a tak...
to by som chcel vidieť, či si doma upratuješ aspoň raz za 2 dni. A druhá otázka - fakt si myslíš že to tam tá upratovačka každé dva dni upratuje?

Mal som možnosť jedno leto pracovať v 3 hviezdičkovom 16 poschodovom hotely 50 metrov od pláže, kde chodili ľudia z celého sveta a teda bola vyžadovaná komunikácia čisto v angličtine aj medzi personálom. A pracoval som v house keepingu, takže som denno denne chodil do kontaktu s upratovačkami. Upratovala sa každá izba každý deň takým štýlom, že sa prebehla vaňa a wc, vymenili uteráky a povysávalo sa iba ak bolo niekde niečo rozsypané. Uteráky sa nemenia ak sú použité, ale ak je vidno že je použitý. Takže ak nebol mokrý a špinavý alebo nesmrdel, iba sa zložil aby vyzeral že je nový. Hotel proste nemal tisíce uterákov aby sa mohli vždy každému všetky vymeniť. Záležitosť 10 minút na jednu izbu. A to bol dosť prestížny hotel. Takže to si môžem upratať tú izbu aj sám tak, a nemusím platiť o 10€ na noc viac kvôli nejakým hviezdičkam.

ja súhlasím s hekerom, ak idem na dovolenku, tak nevyžadujem aby sa o mňa niekto staral ako o prezidenta. Stačí mi strecha nad hlavou a posteľ. Aj tak na dovolenke plánujem byť celý deň mimo izby. A peniaze čo ušetrím na ubytovaní radšej miniem na miestne špeciality, suveníry, atrakcie a podobne.
mr.joda
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa mr.joda »

Minuly rok sme boli v taliansku,viacej na juhu, ale viac uz asi nepojdeme, jednak ich standard ubytovania je dost zaujmavy, nemaju problem s tym opisat sice apartman pekne a nafotit ho tak aby vyzeral pekne a potom prides do rozpadnutej izby bez teplej vody a daleko od mora. Jedlo maju drahe, restauracie su drahe,za porciu spagiet zaplatis 8-10e, pizza zhruba rovnako, plaze su ties bordel, kazdy hotel alebo penzion ma vlastnu ppaz na ktoru ta nepusti-takto je obsadene cele pobrezie,verejna plaz ma na dlzku 100m a je tam milion ludi, na to ze mas plazovy servis v cene sa nespoliehaj, moze byt 1-2km daleko. Na pumpach sme nikdy za wc neplatili a su celkom ciste. Najlepsia je tam zmrzlina,inac sa tam neoplati ist, piesok budes este 2 roky z plavok a veci vysypavat. More je ale teple ,to je fakt. Ale ludia su tam prilis komercny,nie moc priatelsky,clovek citi ze ta chcu osklbat na kazdom rohu.

Taliansko je draha krajina,my sme boli v semptembri ,mimo sezonu,taktie ceny boli trosku prijatelnejsie,no aj tak velmi vysoke. Prve sklamanie je ubytko, druhe potom to ze flasa vody stoji 1,5 eura a ked vojdes do restiky tak zutekas koli cenam.

Taliansko ma uz vobec nelaka, u nas je favorit cierna hora(vlastne aj teraz pisem z tade ;) ) . Dostat tu uplne vsetkov ovela vyssej kvalite ako u nas za nizsie ceny,nie je to tak daleko,autom v pohode pristup, ubytovania kopec,ludia su mili a priatelsky, super more,plaze.

Pokial je to tvoja prva dovolenka tak bude urcite super,ale ak mas pochodeny vecsi kus sveta,tak to taliansko je veru nic moc vyber...

Sent from my HTC Desire using Tapatalk
Napísať odpoveď