Politika
-
TommyHot
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Politika
Einstein nemal zle znamky, bol priemerny ziak z vasciny predmetov, z matematiky exceloval.
Ale ked tak nad tym uvazujem, tak mas pravdu, je to nedotiahnute, kedze jediny vstup su znamky, co naozaj nestaci.
S tymi volitelnymi predmetmi suhlasim. Ked som studoval v JAR, mali sme tam nejaky povinny zaklad a popri tom sme si mali vybrat dalsie predmety, ktore profilovali studenta.
Ale ked tak nad tym uvazujem, tak mas pravdu, je to nedotiahnute, kedze jediny vstup su znamky, co naozaj nestaci.
S tymi volitelnymi predmetmi suhlasim. Ked som studoval v JAR, mali sme tam nejaky povinny zaklad a popri tom sme si mali vybrat dalsie predmety, ktore profilovali studenta.
V prvom rade, obrovský kolos školstva sa len láta čiastkovými záplatami a problém v celej jeho celistvosti sa nerieši.
V druhom rade, opäť pán minister rieši predovšetkým VŠ, ktoré by mali byť len čerešnička na torte. To ako vyzerajú odborné školy a aký odborníci (irony) tam učia, že na gymnáziách je kde-kto a o ZŠ už ani nehovorím...
Treba to zbúrať a postaviť na novo od ZŠ po VŠ a nie naopak. Za 20 rokov sa dôjde, že čo tu bolo za socíku bol +- dobrý systém.
V druhom rade, opäť pán minister rieši predovšetkým VŠ, ktoré by mali byť len čerešnička na torte. To ako vyzerajú odborné školy a aký odborníci (irony) tam učia, že na gymnáziách je kde-kto a o ZŠ už ani nehovorím...
Treba to zbúrať a postaviť na novo od ZŠ po VŠ a nie naopak. Za 20 rokov sa dôjde, že čo tu bolo za socíku bol +- dobrý systém.
Známky určite nie sú smerodajné, ale je naozaj zložité urobiť čo najobjektívnejší výstup na hodnotenie žiakov. Známky sú nevhodné, jednorázové testy typu Monitor a pod. taktiež..
Mne sa pozdávajú zložitejšie, viacfázové prijímacie skúšky podľa oboru (to skôr na VŠ), nie len jeden test alebo nezmysly typu TSP.
Mne sa pozdávajú zložitejšie, viacfázové prijímacie skúšky podľa oboru (to skôr na VŠ), nie len jeden test alebo nezmysly typu TSP.
-
TommyHot
Addict
Monitor je fajn, ale podla mna by sa mal robit neohlasene. Tak sa nikto nemoze vyhovorit na to, ze stresuje kvoli tomu uz mesiac a nemoze sa na to pripravovat.
Akýkoľvek jeden test nie je fajn podľa mňa. Jeden jediný test nie je objektívny.
Napr. ja keby som učil predmet na VŠ, tak by som dopredu povedal žiakom, že cez semester bude cca 5 neohlásených kratších písomiek z prebratého učiva. Takisto záverečný test by skladal z jednej veľkej písomky, z ústnej skúšky a ak by bol priestor, tak aj kreatívneho výstupu. To všetko spriemerovať a z toho spraviť výslednú známku. Aby sa to všetko aj dalo, muselo by byť menej žiakov, nie 100, ale do 30 max. Preto ešte pri tých prijímačkách ako som písal, by vzniklo sito a na štúdium by sa dostali len tí, čo majú aj záujem, nie tí, čo len chcú čosi študovať a toto ich asi baví.
Napr. ja keby som učil predmet na VŠ, tak by som dopredu povedal žiakom, že cez semester bude cca 5 neohlásených kratších písomiek z prebratého učiva. Takisto záverečný test by skladal z jednej veľkej písomky, z ústnej skúšky a ak by bol priestor, tak aj kreatívneho výstupu. To všetko spriemerovať a z toho spraviť výslednú známku. Aby sa to všetko aj dalo, muselo by byť menej žiakov, nie 100, ale do 30 max. Preto ešte pri tých prijímačkách ako som písal, by vzniklo sito a na štúdium by sa dostali len tí, čo majú aj záujem, nie tí, čo len chcú čosi študovať a toto ich asi baví.
Niečo nie je v poriadku so školstvom to určite. Poznám viacej takých, čo mali nie malé problémy aj na strednej škole /nie v gymnáziu/ a teraz ľavou zadnou spravili vysokú školu a majú titul. Poznám ale aj takých, čo to nemali vôbec ľahké, aj keď neboli žiadni hlupáci, boli to kapacity a sa dosť natrápili, pokým získali titul.
Keď to bude pokračovať takto ako to je teraz bude to mať za výsledok len to, že sa celé vysoké školstvo sa bude posudzovať ako slabé, lebo to bude už len také pokračovanie strednej školy, ako nadstavbové štúdium, čo aj tak nespraví už len ten, čo to nechce.
Stačí si len pozrieť koľkých a aké percento z uchádzačov o štúdium zobrali vš pred 15-20-imi rokmi a teraz. Niekde to bolo len 10% a teraz bez problémov 50% a súkromné aj každého, kto len zaplatí.
Mohlo by tu byť aj 50% ale treba spraviť prísnejšie podmienky na uchádzačov, aby bola aj nejaká úroveň.
A to už nehovorím o odboroch a fakultách typu sociálne bla bla úplné zbytočnosti.
Keď to bude pokračovať takto ako to je teraz bude to mať za výsledok len to, že sa celé vysoké školstvo sa bude posudzovať ako slabé, lebo to bude už len také pokračovanie strednej školy, ako nadstavbové štúdium, čo aj tak nespraví už len ten, čo to nechce.
Stačí si len pozrieť koľkých a aké percento z uchádzačov o štúdium zobrali vš pred 15-20-imi rokmi a teraz. Niekde to bolo len 10% a teraz bez problémov 50% a súkromné aj každého, kto len zaplatí.
Mohlo by tu byť aj 50% ale treba spraviť prísnejšie podmienky na uchádzačov, aby bola aj nejaká úroveň.
A to už nehovorím o odboroch a fakultách typu sociálne bla bla úplné zbytočnosti.
Ani nie je pre mňa nejakým prekvapením, že tu nerezonujú požiadavky z. sestier. Odbiť ich nároky výrokom súdu (!) , že nie sú prostriedky tak musia čakať, kým budú je pošliapanie akéhokoľvek práva.
Nabudúce keď vám zamestnávateľ nezaplatí mzdu, lebo nemá prostriedky a súd mu to požehná si spomeňte.
Nabudúce keď vám zamestnávateľ nezaplatí mzdu, lebo nemá prostriedky a súd mu to požehná si spomeňte.
Otrasný politický proces v Taliansku. Vraj ničenie súkromného majetku - 14 rokov, 12 rokov, 8 rokov..veď, čo by nie. Opäť sa opakujem, že politický väzeň je nebezpečnejší ako masový vrah. Je mi z toho fakt zle. Nevraviac o štátnej vražde Carla.
___
karmista:
___
karmista:
Neviem o akom mercedese to hovoríš, ale to je jedno. Aj keď akceptujeme to, že páchali trestný čin - dobre, ale príde ti normálne, aby niekto dostal za rozbitý výklad alebo hoc aj podpálené auto 14 rokov ? Veď sa nad tým zamysli. Oni neboli trestaní za to, boli trestaní za politickú činnosť. Veď skús rozbiť výklad, dostaneš nejakú pokutu a upomienku, nie 14 rokov.tak im treba idiotom nemaju co nicit sukromny majetok.Alebo snad povazujes za normalne ked niekomu podpalia mercedesa?Dovod?
K tym zdravotnym sestram> na svete to funguje tak, ze "vecsi pes j*be".
Proste hodnota a tym padom vyjednavacia pozicia lekarov je podstatne vyssia ako je
tomu u sestier. Moralna a eticka stranka veci je samozrejme nieco ine.
hughito
nepozname cely spis detailne, takze ani nemozeme vediet vsetky dovody preco sa sud rozhodol
tak ako rozhodol. apropo ked je niekto ultralavicovy aktivista tak musi aj ratat s tym ze system
po nom pojde ako "sliepka po flusu" a poriadne si na nom zgustne pri prvej prilezitosti.
Holt taky je sveta beh.. ale osobne si tiez myslim ze ten trest je prehnany.
Proste hodnota a tym padom vyjednavacia pozicia lekarov je podstatne vyssia ako je
tomu u sestier. Moralna a eticka stranka veci je samozrejme nieco ine.
hughito
nepozname cely spis detailne, takze ani nemozeme vediet vsetky dovody preco sa sud rozhodol
tak ako rozhodol. apropo ked je niekto ultralavicovy aktivista tak musi aj ratat s tym ze system
po nom pojde ako "sliepka po flusu" a poriadne si na nom zgustne pri prvej prilezitosti.
Holt taky je sveta beh.. ale osobne si tiez myslim ze ten trest je prehnany.
Ak pripustíme, že silnejší pes je*e, tak nepotrebujeme štát.
-
seth82
Darca
http://tv.sme.sk/diskusie/2026721/5/V-n ... huanu.html Policajný štát non-plus ultra. Na deti takto vybehnúť áno, ale aby začali takto hasiť náckov, kradnúcich politikov a podobne, to určite nie. Je mi z toho na grc.
Ja som osobne raziu nezažil, ale aj z rečí viem, že to takto prebieha vždy. Kukláči sú zbytočne agresívni, revú ako keby zatýkali gang vrahov, nemôžeš sa pohnúť, diskutovať - hneď rana. Neuveriteľný primitivizmus.
Nevraviac o tom, že vôbec ísť po konzumentoch, aj keby tam boli nejakí narkomani (ťažkí), je úplná blbosť a kontraproduktívna činnosť. Pritom díleri drôg v rámci miest sú často verejne známi, proste "sa to vie" a nič sa nestane.
Nevraviac o tom, že vôbec ísť po konzumentoch, aj keby tam boli nejakí narkomani (ťažkí), je úplná blbosť a kontraproduktívna činnosť. Pritom díleri drôg v rámci miest sú často verejne známi, proste "sa to vie" a nič sa nestane.
aj preto do ziadnych barov a krciem uz skoro vobec nechodim, niet nad pokoj sukromia..
-
seth82
Darca
Ja chodievam pravidelne (a kedysi to bolo poriadne HC, aj 2x za víkend). Ale pravdepodobne v mierne civilizovanejšej krajine.
-
TommyHot
Addict
Ja som zazil par razii a bolo to civilizovane. V pohode sme medzi sebou kecali a vedla nas kuklac s mp5 a socialna pracovnicka zatial kontrovola obcianske..hughito napísal:Ja som osobne raziu nezažil, ale aj z rečí viem, že to takto prebieha vždy. Kukláči sú zbytočne agresívni, revú ako keby zatýkali gang vrahov, nemôžeš sa pohnúť, diskutovať - hneď rana. Neuveriteľný primitivizmus.
-
seth82
Darca
Čo mne príde divné, je to, že z médií sa ešte na margo adekvátnosti tohto zásahu nik neozval. Jednoducho sa to ututle a hotovo. A takto to bude pokračovať, to aby som sa bál priviesť si so sebou na Slovensko známych a kamarátov, pretože buď ich budú buzerovať latentní náckovia na ulici, alebo takto debilne usporiadaní policajti. Krásne ďakujem.
Ako ja netvrdím, že nie, určite sa môže stať, treba ísť prípad od prípadu, ale čo som počul, tak to nebola prechádza ružovou záhradou.TommyHot napísal: Ja som zazil par razii a bolo to civilizovane. V pohode sme medzi sebou kecali a vedla nas kuklac s mp5 a socialna pracovnicka zatial kontrovola obcianske..
-
TommyHot
Addict
Otazne je ako velmi to dotycni rozpravkari prikreslili.. Ano, aj razie ktore som zazil ja neboli uplne koser a lietali obusky, ale ked ozraty 16 rocny sopliak ukaze kuklacom holu rit, tak nech sa necuduje, ze dostane co proto 
V tom bare ten večer boli moji 2 kamaráti a nebolo to nič príjemné. Museli hodinu kľačať na kolenách ( bol po operácií kolena, takže nič príjemné ) po hodine si konečne mohli sadnúť na zem, ale lakte museli mať stále na kolenách a pozerať smerom k zemi. Kto bol pripitý a neposlúchol na slovo hneď ho spacifikovali a niekde zobrali. O pár minút si mohli ženy sadnúť do kresiel. Potom im prišiel uniformovaný policajt povedať čo sa deje a začali kontrolovať OP. Po 2,5 hodinách im povedali že na mieste bol spáchaný TČ a že môžu ísť domov. Výborné na tom bolo to, že zaplatili 4€ za vstup a mal tam mať Ego koncert. Tých čo obvinili za výrobu, prechovávanie a obchodovanie s omamnými a .... mali pri sebe asi po 1g takže silný záťah
Jediné plus je to, že chytili hľadaného človeka. A ešte obvinili DJ za porušovanie autorského zákona. Ale táto razia bola len a len kvôli tomu, že sa SBSkári (vygumované napichané hlavy) daného baru týždeň dozadu opili plus tam boli aj tí ktorí nemali službu, dali si dole tričká a počas toho ako tancovali na parkete bili hocikoho kto šiel okolo ženy, dievčatá. Kto šiel okolo dostal ranu. Padlo tam veľa trestných oznámení a po tomto incidente ich všetkých majiteľ diskotéky vyhodil. Fízli chodia len a len vtedy keď sa niečo stane. Pritom každí kto je zo SNV a okolia vie aké problémy boli každý víkend s dotyčnými SBSkármi.
k tomu social[nemu|istickemu] Svedsku
http://finweb.hnonline.sk/c1-56744920-k ... e-svedskom
http://finweb.hnonline.sk/c1-56744920-k ... e-svedskom