Rychlost internetu (Antik)
Rychlost internetu (Antik)
caute mam problem s rychlostou internetu moja sietovka je zastarala Intel(R) PRO/100 VE Network Connection
prvy obrazok je s kablom triedy 6
a druhy kabel co bol dodany k rutru ja mam doma zapojeny od antiku kabel do rutru a ten rutrovy do PC lebo je doma este NB
jak je mozne ze moj brat na NB dosiahne 110MB/s ? pomocou toho kabla a ja nie?
zostava PC
CPU: 3,06 Ghz Intel Pentium 4 (1 jador chova sa vraj ako 2jadro)
HDD: 250GB 5000 otackovy znaku neviem
sietovku som vravel vyssej
nejake napady pri erani rychlosti som mal vypnute veci ako stahovanie a tie veci kolem toho
prvy obrazok je s kablom triedy 6
a druhy kabel co bol dodany k rutru ja mam doma zapojeny od antiku kabel do rutru a ten rutrovy do PC lebo je doma este NB
jak je mozne ze moj brat na NB dosiahne 110MB/s ? pomocou toho kabla a ja nie?
zostava PC
CPU: 3,06 Ghz Intel Pentium 4 (1 jador chova sa vraj ako 2jadro)
HDD: 250GB 5000 otackovy znaku neviem
sietovku som vravel vyssej
nejake napady pri erani rychlosti som mal vypnute veci ako stahovanie a tie veci kolem toho
- Prílohy
-
- 2066970009.png (32.64 KiB) 1527 zobrazení
-
- 2066979407.png (31.86 KiB) 1527 zobrazení
Re: Rychlost internetu (Antik)
tvoj brat ma asi gigabitovu sietovku
zdravim, tiez by ma zaujimalo ako to je s rychlostou na routry, cez kabel mi ukazuje cca 70 Mb download, upload nejakych 40 Mb, pri napojeni na wifi to uz klesne na cca 20-30 Mb download a upload 35 Mb, pritom som skusal router nastavovat aj na ine pasma n g b atd, ale nic nepomohlo, mam asus n12 LX, aku rychlost mavate vy na wifi + antik ? popripade ak je problem s routrom aky doporucujete, dik
no takze by stacilo keby som kupil inu sietovku? nebude to ze procesor nestiha abo daco taketo ano brat ma gigabitovu sietovku
-
typek61
Darca
- Kontaktovať používateľa:
ano mala by stacit ta sietovka 
no ja len aby ze jak brat my vrael ze nemusi stacit sietovka lebo ten prcak je fakt na.. ok no a aku sietovku? treba nieco ponastavovat? alebo len kupit vlozit zasunut zapnut abo nieco v biose este aby spoznalo HW ?
-
typek61
Darca
- Kontaktovať používateľa:
co ma spolocne cpu so sietovkou?ak sa mylim opravte ma
no slabe cpu 1 jadro
//autoeditácia príspevku (23 Júl 2012, 23:57)
http://datacomp.sk/sietova-karta-edimax ... 67962.html toto moze byt?
//autoeditácia príspevku (23 Júl 2012, 23:57)
http://datacomp.sk/sietova-karta-edimax ... 67962.html toto moze byt?
Takže je to presne tak, ako som si myslel (som japajov brat) - problém je v sieťovke. V podstate by mala stačiť akákoľvek 10/100/1000 capable, nie ?
Toto s tým procesorom som bratovi len tak nadhodil, ten PC už má naozaj niekoľko rokov za sebou, to si nevšímajte, to bol len pochod myšlienok...
RedBull.
Edit: Otázka technického rázu - ak je sieťovka 10/100, ako je možné, že tých aspoň 70 tam nenameriame ? Mal som za to, že ak je tam raz horný strop 100 Mbit/s, tak sa k nemu aspoň priblížim...
Toto s tým procesorom som bratovi len tak nadhodil, ten PC už má naozaj niekoľko rokov za sebou, to si nevšímajte, to bol len pochod myšlienok...
Ja som doma na Antiku aj cez Wi-Fi bežne dosahoval 60/50, niekedy viac, niekedy menej, takže v tomto smere by som hľadal chybu niekde inde - ja mám Linksys WRT160N v2 a nesťažujem sa. Čo máš za notebook ?samson010 napísal:zdravim, tiez by ma zaujimalo ako to je s rychlostou na routry, cez kabel mi ukazuje cca 70 Mb download, upload nejakych 40 Mb, pri napojeni na wifi to uz klesne na cca 20-30 Mb download a upload 35 Mb, pritom som skusal router nastavovat aj na ine pasma n g b atd, ale nic nepomohlo, mam asus n12 LX, aku rychlost mavate vy na wifi + antik ? popripade ak je problem s routrom aky doporucujete, dik
RedBull.
Edit: Otázka technického rázu - ak je sieťovka 10/100, ako je možné, že tých aspoň 70 tam nenameriame ? Mal som za to, že ak je tam raz horný strop 100 Mbit/s, tak sa k nemu aspoň priblížim...
nemusi ti to stihat spracovavat komp... pomala zbernica najskor, mozno aj sietovka nejaka shitna, tazko povedat, ale toto je cisto o masturbacii (ci ti ide net 60 abo 30..) pokial nemas doma serverovnu a nepotrebujes poriadny uplink
Nechcem otvarat novu temu, takze sa pridam. Stahujem 2Gb subor a stahuje mi ho uz asi 5 hodin. Poslene asi 3 hodiny ma rychlost pod 200kb/s obcas klesne pod 35kb/s. Vcera som stiahol tiez 1,5gb subor a za 2 hodiny bol v PC. Antik mam cez wifi, takze nizsia rychlost je jasna, ale nie tak. FUP som neprekrocil. Ostatne stranky idu v pohode, aj youtube slape
speedtest.net ti co povie ?
110mat110.. možno druhá strana, odkiaľ ten súbor ťaháš, nezvláda vyššiu rýchlosť.. 
Ide aj o to odkial taha, ak je to nejaky filehosting, tak je mozne, ze maju vlastne limity. Fileserve alebo nieco podobne mali kedysi to, ze prvych 200-300 MB to tahalo skoro naplno a potom rychlost spadla na 30 KBps.110mat110 napísal:Nechcem otvarat novu temu, takze sa pridam. Stahujem 2Gb subor a stahuje mi ho uz asi 5 hodin. Poslene asi 3 hodiny ma rychlost pod 200kb/s obcas klesne pod 35kb/s. Vcera som stiahol tiez 1,5gb subor a za 2 hodiny bol v PC. Antik mam cez wifi, takze nizsia rychlost je jasna, ale nie tak. FUP som neprekrocil. Ostatne stranky idu v pohode, aj youtube slape
Ping 29 downloading 1,48Mbs upload 0,98
zrejme je chyba v antiku. Ach, co uz. Budem musiet vydrzat kym deticky dohraju CS