http://www.martinus.sk/?uItem=93734 http://www.martinus.sk/?uItem=121432
Citate knihy?
-
rufus59
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Citate knihy?
Práve dočítaný Sicilcan od Maria Puzza, akurat som dostal od priateľky Mafiansky Hrobar a Gaspipe od Philipa Carla 
Či čítam knihy? Nikdy v živote som knihy nečítal. Celých 19 rokov som voči nim viedol odpor.
Dnes, keď ľudom hovorím, že prečítam zhruba 2 knihy za mesiac, a že čítam skoro každý deň, pozerajú na mňa ako keby som sa totálne zbláznil. Som rád že som našiel čaro kníh a som rád, že ich už mám za sebou viac ako 10 za posledné obdobie:) Zistil som, že filmy sú viacmenej strata času, oproti knihám:)
Čo sa týka kníh, tak najviac ma bavia fylozofické, duchovné a motivačné knihy. (Snažím sa ale nečítať tie, ktoré sú zamerané na materialistický svet):)
Dnes, keď ľudom hovorím, že prečítam zhruba 2 knihy za mesiac, a že čítam skoro každý deň, pozerajú na mňa ako keby som sa totálne zbláznil. Som rád že som našiel čaro kníh a som rád, že ich už mám za sebou viac ako 10 za posledné obdobie:) Zistil som, že filmy sú viacmenej strata času, oproti knihám:)
Čo sa týka kníh, tak najviac ma bavia fylozofické, duchovné a motivačné knihy. (Snažím sa ale nečítať tie, ktoré sú zamerané na materialistický svet):)
-
axxis
Addict
oh god, najvacsie srackybboy_BIOS napísal: Čo sa týka kníh, tak najviac ma bavia fylozofické, duchovné a motivačné knihy. (Snažím sa ale nečítať tie, ktoré sú zamerané na materialistický svet):)
ja uprimne z celeho srdca nenavidim motivacne knihy. ak si ich precital budiz....Tvoja zaluba, nie moja. Ale ak si bol za ne ochotny zaplatit tak si idiot.
Tak si iný pán, urážať ľudí podľa ich záľub:)axxis napísal:oh god, najvacsie sracky![]()
ja uprimne z celeho srdca nenavidim motivacne knihy. ak si ich precital budiz....Tvoja zaluba, nie moja. Ale ak si bol za ne ochotny zaplatit tak si idiot.
Nejde ani tak o zaluby. Skor o to, ze obsah tych knih je vacsinou limitne sa bliziaci k nule a su stavane na tahanie penazi z ludi, vymenou za supertajne tajomstvo vesmiru a zmyslu zivota.
-
audiotrack
VIP
Numline1: to ja môžem povedať aj o fantasy. Pre mňa je to nuda a nič mi taká kniha nedá. Tebe taká kniha dá zážitok. A ten možno on nachádza v motivačných knihách. Ja osobne nečítam ani jedno ani druhé, ja iba tradičnú beletriu alebo odbornú literatúru ale nepáči sa mi že niekoho odsudzujete na základe toho čo číta. Nech si číta aj bibliu ak chce
-
axxis
Addict
Ukaz kde som niekoho odsudil za to co cita. Myslim, ze som dost jasne napisal, ze ak to cita nech, je to jeho cas nech si s nim robi co chce. Ale ak za tie veci zaplatil tak je idiot a za tym si stale stojim. Motivacne knihy su generalne znozka kravin, ktore si niekto vycucal z prdele a tvari sa, ze to co tvrdi je univerzalne aplikovatelne (my ass). Ako tu bolo napisane predo mnou, tieto knihy nic nereflektuju, neponukaju nic nove a nikam neposuvaju spolocnost ani ludi, ktori tieto knihy citaju (mozno okrem qwertyho, ktory svoje bohove svetonazory a pick up finty vycital v nejakych knihach o baleni zien). Fantasy je soap opera - zabijak casu, kratochvila, na nic sa nehra a zvycajne ma velmi presne urcene publikum. Motivacne knihy boli vytovrene cisto za umyslom zisku ludmi, ktori vedia co plati na ovce (su produkovane obdobnym stylom ako pophity). A ak si myslis, ze nejaky blabol 10 ciest ako dosiahnut stastie vie formovat nazory rovnako ako 1984 ci Brave new world tak zbohom.audiotrack napísal:Numline1: to ja môžem povedať aj o fantasy. Pre mňa je to nuda a nič mi taká kniha nedá. Tebe taká kniha dá zážitok. A ten možno on nachádza v motivačných knihách. Ja osobne nečítam ani jedno ani druhé, ja iba tradičnú beletriu alebo odbornú literatúru ale nepáči sa mi že niekoho odsudzujete na základe toho čo číta. Nech si číta aj bibliu ak chce
-
audiotrack
VIP
ale veď ja s tebou súhlasím, a to odsudzovanie som nemyslel konkrétne na teba, ale tak všeobecne. Na všetkých čo niekoho odsúdili na týchto 43 stranách
Osobne také knihy tiež pokladám len za drahý toaleťák
-
rufus59
Light Professional
Gorila" Tom Nicholson
Chystam sa kupiť: Mraziar. Spoveď mafiánskeho nájomného vraha "Philip Carlo
Chystam sa kupiť: Mraziar. Spoveď mafiánskeho nájomného vraha "Philip Carlo
-
159456753852
Amateur
@Komplex: Feist, Tolkien, Sapkowski skveli autori ((:
Hned rovno poviem poviem ze imho, na tvojom mieste by som necital "Odkaz Dračích jazdcov" co je teenage fantasy cize rozpravkovo-dobrodruzna pre 9-14 rocnych. Napriklad podobne serie ako Odkaz Dračích jazdcov su . Harry Potter, Hunger Games ci Artemis Fowl..
Cital si aj dalsie serie od Feista ci len Trhlinove valky? Ak si necital, tak rozhodne doporucujem i ked mam pocit, ze cim serie je viac viac chronologicky vzdialena od zaciatku tak tym je horsia. Ale nechcem ta odradit. Pokial mas vela casu (predsa je to este dalsich 28 knih), stoji za to precitat, ale nezabudni citat chronologicky dalsie serie. Pokial sa ti nechce investovat tolko casu tak urcite si precitaj aspon sagu o Imperiu (http://www.legie.info/serie/19-saga-o-imperiu). Jedna z naj. fantasy serii vobec napisanych.
Ak hladas nejakeho noveho autora tak odporucam Gemmella a jeho Drenajsku sagu (http://www.legie.info/serie/14-drenajska-saga). Tiez odporucam citat chronologicky. :)
Hned rovno poviem poviem ze imho, na tvojom mieste by som necital "Odkaz Dračích jazdcov" co je teenage fantasy cize rozpravkovo-dobrodruzna pre 9-14 rocnych. Napriklad podobne serie ako Odkaz Dračích jazdcov su . Harry Potter, Hunger Games ci Artemis Fowl..
Cital si aj dalsie serie od Feista ci len Trhlinove valky? Ak si necital, tak rozhodne doporucujem i ked mam pocit, ze cim serie je viac viac chronologicky vzdialena od zaciatku tak tym je horsia. Ale nechcem ta odradit. Pokial mas vela casu (predsa je to este dalsich 28 knih), stoji za to precitat, ale nezabudni citat chronologicky dalsie serie. Pokial sa ti nechce investovat tolko casu tak urcite si precitaj aspon sagu o Imperiu (http://www.legie.info/serie/19-saga-o-imperiu). Jedna z naj. fantasy serii vobec napisanych.
Ak hladas nejakeho noveho autora tak odporucam Gemmella a jeho Drenajsku sagu (http://www.legie.info/serie/14-drenajska-saga). Tiez odporucam citat chronologicky. :)
-
axxis
Addict
jak keby Feist pre deti nebol
vsak tam je kazdy uplne najviac mega mag, rytier, kral a jediny co nahodou nebol nic nasiel brnenie co ho pomaly bohom spravilo...
btw. citam teraz celu seriu zacinajucu Nocnou hliadkou (Denna hliadka, Sera hliadka...). Nejako sa mi v poslednej dobe zapacili ruske knihy
vsak tam je kazdy uplne najviac mega mag, rytier, kral a jediny co nahodou nebol nic nasiel brnenie co ho pomaly bohom spravilo...
btw. citam teraz celu seriu zacinajucu Nocnou hliadkou (Denna hliadka, Sera hliadka...). Nejako sa mi v poslednej dobe zapacili ruske knihy
Jaaj, ja som sa zase po dlhom case vratil k Prathettovi... za radon Šnupec, Nevidaní Akademikové, BUCH!, Nadělat prachy... dlho nemal na neho naladu ale nejako na dovolenke som sa zase rozcital tak to pada vsetko za radom...
-
Croven
Star
Mam v plane precitat si knihy od Tolkiena. V ktorom jazyku odporucate? sk alebo cz? kedze v oboch su mena postav prelozene tak ako su.. "Bublik/Pytlik"
-
vendo
Guru
cital som v sk, ale prestal ma bavit, neviem preco moc asi rozpravkovy styl, + preklad sucks
(ak chces imo lepsie a rozsiahlejsie fantasy, song of ice and fire)
teram momentalne citam catch 22 zatial splnuje ocakavania
(ak chces imo lepsie a rozsiahlejsie fantasy, song of ice and fire)
teram momentalne citam catch 22 zatial splnuje ocakavania
cita tu niekto osha?! zatial som precital 4 knihy a snazim sa aplikovat niektore veci a dost mi to pomaha
.
-
Croven
Star
aj ku game of thrones sa dostanem,ale najprv poporade a okrem toho,jako som zacal citat knihy,tak zistujem,ze to ide trosku dost do penazi
dak zacinam zhanat s antikvariatov alebo bazarov
-
rufus59
Light Professional
Tiez som sa rozbehol v citani knih vo volnom case ale uz neviem čo čitať. Poradte : Krstny otec, Sicilcan, Metro, Gorila, Mafiansky hrobar, Gaspipe prečítane v poslednej dobe ktoré ma bavili.
Ak ste v stredu večer nepozerali STV1 kde šiel film natočený na základe tejto knihy, tak doporučujem prečítať od Patricka Suskinda- Parfum - Príbeh vraha. Jedinečná kniha s fantastickými dobovými opismi miest, udalostí a skvelým ponorom do mysle muža, ktorý sa narodil s nevšedným nadaním.
Zhltla som ju na počkanie.
Gangster (Lorenzo Carcaterra) Autor o.i. napísal scenár pre skvelý film "Spáči"... Gangster je jedna z najlepších mafiánskych kníh, čo som čítal.rufus59 napísal:Tiez som sa rozbehol v citani knih vo volnom case ale uz neviem čo čitať. Poradte : Krstny otec, Sicilcan, Metro, Gorila, Mafiansky hrobar, Gaspipe prečítane v poslednej dobe ktoré ma bavili.
Quo Vadis (Henryk Sienkiewicz) Ak sa ti páčil parfum, tak toto sa ti bude tiež.čabajka napísal:Ak ste v stredu večer nepozerali STV1 kde šiel film natočený na základe tejto knihy, tak doporučujem prečítať od Patricka Suskinda- Parfum - Príbeh vraha. Jedinečná kniha s fantastickými dobovými opismi miest, udalostí a skvelým ponorom do mysle muža, ktorý sa narodil s nevšedným nadaním.
-
Croven
Star
Tak ja som docital od S.Kinga-Misery. Tak ak niekto by chcel nieco "strasidelnejsieho" zanru,kde su neni ziadne nadprirodzene veci,tak odporucam.