Internet banking ---> Dátum splatnosti

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Mick_14
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Internet banking ---> Dátum splatnosti

Príspevok od používateľa Mick_14 »

Čaute chcem si dobiť kredit na Czshare-i cez internet banking a chcel by som vedieť na čo je pri internet banking-u dátum splatnosti a ako budú vedieť že ten kredit ktorý si chcem dobiť majú pripísať zrovna mne :D ..ideálne ak mi poradí niekto kdo si tam kredit už dobíjal ale ohladom I.B. kludne hociko hocijakú radu účet mám len týždeň preto sa pýtam ...Ďakujem za každú radu :)
beardie
Redeemer
Redeemer

Re: Internet banking ---> dobitie kreditu na Czshare

Príspevok od používateľa beardie »

daju ti nejaky variabilny symbol
Mick_14
Medium Star
Medium Star

ano je tam číslo účtu a variabilní symbol ale to majú na tej stránke, to je pre všetkých rovnaké mylsím :)
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

myslim, ze nie, inak by jaksi nevedeli, kto im tie peniaze poslal
Mick_14
Medium Star
Medium Star

aha ano ďakujem :) a ešte ako je to s tým dátumom splatnosti. Dátum splatnosti je čas kedy už majú byť peniaze odoslané a byť k dispozícií u príjemcu? Takže keď já posielam nejaké peniaze(dnes je 24.7.2012) a dátum splatnosti nastavím napr. 27.7.2012 tak peniaze prídu na účet príjmateľovi presne 27.7. alebo najneskôr 27.7.? čiže môžu prísť aj skúr alebo ako to je?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: Internet banking ---> Dátum splatnosti

Príspevok od používateľa audiotrack »

ak nastavíš dátum splatnosti na 27.7. tak v ten deň od teba odídu. Jemu prídu do niekoľkých dní (podľa toho kde majú účet). Ale neznamená to, že v ten deň bude mať peniaze. Ak ich v ten deň musí mať, zaplať radšej čím skôr (a dátum splatnosti nenastavuj alebo nastav na aktuálny deň aby hneď odišli)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Mick_14.. ako píše audio, len ešte doplním, že ak obaja máte rovnakú banku, po nastavení splatnosti 27.7. aj jemu prídu peniaze 27.7... avšak ak to posielaš do inej slovenskej banky, rátaj so spozdením minimálne jeden pracovný deň.. v prípade platieb do zahraničia to trvá aj 3-4 pracovné dni - občas aj viac.
Mick_14
Medium Star
Medium Star

Takže ak je dátum splatnosti 27.7. a chcem aby dneska odo mňa odišli peniaze tak môžem zadať dátum splatnsti aj dnešný dátum 24.7. ? Pochopil som to dobre?
edit: teda ak je termín úhrady do 27.7. nie dátum splatnosti :)
a ešte niečo keď nie je suma zaokrúhlená napr. 50€ a 35 centov tak sa to píše 50,35 alebo 50.35?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

dátum splatnosti a dátum úhrady sú dve veci. AK je dátum splatnosti 27.7 a ty to pošleš 26.7 a im napríklad prídu peniaze 28.7 tak je to v poriadku, lebo máš potvrdenie že si zaplatil skôr ako bol dátum splatnosti. Ak ale je dátum úhrady 27.7 tak oni tam v ten deň už musia mať peniaze a ty musíš rátať s tým opozdením pri prevode. Takže ak je dátum úhrady 27.7, mal by si zaplatiť už dnes a dúfať že im to príde do tých 3 dní :)

či dáš bodku alebo čiarku je jedno, ten systém v IB si s tým poradí. Buď ti dovolí napísať iba bodku a čiarku nie (alebo opačne) alebo si to spracujú na strane serveru aby bralo aj bodky aj čiarky.
Mick_14
Medium Star
Medium Star

Ďakujem veľmi pekne za vysvetlenie, naozaj mi to pomohlo ;-)
Napísať odpoveď