3D Monitor
3D Monitor
caute,chcel by som sa opytat....idem kupovat monitor bud LCD 27 palcov alebo LCD 3D 27........rozdiel ceny tam bude cca 100-150e...konkretny model este nemam vybraty
ale chcel by som sa opytat ci sa vobec 3D oplati kupovat...filmy v tom pozerat zrejme nebudem ale hry by som si takto zahral...treba k tomu nieco specialne alebo staci klasicka grafika ?
Dakujem
ale chcel by som sa opytat ci sa vobec 3D oplati kupovat...filmy v tom pozerat zrejme nebudem ale hry by som si takto zahral...treba k tomu nieco specialne alebo staci klasicka grafika ?
Dakujem
Re: 3D Monitor
treba k tomu hlavne dostatocne vykonnu grafiku
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
toto 3D čo tu máme teraz je pozostatok ešte z éry Riva TNT 2 Ultra Deluxe, ktorá sa o to pokúsila ako prvá. Rozumej stereoskopické 3D. Prvý krok v pred bude keď vyhonia aspoň 100 Hz na kanál, druhý bude keď to bude autostereoskopické, bez toho aby Ťa z toho bolela po 10tich minútach hlava. Osobne neodporúčam. Videl som aj tie údajne najkvalitnejšie 3D panely a neohúrili ma. Čo má ako taký význam je polarizačné 3D s aspoň 100 Hz, ale tak to zase nepodporuje poriadne nvidia ani amd.HitmanM napísal:caute,chcel by som sa opytat....idem kupovat monitor bud LCD 27 palcov alebo LCD 3D 27........rozdiel ceny tam bude cca 100-150e...konkretny model este nemam vybraty
Dakujem
takze neoplati sa kupovat 3D ? Lebo ja som rozmyslal tak ze ak dam o 100e viac to nieje tak vela a mam 3D...a proste ked vyuzijem vyuzijem,ak nie tak nie...chapete
Nad znackou som tozmyslal LG s pasivnymi okuliarmi
Nad znackou som tozmyslal LG s pasivnymi okuliarmi
-
uplink
VIP
Je to bieda, mňa osobne hnevá že používajú dekádu starú technológiu, ktorú nijako extra nevylepšili. Keby aspoň tí somári dali aspoň tých 100 Hz na kanál, tak by to bolo "okay", ale takto to bliká ako stroboskop, pokiaľ to nie je polarizačné a tam to bliká tiež, ale nie až tak hrozne. Odporúčam ísť do Showroomu alza.sk na prievoskej, tam sú 2-3 telky také "top" v 3D a kuknúť si to tam, tam uvidíš aká bieda to je. A majú to tam naschváľ "ďaleko" od obrazovky, potom vídíš trochu menej to blikanie, po perifériach.
-
Ryan Giggs
VIP
Tie nove monitory LG maju pasivne 3D rovnako ako televizory. Pasivne 3D neblika. Problem by som tam videl v tom, ze na rozdiel od TV maju monitory TN panely a tam to bude v ramci uhlov bieda. A aj podanie farieb v 3D bude ustrelene.
Kazdopadne, nikto z nas nemoze vediet ci sa to oplati tebe. Nemozeme vediet ako znasaju pohlad na 3D tvoje oci, ci budes mat z toho na takej prtavej uhlopriecke zazitok atd. Na to musis pris len sam.
Kazdopadne, nikto z nas nemoze vediet ci sa to oplati tebe. Nemozeme vediet ako znasaju pohlad na 3D tvoje oci, ci budes mat z toho na takej prtavej uhlopriecke zazitok atd. Na to musis pris len sam.
-
uplink
VIP
Ryan Giggs - na ktorých nebliká? Čo som pozeral pasívne 3D [teda polarizačné], tak blikalo práve kvôli snímkovaniu [nechali 60 Hz všade, neviem prečo]. Vieš mi hodiť nejaký model, ktorý má zaručene aspoň 100 Hz signál na kanál? [oko]
tak v podstate mi ide iba o hranie hier v 3D...filmy ma absolutne nezaujimaju...mozno by som sem-tam pustil....moznoRyan Giggs napísal:Tie nove monitory LG maju pasivne 3D rovnako ako televizory. Pasivne 3D neblika. Problem by som tam videl v tom, ze na rozdiel od TV maju monitory TN panely a tam to bude v ramci uhlov bieda. A aj podanie farieb v 3D bude ustrelene.
cize tym padom by som bol v dobrom uhle...a na hry mi aj tato "prtava" obrazovka staci
-
Ryan Giggs
VIP
Na hry stači, len či bude aj na 3D hry. U 3D plati čim väčšia uhlopriečka, tym lepši efekt. Už by možno stalo za to pouvažovať nad 32" 3D televizorom. To len taky napad.
Uplink: ja som videl len tušim D2342P (nie som si 100% isty). Ale čo som čital fora a nazory, tak viac ľudi sa vyjadrilo že tie so Cinema 3D neblikaju. To je technologia prebrata z televizorov a tam to neblika. Možno si videl niečo staršie. Inak min. 100Hz maju všetky 3D tv, je to podmienka aby to vôbec bolo pozerateľne. Tie nove monitory predpokladam maju tiež, inak to postrada zmysel.
BTW: novši D2343 už ma IPS.
Uplink: ja som videl len tušim D2342P (nie som si 100% isty). Ale čo som čital fora a nazory, tak viac ľudi sa vyjadrilo že tie so Cinema 3D neblikaju. To je technologia prebrata z televizorov a tam to neblika. Možno si videl niečo staršie. Inak min. 100Hz maju všetky 3D tv, je to podmienka aby to vôbec bolo pozerateľne. Tie nove monitory predpokladam maju tiež, inak to postrada zmysel.
Čo som tak skúšal tak najlepšie sa mi zdali LG telky s pasívnymi okuliarmi. Pri monitoroch bude zrejme platiť to isté. Neblikalo to ani z toho neboleli oči. A okuliare majú ľahké.
tak co som pozeral na alze televizory (tiez ma napadlo kupit telku a pouzivat ako monitor) tak to by bolo + dalsich minimalne 100e...a ja kupujem s monitorom aj novu zostavu takze uz by to bolo vela....Ryan Giggs napísal:Na hry stači, len či bude aj na 3D hry. U 3D plati čim väčšia uhlopriečka, tym lepši efekt. Už by možno stalo za to pouvažovať nad 32" 3D televizorom. To len taky napad.
a je vlastne nejaky rozdiel medzi 3D vo filme a v hre ? Pretoze niektore nazory mate rovnake niektore nie...ale vsetke su skor zamerane na filmy
inak ak sa mozem opytat...aky je vlastne rozdiel medzi monitorom a televizorom ? Myslim v ramci pouzitia televizora ako monitora ? (ak nepocitame rozne vstupy ako koaxial a podobne)
-
uplink
VIP
Ak je 3D film od produkcie, tak dosahuje kvalitu hier, napríklad Avatar 3D, avšak mnohé filmy sú len "upscalnuté" z 2D na 3D cez nejaký algoritmus, takže to stojí za holý bačov falus.