Ukončenie zmluvy s UPC
Ukončenie zmluvy s UPC
Čaute Hojkovci.Prosím o radu. Chcem ukončiť zmluvu s UPC, najradšej cez mail. Ako mám postupovať? Ďakujem 
-
typek61
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Ukončenie zmluvy s UPC
dvihni rit a chod do firmy taky problem? 
Mám zdravotné problémy, do firmy ísť nemôžem. Preto som napísal asi cez mail nie 
-
typek61
Darca
skus este cez telefon
Cez telefón sa tam vola veeelmi, ale veelmi ťažko. Pokým sa dovoláš niekomu, tak aj zostarneš. A nechcem vidieť potom ten účet. Stále ťa to vyzýva, aby si tlačil tie tlačidlá...potom ten tón a ptákoviny. Cez ten mail to bude najrozumnejšie.
No veď im napíš, že chceš vypovedať zmluvu, ako máš postupovať.. pre istotu sa však vopred pozri do zmluvy, za akých podmienok ju môžeš vypovedať.
vypovedanie zmluvy nebude len tak lahka a hlavne lacna zalezitost, uz si presne nepametam sumu kt. chceli ked som rozmyslal o niecom podobnom no nebolo to 10e, zajtra sa mozem pozriet do papierov ked ti to niekto nenajde skor 
h.olub.. ale predpokladám, že tá suma je iba v prípade, že ju chceš ukončiť skôr ako je dohodnuté v zmluve.. avšak po uplynutí tohto termínu by to malo byť snáď bezplatné.. ešte je otázka, aká je výpovedná lehota.

ano mas pravdu, to som si neuvedomil, po skonceni viazanosti sa mozme bavit len o spominanej vypovednej lehotebrm napísal:tá suma je iba v prípade, že ju chceš ukončiť skôr ako je dohodnuté v zmluve
A co v tom pripade ked ju chces skoncit este pocas viazanosti? Kolko to robi? Je to pausalna pokuta alebo zalezi v akom obdobi chces odstupit?
Vsetko zalezi od zmluvy, tam to je napisane, vacsinou je pokuta rovnaka, bez ohladu na to, kedy odstupis. Casto su tam zahrnute nezmyselne poplatky za akciove zariadenia (modemy), za rozne znizene poplatky za prve mesiace.jank napísal:A co v tom pripade ked ju chces skoncit este pocas viazanosti? Kolko to robi? Je to pausalna pokuta alebo zalezi v akom obdobi chces odstupit?
Ked som ja ukoncoval zmluvu s Telekonom, musel som poslat ziadost postou (ide to aj v predajni). Vacsinou vyzaduju papier s podpisom, potom nastupuje vypovedna lehota a potom by to malo byt v poriadku.
-
Soviet
Darca
Tarify mas tu, ale neviem, ktore z toho sa jedna vypovedania, ale asi ani jedno, teda budes to musiet priamo v tvojej zmluve dohladat
http://www.upc.sk/helpdesk/nastavenia/manualy/
Popozeraj si program, ktory mas atd.
A tu je ako vypovedat zmluvu:
http://ekonomika.sme.sk/c/5498507/vypov ... enazi.html
http://www.upc.sk/helpdesk/nastavenia/manualy/
Popozeraj si program, ktory mas atd.
A tu je ako vypovedat zmluvu:
http://ekonomika.sme.sk/c/5498507/vypov ... enazi.html
jj.. všeobecné podmienky čl. 19 - je potrebné dávať pozor na čl. 19.8 a 19.9

//autoeditácia príspevku (09 Máj 2013, 10:44)
Trochu to tu obnovím, má niekto praktickú skúsenosť s vypovedaním zmluvy v UPC? Mám jednu zmluvu, ktorej kampaň (viazanosť) trvá do 23.6.2013. Keďže výpovedná lehota je jeden mesiac, chcem do konca mája dať písomnú výpoveď k 30.6.2013. Nebudú robiť v UPC problém, že dávam výpoveď ešte pred vypršaním viazanosti, aj keď ju vypovedám k dátumu až po ukončení viazanosti? Volal som do call centra, teta mi doporučuje ísť na pobočku a zrušiť zmluvu až tesne pred ukončením kampane, ale keby som až vtedy dal výpoveď, tá bude platná až k 31.7.2013, čiže jeden mesiac by som musel platiť navyše - a ktovie, akú neakciovú cenu mi tam vyrubia...
V článku SME, čo pastol soviet, je uvedené:

//autoeditácia príspevku (09 Máj 2013, 10:44)
Trochu to tu obnovím, má niekto praktickú skúsenosť s vypovedaním zmluvy v UPC? Mám jednu zmluvu, ktorej kampaň (viazanosť) trvá do 23.6.2013. Keďže výpovedná lehota je jeden mesiac, chcem do konca mája dať písomnú výpoveď k 30.6.2013. Nebudú robiť v UPC problém, že dávam výpoveď ešte pred vypršaním viazanosti, aj keď ju vypovedám k dátumu až po ukončení viazanosti? Volal som do call centra, teta mi doporučuje ísť na pobočku a zrušiť zmluvu až tesne pred ukončením kampane, ale keby som až vtedy dal výpoveď, tá bude platná až k 31.7.2013, čiže jeden mesiac by som musel platiť navyše - a ktovie, akú neakciovú cenu mi tam vyrubia...
V článku SME, čo pastol soviet, je uvedené:
Čiže, má niekto s týmto praktickú skúsenosť? Teóriu poznám, len či mi to UPC zoberie..3. Výpoveď môžete poslať aj pred skončením viazanosti. Uveďte však, ku ktorému dátumu zmluvu vypovedáte. Ak dátum neuvediete, či uvediete dátum pred ukončením viazanosti, môže sa to považovať za porušenie zmluvy a bude vám naúčtovaná zmluvná pokuta.
Ja som vypovedal zmluvu 2 dni po termine a ti hajzli mi dali zaplatit este cely mesiac a pritom som uz nemal k dispozicii ich sluzby. Ale nemal som chut ani naladu sa babrat s takymi svinami.
Standardna ziadost - meno, adresa, adresa spolocnosti, datum
Ziadam o ukoncenie zmluvy (cislo tvojej zmluvy) ku dnu XX.XX.XXXX.
Za kladne vybavenie mojej ziadosti vopred dakujem.
Meno, priezvisko, podpis (pri doporucenom liste - to by bolo najistejsie)
Pride ti papier o ukonceni zmluvy, odnesies veci na centralu a hotovo.
Ak by si po veci prisiel technik, tak by ti najskor vyuctoval nejake drobne (10-50 €)
Ziadam o ukoncenie zmluvy (cislo tvojej zmluvy) ku dnu XX.XX.XXXX.
Za kladne vybavenie mojej ziadosti vopred dakujem.
Meno, priezvisko, podpis (pri doporucenom liste - to by bolo najistejsie)
Pride ti papier o ukonceni zmluvy, odnesies veci na centralu a hotovo.
Ak by si po veci prisiel technik, tak by ti najskor vyuctoval nejake drobne (10-50 €)
LukasqoO.. pretože v zmluve máš 1-mesačnú výpovednú lehotu, takže sa nečuduj. Čo ja riešim zmluvu, tá prípojka sa nevyužíva už od novembra 2012, čiže UPC prišiel k 176 EUR len tak za nič vďaka viazanosti.. stále lepšie ako platiť pokutu takmer 800 EUR.
Tá moja otázka už je bezpredmetná, pretože sa nakoniec našiel list ešte z februára, v ktorom UPC potvrdilo výpoveď služby k 30.6.2013... (vtedy sa písala žiadosť o predčasné ukončenie zmluvy zo zdravotných dôvodov, ktorú samozrejme zamietli - majiteľ prípojky mal asi radšej umrieť ako ísť "len" do nemocnice na dva mesiace).
Tá moja otázka už je bezpredmetná, pretože sa nakoniec našiel list ešte z februára, v ktorom UPC potvrdilo výpoveď služby k 30.6.2013... (vtedy sa písala žiadosť o predčasné ukončenie zmluvy zo zdravotných dôvodov, ktorú samozrejme zamietli - majiteľ prípojky mal asi radšej umrieť ako ísť "len" do nemocnice na dva mesiace).