Ignorovať alebo pomstiť sa?

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
capo126
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok

Ignorovať alebo pomstiť sa?

Príspevok od používateľa capo126 »

Chcel by som vedieť či je správne sa správať k druhým tak ako sa správajú oni ku vám.
Či je správne im ublížiť keď oni ublížia vám, či je správne im pomôcť keď oni pomôžu vám....
Podľa mňa k tomu existujú dva postoje:
1. Správať sa k daním osobám štýlom: áno spravila si to a to spravila si to úmyselne zapamätám si to a druhú možnosť mi ublížiť ty už nedám ale vrátiť ty to nevrátim aj keď mám možnosť. Lebo ak by som sa im to vrátil pomstil sa tak by som sa dostal na rovnakú úroveň ako sú oni nie?
2.Alebo správať sa ku ním tak ako oni ku vám. Keď oni vás oklamú tak aj vy ich, keď oni vám pomôžu tak aj vy im,.... Bez akýchkoľvek výčitiek svedomia že niekomu úmyselne ubližujem. Štýlom keď som ja trpel kvôli tebe budeš trpieť aj ty kvôli mne.
Ktorí postoj je podľa vás správny?
Asi si z vás veľa položí otázku prečo sa stretávať s ľuďmi ktorí vás klamú podrážajú pri najbližšej príležitosti ? Ale tak niekedy sa tým stretnutiam nedá vyhnúť lebo vždy sa nájde nejaká čierna ovca partie. Alebo ak chcete ísť s niekým von a daná osoba trvá aby šla s nami ďalšia osoba ktorú vy nemusíte.
Teraz príklad z reálu ktorí sa mi stal nedávno.
Mám jednu kamarátku ktorá chcela zbaliť jedného chalana (tiež kamarát) cca 6 mesiacov dozadu nakoniec ho nezbalila iba sa spolu vyspali a nakoniec to skončilo tak že skončili kamarátmi. Mne sa stalo niečo podobné chcel som zbaliť babu čo sa mi tiež nepodarilo a po dlhšej dobe sme sa stali najlepší kamaráti (a teraz osobne som veľmi rád že sa mi to vtedy nepodarilo).
A teraz tá kamarátka začala provokovať štýlom že stále ľúbim tú babu ktorú som chcel niekedy zbaliť. Pri tom mi sme už kamaráti niečo okolo 2 rokov.
Myslíte si že by bola správne jej to začať vracať tie narážky a nie len keď sme mi dvaja ale verejne pred celou partiou (lebo ona to dokonca na mňa vytiahla na mojej oslave menín). Pritom môžem byť oveľa hnusnejší ako ona na mňa lebo môžem používať narážky typu že sa spolu spali. A dosť sa na rovnakú úroveň ako ona. Alebo to ignorovať a nechať ju nech si myslí čo chce. Samozrejme že som sa jej snažil vysvetliť že sa mýli som jej vyvrátiť všetky jej argumenty prečo si myslí že ju ľúbim ale nechcel ich akceptovať.

Z osobnej skúsenosti by som mohol dať veľmi veľa podobných príkladov.
Ja osobne som volil do teraz štýl ak niekto niečo nechápe a spýta sa ma na to rád mu to vysvetlím ale ak neakceptuje moje argumenty tak to začnem ignorovať lebo neviem si predstaviť že by som sa ku nej správal rovnakým štýlom. Neviem si predstaviť že by som jej alebo komu komukoľvek inému úmyselne ubližoval je to proti mojej filozofii.
Bombo
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Re: Ignorovať alebo pomstiť sa?

Príspevok od používateľa Bombo »

Toto nie, zle sa pýtaš. Nikto ti priamo neodpovie, pretoze ty musis reagovat tak ako to citis sam. Všetko čo chceš vedieť už máš v sebe len musíš objaviť v sebe tú hlboko zakorenenú osobnosť devastovanú zlými postojmi čo do teba tlačila cirkev, rodicia, atd. ale aj chybajuce skusenosti. Bol som uplne rovnaký. A riešenie? Našiel som plno materiálov ako na ženy :D Možno to príde vtipné ale má to svoje opodstatnenie, pretože je to šité na prax a dozvieš toľko vecí, ktoré ozaj platia a nie iba nejaké sociologické teórie. Mne osobne to pomohlo, otvorilo mi to oci a dalo mi to smer, kde vyniká moja osobnosť. A o tom to predsa je,nechaj vyniknúť svoju osobnosť a zrazu si ako iný človek, ktorý vie ako má reagovať. Tu nejde o to aby si sa zmenil ale aby si sa zbavil zlých postojov a objavil sám seba.
Zixxo
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Zixxo »

Nezaoberaj sa s ludmi na ktorych ti nezalezi...
bboy_BIOS
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa bboy_BIOS »

Osobne si myslím, že ani ignorácia ani pomsta nie sú dobré riešenia.
Dnes je ľudstvo dosť zle. Ja som mal kamaráta, ktorý bol poriadna sviňa a tak som ho absolútne vymazal zo života. Neskôr som si ale uvedomil, že on možno pre niečo taký je. Ak človek klame, iste má na to nejaký dôvod. Či už vedomý alebo nie.
Niekomu možno chýba len dostatok lásky a preto je taký ako je. Ľudia, ktorý páchajú zlé veci možno len potrebujú lásku.
Ak sa niečo stane, či už medzi kamarátmi alebo vo vzťahu, mali by ste si dať vážnu diskusiu a zistiť, s čoho vychádza problém. Možno je to nedostatok lásky, možno strach. Možno komplex s minulosti. Kto vie. Každopádne by sme človeka nemali odsúdiť, ale snažiť sa mu pomôcť.
Viem, môj príspevok nebol rozhodne veľmi k téme, ale snažím sa ti len povedať že ignorácia a pomstichtivosť sú veľmi negatívne postoje. Aj keď je niekto napovrchu "zlý", má to svoje dôvody. Ak niekto prežil ťažké detstvo, alebo bol týraní a je z neho potom sviniar a klamár, mali by sme ho preto odsudzovať??? Brácho, hľadaj mierové riešenia, hľadaj lásku.:)
Peace
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

záleží ako vážna to je vec. Čo s týka vzťahov, tam viem odpustiť. Na to že ti niekto preberie babu, že ti nejaká dá kopačky a podobne sa neumiera. Viem sa cez to preniesť bez akýchkoľvek obmedzení vzťahov medzi mnou a druhou osobou. AK ma ale niekto oklame o peniaze alebo inak podrazí, tak také veci neodpúšťam. Nepomstím sa mu nijako, ale skončil u mňa ako kamarát a ak niekedy niečo bude potrebovať, tak určite odmietnem pomoc (lebo nepotrebujem aby ma oklamal znova). To je možno akási forma pomsty. Ale nič hmotné, alebo cielene, že teraz mu idem spraviť zle, poškrabať lak na aute alebo rozbiť nos, to určite nie.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Nemstim sa a nenecham si vedome ublizovat. Pokojne si vystacim s tymto.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Z tých dvoch možností určite tú prvú, ale tak samozrejme, treba to rozšíriť alebo sa aj pozrieť na vec z iného uhla. Každopádne, plánovane sa ísť niekomu mstiť a klamať ho a pod. (lebo však aj on mňa), tomu naozaj nechápem. Také veci sa riešia inak.
TheMEMBER
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa TheMEMBER »

Vsetko zavisi od toho, co chces dosiahnut. Podla mna, ak sa chces mat dobre, tak urcite pomsta spravna nebude. Lepsie to bude ignorovat.
ithory
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ithory »

free vsetko co sa nepriecie tvojmu svedomiu, presvedceniu....
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Ignoracia je povacsine ovela ucinejsia ako akakolvek pomsta. Takze odomna tiez ignore.
Brambor
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Brambor »

Dievčina sa správa veľmi detinsky, koľko má rokov? Vrátiť jej to podľa mňa nie je dobré riešenie, vyzerá to tak, že práve na to čaká, skrátka, že vyvolávanie konfliktov je jej hobby :-) ak nie, treba nájsť príčinu, alebo ju uzemniť spôsobom, ktorý by nečakala. Nabudúce sa jej skús narovinu opýtať kľudným hlasom, čo ju vedie k tomu, že je taká protivná..možno sa uvedomí..
Napísať odpoveď