vrak na parkovisku zaberá miesto
vrak na parkovisku zaberá miesto
zrejme ste sa s tým už stretli aj vy a vie to poriadne nahnevať - odstavený vrak na parkovisku
mne osobne už dlhšiu dobu robí poriadne nervy odstavená, hrdzavá felicia kombi, so sfuknutymi pneumatikami a dokonca obrastená burinou!, odparkovana prekrasne pri obrubniku pri chodniku, pred mojou branou, po dobu jedného roka!
chcem to už dlhsiu dobu riesit, kedze byvam na dost frekventovanom sidlisku, uz po 18tej nie je kde zaparkovat, dnes som tiez caroval na parkovisku nakoniec som predsa nasiel miesto ale ide to...kam sa obratit, aby to "Vozidlo" zacal niekto riesit? policia? obecny urad?
mate s tym niekto skusenosti?
alebo to riesit takymto sposobom?...
mne osobne už dlhšiu dobu robí poriadne nervy odstavená, hrdzavá felicia kombi, so sfuknutymi pneumatikami a dokonca obrastená burinou!, odparkovana prekrasne pri obrubniku pri chodniku, pred mojou branou, po dobu jedného roka!
chcem to už dlhsiu dobu riesit, kedze byvam na dost frekventovanom sidlisku, uz po 18tej nie je kde zaparkovat, dnes som tiez caroval na parkovisku nakoniec som predsa nasiel miesto ale ide to...kam sa obratit, aby to "Vozidlo" zacal niekto riesit? policia? obecny urad?
mate s tym niekto skusenosti?
alebo to riesit takymto sposobom?...
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: vrak na parkovisku zaberá miesto
...nechcem ťa nahovárať na nelegálnu činnosť, ale dnes ti auto podpália raz dva...potom je okolo vraku haló a väčšinou sa odprace...tiež niekedy takéto auto niekto postupne rozoberie na náhradné diely, ktoré rozpredá na nete...priznajme si, polícia a úrady sú v tomto veľmi lenivé, takže to vozidlo by muselo zavadzať trochu viac, aby ho niekto odpratal, alebo ho riešil...keby stálo na ceste...samozrejme ťa nenahováram, že ho tam máš v noci dotlačiť...ááále...niečo na tom bude... 
-
hojko
Site Admin
Vraky by mali spadat pod mesto a teda pod mestsku policiu. Ta by mala mat aj takuto evidenciu. Napis na mestsky urad, presnejsie obvodny urad dopravy, tiez mozes skusit zivotne (a ohradit sa tym, ze unika z neho olej atd...) a tiez aj na mestsku policiu.
Grim: Lenze ked chces podpalit auto, tak to asi nebudes robit doobeda, ked nic nestoji okolo. A keby si to chcel spravit v noci, tak su okolo auta a kto im nahradi skodu, ak uz auto nie je v evidencii a teda to nie je mozne dat zo zakonnej poistky??? A mal by si vlastne odvahu take auto zapalit a bat sa, ze ta niekto pri tom uvidi alebo chyti???
Grim: Lenze ked chces podpalit auto, tak to asi nebudes robit doobeda, ked nic nestoji okolo. A keby si to chcel spravit v noci, tak su okolo auta a kto im nahradi skodu, ak uz auto nie je v evidencii a teda to nie je mozne dat zo zakonnej poistky??? A mal by si vlastne odvahu take auto zapalit a bat sa, ze ta niekto pri tom uvidi alebo chyti???
no tak po prve nebudem palit auto, ktore mi stoji pod blokom 
ono to vrak mozno ani nie je (mozno nastartuje na prvy krat - co si urcite nemyslim...
)
to auto je cele zaprasene, hrdzave, sfuknute gumy, proste stoji v rade aut zaparkovane pri chodniku, velmi lukrativne miesto a uz len pohlad nanho hovori ze tam proste nema co robit, zbytocne zabera miesto, vravim, rok-mozno viac sa s nim nikto nepomohol, naozaj mozem bez vahania povedat, ze si nepamatam kedy sa naposledy pohlo... je pred mojim blokom takze si ho vsimam kazdy den.. rastie okolo neho burina, okolo neho su kamienky - mam podozrenie ze su to tie, ktore ostali zo zimy
proste strach, zajtra nahodim fotku ak sa podari
ono to vrak mozno ani nie je (mozno nastartuje na prvy krat - co si urcite nemyslim...
to auto je cele zaprasene, hrdzave, sfuknute gumy, proste stoji v rade aut zaparkovane pri chodniku, velmi lukrativne miesto a uz len pohlad nanho hovori ze tam proste nema co robit, zbytocne zabera miesto, vravim, rok-mozno viac sa s nim nikto nepomohol, naozaj mozem bez vahania povedat, ze si nepamatam kedy sa naposledy pohlo... je pred mojim blokom takze si ho vsimam kazdy den.. rastie okolo neho burina, okolo neho su kamienky - mam podozrenie ze su to tie, ktore ostali zo zimy
-
hojko
Site Admin
CheZteR: Co tak zavolat kamaratov a autu trochu pomoct, aby bolo napriklad cele na chodniku alebo niekde v ceste??? V takom pripade nema na chodniku co hladat a nech to uz riesi MsP, pripadne v ceste by to bola prekazka a tam to riesi spravca komunikacie, teda mesto, SSC alebo policia (neviem presne ako je to napisane v zakone, od autoskoly uz nejaky ten cas ubehol).
-
Grim
Darca
...ja som nikoho nenahováral aby ho podpaľoval...samozrejme, že mi je jasné, že by to poškodilo aj iné autá...tak isto ho ani nenahováram na iné praktiky spomenuté v mojom príspevku...
mal som podobny problem:
niekolko rokov mi stal pri bloku vrak, gumy spustene, majitel udajne mrtvy, ale auto malo ECV
jedneho dna ma uz presla trpezlivost a zavolal som na mestsku policiu, aky je postup - ak ma auto ECV, neda sa nic robit, ak nema, tak je potrebne nahlasit tento vrak, MP to zdokumentuje a potom odstrani
riesenim tejto situacie bolo zbavit auta ECV, nahlasit a cakat... a tak sa aj stalo, autu akosi zmizli ECV
, tak som ho telefonicky nahlasil na MP, nasledne som stretol policajtov ako to fotia (nepamatam uz, v akom casovom horizonte to bolo, ci v ten isty den/tyzden, alebo preslo viac casu, ale tusim to slo celkom rychlo) a nasledne po nejakej dobe zrazu auta nebolo, no vobec som nezaregistroval, kedy ho vzali
celkom ma to potesilo, nakolko okrem toho, ze tam zaberalo miesto ako vrak, tak bolo aj tak odstavene, ze blokovalo dalsie potencialne miesto
... karma vsak asi funguje, uz nejaky ten tyzden/mesiac si tam nejaky dobrak postavil dalsi vrak (gumy spustene, odomknute, pohnite, s ECV, taktiez zabera min 1,5 miesta) obavam sa, ze opat budem musiet prevziat spravodlivost do vlatnych ruk
niekolko rokov mi stal pri bloku vrak, gumy spustene, majitel udajne mrtvy, ale auto malo ECV
jedneho dna ma uz presla trpezlivost a zavolal som na mestsku policiu, aky je postup - ak ma auto ECV, neda sa nic robit, ak nema, tak je potrebne nahlasit tento vrak, MP to zdokumentuje a potom odstrani
riesenim tejto situacie bolo zbavit auta ECV, nahlasit a cakat... a tak sa aj stalo, autu akosi zmizli ECV
celkom ma to potesilo, nakolko okrem toho, ze tam zaberalo miesto ako vrak, tak bolo aj tak odstavene, ze blokovalo dalsie potencialne miesto
... karma vsak asi funguje, uz nejaky ten tyzden/mesiac si tam nejaky dobrak postavil dalsi vrak (gumy spustene, odomknute, pohnite, s ECV, taktiez zabera min 1,5 miesta) obavam sa, ze opat budem musiet prevziat spravodlivost do vlatnych ruk
smejo, ako citam, tak to bezproblemove odstranenie auta bez znaciek plati iba ak ma mesto odstavne parkovisko:
http://kosice.korzar.sme.sk/c/6067401/k ... rakov.html
http://kosice.korzar.sme.sk/c/6067401/k ... rakov.html
Kosice uz tusim taketo parkovisko maju, ale je otazne ako su na tom mensie mesta.Paradoxne, lepšie sú na tom autá bez evidenčného čísla, ktoré sú pre políciu nedotknuteľné. „Nemôžeme odstrániť niečo, čo nám nepatrí a čo nie je prepadnuté. V súčasnosti platí zákon o odpadoch, v prípade, že také vozidlo je na území mesta, tak ho berieme ako nález. Malo by byť umiestnené na odstavnom parkovisku, čakať rok a potom by malo byť vynesené rozhodnutie o prepadnutí v prospech štátu a prebehnúť recyklácia,“
tiez som mal podobny problem, stala nam pred domom stara uz nefunkca skoda MB ... dlho ma to hnevalo az raz prisli cigani a pytali sa ci si to mozu zobrat ... tak si to pekne odtiahli a este aj zaplatili
... skus dat inzerat ze darujes auto, kto si prvy pride berie 
no presne o to ide, ako pre mna zamna nech si to stoji aj dva roky, ale prosim nie presne pred mojou branou, zabera to zbytocne miesto na ulici, kde o 18stej nie je kde parkovat... no dobre, s tou spz to moze byt celkom dobry napad, urcite nad tym budem minimalne rozmyslat...teraz rozmyslam ze neviem ci vobec ma spz...dnes sa pozriem
Jak vyplýva z Gotharovho linku, Košice problém vrakov nedávno riešili... a keďže sa tam vyjadrujú mestskí policajti a magistrát, obrátil by som sa na nich. Inak čo som si všimol, tá ich akcia mala nejaký účinok, osobne som postrehol dva zmiznuté vraky

no ten clanok je stary rok, dufam ze sa nic nezmenilo, nahlasit ho nahlasim, inac pisu tam ze to vrakovisko je na čingovskej, teda 300m od nej, no byva mi tam rodina, som tam dost casto a ziadne parkovisko s vrakmi som tam teda nevidel
- zrejme sa mysli ze bude niekde pri tom mekáči na jazere, ako má konečnú 19stka...inde neviem kde by mohlo byť
//autoeditácia príspevku (27 Júl 2012, 13:25)
poslal som to z mobilu tak dufam ze fotky vidno
//autoeditácia príspevku (27 Júl 2012, 13:25)
poslal som to z mobilu tak dufam ze fotky vidno
- Prílohy
-
- IMG_20120727_125432-1.jpg (15.77 KiB) 1726 zobrazení
-
- IMG_20120727_125353-1.jpg (18.6 KiB) 1726 zobrazení
žiadne kamery ani nič ako pred mojim barákom tam niesu, tak by som mu trochu pomohol buď´tymi ŠPZ alebo ho proste odtlačil na cestu
-
hojko
Site Admin
Este aj stoji v protismere 
tak veci sa pohli, dnes tu boli mestskí, popozerali a teraz mi prisiel mail 
//autoeditácia príspevku (31 Aug 2012, 14:17)
vec sa má tak že dnes, presne po mesiaci, t.j. 31 dňoch auto stojí stále na svojom mieste, burina čoraz väčšia... ach ...
//autoeditácia príspevku (31 Aug 2012, 14:17)
nepohliCheZteR napísal:tak veci sa pohli
vec sa má tak že dnes, presne po mesiaci, t.j. 31 dňoch auto stojí stále na svojom mieste, burina čoraz väčšia... ach ...
"Božie mlyny" melú pomaly...
No aby sa to panovi JuDR. niekde nestratilo v inboxe 
-
Andi_Cibula
Addict
Ked sa tak divam na ten prvy referencny obrazok, co keby si tu odstavenu Feldu pomaloval niecim urazlivym a vulgarnym ? 
Mozno by to niekoho stvalo a veci sa daju do pohybu
Mozno by to niekoho stvalo a veci sa daju do pohybu
ta felda je vulgarna už aj bez toho podľa mňa 
-
johny541
King
Taktiež mám ten istý problém v KE kde bývam. Pred štyrmi rokmi si tam niekto odstavil 4kový strieborný golf. Stál tam možno dve zimy, už ani cez okná dnu nebolo vidno. Každý sa vypytoval koho je a nikto o ničom nevedel. Asi niekto poslal podnet na mestskú políciu a jedného dňa ho už nebolo. Ale akokeby to nebolo málo, o asi mesiac na to si niekto kúpil nové Daewoo Lanos či ako sa to volá (teraz je to chevrolette nejaký). A od kúpy sa s ním pár krát chodilo a teraz to bude už zasa druhá zima čo to auto stojí na tom istom mieste ( a keby len na jednom... zaberá dve miesta). A zhodou náhod stojí presne tam kde ten golf a chátra tam.
Začína mi to poriadne vadiť, lebo naozaj nie je v neskorších hodinách kde parkovať a k tomu ten blbec zaberá dve miesta... Asi to bude potrebné tiež nejako riešiť. Zdá sa mi, že už ani ŠPZ nemá.
Začína mi to poriadne vadiť, lebo naozaj nie je v neskorších hodinách kde parkovať a k tomu ten blbec zaberá dve miesta... Asi to bude potrebné tiež nejako riešiť. Zdá sa mi, že už ani ŠPZ nemá.