Grafická karta pre pc určene na 3D render

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
djcopik
Light Expert
Light Expert

Grafická karta pre pc určene na 3D render

Príspevok od používateľa djcopik »

Zdravým potreboval by som poradit aku grafiu si vybrat ak chcem pec ktore bude urcené na pracu s rendorvanim 3D modelmi CAD...
na nete som toho nasiel veľa a nevyznam sa v tom tam chcem sa spytat či ma zmysal kupavať 3 graficke karty a premostit cez SLi alebo kupit od Nvidie Quadro ... poradi mi niekto pripadne vysvetli ? a smoazrejme aby ma ta karta nestale majlant :D
Curuj
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Grafická karta pre pc určene na 3D render

Príspevok od používateľa Curuj »

najskôr si zisti, či ten CAD vie renderovať na grafických kartách. ak myslíš renderovať len vykresľovať niečo v animačnom okne, tak stačí akákoľvek grafika. priplácať si tie nehorázne prachy za quadro moc význam nemá
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

djcopik napísal:Zdravým potreboval by som poradit aku grafiu si vybrat ak chcem pec ktore bude urcené na pracu s rendorvanim 3D modelmi CAD...
na nete som toho nasiel veľa a nevyznam sa v tom tam chcem sa spytat či ma zmysal kupavať 3 graficke karty a premostit cez SLi alebo kupit od Nvidie Quadro ... poradi mi niekto pripadne vysvetli ? a smoazrejme aby ma ta karta nestale majlant :D
Quadro slúži primárne na RTP [real time production], tzn. ak chceš mať pekné preview v oknem antialiasnuté čiary a podobné somariny [verne vykreslené tiene, etc.] čo sa týka produkčného renderu, tak tam je to šum a fuk, najväčší hrubý výkon má tesla, neskôr bude mať knights corner, za menšie prachy nejaká ATi, majú hrubý výkon obvykle vyšší na tieto výpočty, na druhej strane nvidia má niektoré inštrukčné sady, ktoré pomáhajú pri RTP [real time production], avšak treba s ňou používať príslušný Quadro driver.

P.S.: Ak Ti ten CAD nezarobí aspoň 1000 evri mesačne netto, tak sa na to vydlabni a kúp si hru na hry a hraj hry. Ináč to nemá zmysel. Je to v podstate celé taká pakáreň ako s iPS/VA panelmi. Tie farby seriózne nikto nepotrebuje, lebo tlačoviny ako vyzerajú sú väčšine producentov aj tak ukradnuté, zaujíma ich len hexový, alebo RGB kód farby, či CMY[K]. Proste celá táto paráda okolo akcelerovania práce je na tri veci. Jediný praktický význam je ak máš dobrý renderer a dokáže skombinovať x86/x64 cpu s Tvojou grafikou, vtedy si vyhral, ako sa zvykne hovoriť.

Voice of the reason: Celé divadlo okolo Quadra, FirePro a iných VGAčiek je viacmenej už len pozostatok z minulosti, z ktorého ťažia tieto firmy. Herné grafiky majú to isté a viac, akurát je to SW/HW uzavreté. Proste podtaktovať fermi povedzme a dať jej polovičnú, alebo dvojnásobnú pamäť, nízkoprofilový cooling a vymeniť drivery...ako seriously? A 800 eur za to vyhodiť?
djcopik
Light Expert
Light Expert

Asi som sa zle vyjadril nejde o vykresľovanie na obrazovke ale ide hlavne o finálne výpočty obrázkov v programe Cinema4D. Na alze som našiel

Kód: Vybrať všetko

http://www.alza.sk/lenovo-nvidia-quadro-600-d221539.htm
ako cena je v pohode ta grafika je určená na to 3D modelovanie, len chcem vedieť či by sa tú sumu nebolo lepšie kúpiť dve 2GB grafiky a premostiť cez Sli
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Aký používaš výstupný renderer v Cinema 4D? Lebo nie všetky renderery podporujú GPU pri produkčnom renderovaní, teda práve naopak, skoro žiadne.
djcopik
Light Expert
Light Expert

aby som to uviedol na pravu mieru ide oto že do teraz som pracoval na starom notase :
1,8 AMD procak
2gb ram
ATI radenon 256MB

a rendrovalo mi obrazok 11hodin a aj to som musel väčšinu funkcii povypínať čiže žiadne tiene, žiadna obloha žiadne extra okolie keď som robil budovy z vonka, a keď som chcel posun alebo otočenie budovy počas prace nie rendorvania tak to trvalo tiež pekne dlho ale teraz by som si chcel zložiť novú zostavu na ktroej to bude fičať , ako som vravel nie som v tom až taký zbehli viem si vybrať dosku ramky disk procak a aj grafiku ale pri tomto vybere som nastrafil na dilemu či 1gb grafiku Quadro FX alebo nejaké iné grafiky premostené cez Sli
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Problém je že väčšina produkčných rendererov je prispôsobená na x86 architektúru, tým pádom Ti grafika nepomôže. Jediné čo pomáha renderovaniu je Tesla a budúci Knights Corner od Intelu. Quadro slúži vlastne "len" na realtimovú produkciu, tzn. V-ray RT, Viz-RT a iné realtimové rendereri. Čo potrebuješ na urýchlenie renderovania je silný procák, kľudne aj nejaký extrémový. Tam ide o to čím silnejší a čím viac OCnutý, tým rýchlejšie Ti zblajzne scénu. Avšak nečakaj ani tam zázraky. Povedzme na tom Tvojom notebooku scénu čo renderovalo 10 minút, bude najsilnejší Intel na trhu renderovať 30-60 sekúnd. Avšak stále to nie je blazing fast. Na to slúžia platá serverov prepojené cez backburner. Tam máš výsledky v prípade gigabytovej siete prinesené takmer ihneď na podnos. Konkrétne autodeskácky backburner [pôvodne discreetacky] je ešte stará tech, dokáže utilizovať len jednotlivé framy a tak máš 5 PC a každý ráta iný frame, najnovšie verzie dokážu pridať "viac štvorčekov" do scény, tým pádom renderujú všetky jednu scénu, avšak každý z render nodov potrebuje mať v pamäti všetky materiály, textúry a modely. Zatiaľ čo proprietárne custom rendereri dokážu využiť silu CPU cez priame prepojenie a tak nepotrebujú tie PC ani ram, ani HDD, ani nič, len hrubú výpočtovú silu a všetko prúdi realtime cez sieť.

Avšak to som zašiel už priďaleko. Pre Teba na úvod, ak nemáš moc peniažkov, choď do ekvivalentu 2500K v Ivy Bridge [3xxxK], ak máš financie, tak vezmi nejaký Xtreme od Intelu, avšak počkaj ešte na Ivy Bridge extrémové, budú o dosť silnejšie ako Sandy Bridge-E.
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

Cinema ako taká nerenderuje na GPU, všetko počíta procák. na počítanie na GPU treba externý renderer - Octane, Maxwell. ešte by sa určite niečo našlo
Napísať odpoveď