Notebook
Notebook
Ahojte chcel by som sa len opýtať či sú notebooky pohybujúce sa v cenovej hladine 600-700€ +- kvalitné, alebo také ktoré sa po dvoch rokoch začnú kaziť alebo prehrievať nad 95°C. A ešte aké značky by ste mi odporúčali ak by som chcel kupovať notebook v takej cene.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Notebook
Ked sa ma nieco pokazit, tak sa to pokazi aj po tyzdni. Je to len elektronika. Ako sa zachovaju panty a podobne, tak to zalezi nie len od kvality, ale aj od zachovania. Da sa vsak predpokladat, ze taka Toshiba bude mat panty kvalitnejsie ako nejaky Asus ci Acer. Este by ma zaujimalo, ze ktory notebook sa prehrieva az na 95 stupnov, hmm? Vsetko je to opat o zaobchadzani, ak niekto pouziva notebook v spine a prachu, tak sa netreba divit, ze sa upchaju prachovky a pride k znizeniu prudenia vzduchu, ak nie dokonca k uplnemu zapchatiu. Preto to treba obcas precistit. Znacka zalezi od kupcu, niekto by bral len Dell alebo Toshibu, niekto Mac, niekto sa neboji ani lacnejsich znaciek ako je Asus, Acer alebo MSI..., akze je to vsetko individualne.
-
Thommas
Addict
Hojko: dáko vysoko dávaš Toshibu.
Hawk123: Závisí to od používania, starania sa, ale hlavne od kvality výroby. Ak chceš niečo, čo vydrží dlho: Asus, Dell, Lenovo, Toshiba (70%), Sony. Acerom, HP, MSI, Packard Bell a Gigabyte sa vyhni. Hlavne, ak si nájdeš dáky model, pozri si jeho recenzie.
Hawk123: Závisí to od používania, starania sa, ale hlavne od kvality výroby. Ak chceš niečo, čo vydrží dlho: Asus, Dell, Lenovo, Toshiba (70%), Sony. Acerom, HP, MSI, Packard Bell a Gigabyte sa vyhni. Hlavne, ak si nájdeš dáky model, pozri si jeho recenzie.
-
hojko
Site Admin
Thommas: Myslim, ze Toshiba a Dell patria k tomu najlepsiemu na trhu. Vezmi si taky Asus, ich notebooky su cenovo dostupne a pre bezne pouzivanie stacia, maju vyborny servis a osobne by som volil asi Asus. S Acerom mali ludia problemy, ja tiez, ale elektronika sa moze pokazit hocikedy, ale aj tak by som sa nebal do neho ist. Lenovo uz davno nie je to co byvalo, rovnako tak aj HP, navyse pri Lenove trochu priplatis za znacku. Na domace pouzitie by som vzal kludne aj MSI alebo Gigabyte, i ked viem, ze by to bolo kvalitou pantov a pod. asi ta horsia volba.
-
Thommas
Addict
Napíšem dáke osobné skúsenosti:
Dell:
Ak sa v prvom týždni nedoserie, tak sa nedoserie poriadne dlho (ako Enermax zdroje). Ale ak sa raz dačo doriadi časom, to už nič nenavráti (hlavne Studio s 4xxx AMD kartami).
Lenovo:
Skôr by som povedal, že platíš za kvalitu a nie za značku. Spolužiačka má najlacnejší Ideapad, ktorý som mal u seba asi týždeň. Kvalita mi bola až čudne dobrá, všetko OK. 4 tý rok šlape bez problémov. Mám s Lenovami (nájde sa všetko, od Ideapadov až po Thinkpady) len najlepšie skúsenosti.
Asus:
Povedal by som, že zlatá stredná cesta medzi kvalitou a výkonom. Batérie držia pomerne dlho (myslím tým pár rokov po ich úplné zničenie) kvalita závislá od ceny, support a reklamácia vynikajúca.
Sony:
Prémiovejšia značka, nechajú si priplatiť. U nich sa mi zdá, že skôr sa hrnú za dizajnom a kvalitnou konštrukciou, ako za výkonom. Sem tam spravia dáke preklepy, ale ktorá firma nie?
Toshiba:
Už im neverím. Na disky kašlú (osadenie v notebookoch), chladenie dokážu poriadne dosrať, pánty sú slabota, dosky dokážu krachnúť aj zo sekundy na sekundu bez náznaku. Toshibu ja už by som najradšej neodporučil nikomu, okrem rady Qosmio. To je naozaj špica.
Acer:
Veľmi veľká zriedkavosť, že všetko funguje tak, ako má. Pánty nanič, dosky nanič, šasi tiež slabota. TimelineX sa dalo ako-tak, ale aj tam som skôr odporúčal Asus.
HP:
Paviliony zbytočné komentovať. Probooky majú otrasne lesklé šasi, najhoršie batérie (asi ako všetky HP) a neustále problémy s drivermi.
MSI:
To je snáď najväčší humus, aký môže byť u notebookov. Ako dokážu dosrať ich Gamer edície je priam hodné ocenenia.
Packard Bell:
HP - 60% kvality. Viac netreba dodať.
Dell:
Ak sa v prvom týždni nedoserie, tak sa nedoserie poriadne dlho (ako Enermax zdroje). Ale ak sa raz dačo doriadi časom, to už nič nenavráti (hlavne Studio s 4xxx AMD kartami).
Lenovo:
Skôr by som povedal, že platíš za kvalitu a nie za značku. Spolužiačka má najlacnejší Ideapad, ktorý som mal u seba asi týždeň. Kvalita mi bola až čudne dobrá, všetko OK. 4 tý rok šlape bez problémov. Mám s Lenovami (nájde sa všetko, od Ideapadov až po Thinkpady) len najlepšie skúsenosti.
Asus:
Povedal by som, že zlatá stredná cesta medzi kvalitou a výkonom. Batérie držia pomerne dlho (myslím tým pár rokov po ich úplné zničenie) kvalita závislá od ceny, support a reklamácia vynikajúca.
Sony:
Prémiovejšia značka, nechajú si priplatiť. U nich sa mi zdá, že skôr sa hrnú za dizajnom a kvalitnou konštrukciou, ako za výkonom. Sem tam spravia dáke preklepy, ale ktorá firma nie?
Toshiba:
Už im neverím. Na disky kašlú (osadenie v notebookoch), chladenie dokážu poriadne dosrať, pánty sú slabota, dosky dokážu krachnúť aj zo sekundy na sekundu bez náznaku. Toshibu ja už by som najradšej neodporučil nikomu, okrem rady Qosmio. To je naozaj špica.
Acer:
Veľmi veľká zriedkavosť, že všetko funguje tak, ako má. Pánty nanič, dosky nanič, šasi tiež slabota. TimelineX sa dalo ako-tak, ale aj tam som skôr odporúčal Asus.
HP:
Paviliony zbytočné komentovať. Probooky majú otrasne lesklé šasi, najhoršie batérie (asi ako všetky HP) a neustále problémy s drivermi.
MSI:
To je snáď najväčší humus, aký môže byť u notebookov. Ako dokážu dosrať ich Gamer edície je priam hodné ocenenia.
Packard Bell:
HP - 60% kvality. Viac netreba dodať.
Moje osobné skúsenosti:
Lenovo: od začiatku chybné setkory na hdd v dvoch notebookoch.
Toshiba: mám ju teraz, hdd je OK a pánty sú tiež
Takže môj názor: 100 ludí 100 názorov. Tak by som to zhrnul.
Lenovo: od začiatku chybné setkory na hdd v dvoch notebookoch.
Toshiba: mám ju teraz, hdd je OK a pánty sú tiež
Takže môj názor: 100 ludí 100 názorov. Tak by som to zhrnul.
No hej je to o starostlivosti aj ale sa sa o svoje veci snažím čo najlepšie starať napríklad môj telefón aj teraz po skoro 2 rokoch je vo vynikajúcom stave a to ho používam stále
. Ale tak čo sa týka značky tak ja mám s asusom zatiaľ dobré skúsenosti Čo sa týka HW, konštrukcia podľa modelu. Aceru by som sa vyhol lebo naňho počujem iba sťažnosti. Lenovo sa mi páči ale nemám s ním skúsenosti ale veľa ľudí mi ho odporúča a aj recenzie sú pekné. Vyzerá, že má dobrú konštrukciu a je kvalitný. Ja ešte potrebujem aby mal aj tú konštrukciu dobrú lebo cchem aby zniesol aj nejaké to prenášanie, hoci ho zas tak často prenášať na nejaké veľké diaľky nebudem. Zatiaľ u mňa vyhráva lenovo a čo ste aj teraz písali tak sú dobré ale záleží tiež aj od kusu. Ten dell sa mi tiež strašne páči ale to je uŽ dosť drahý špás. 
-
TommyHot
Addict
Ja si naopak myslim, ze Dell je hlavne o znacke a Lenovo o kvalite. Kazdopadne ani Dellom, ani Lenovom nic nepokazis. Na Toshibu mam tazke srdce, 3 tyzdne po zaruke mi odisiel displej. Teraz mam macbook a neriesim, jednoducho to funguje.
-
Thommas
Addict
Je to tak.LukasqoO napísal: Takže môj názor: 100 ludí 100 názorov. Tak by som to zhrnul.
Vyber si z Asusu alebo Lenova, ani s jedným chybu nespravíš.Hawk123 napísal:No hej je to o starostlivosti aj ale sa sa o svoje veci snažím čo najlepšie starať napríklad môj telefón aj teraz po skoro 2 rokoch je vo vynikajúcom stave a to ho používam stále. Ale tak čo sa týka značky tak ja mám s asusom zatiaľ dobré skúsenosti Čo sa týka HW, konštrukcia podľa modelu. Aceru by som sa vyhol lebo naňho počujem iba sťažnosti. Lenovo sa mi páči ale nemám s ním skúsenosti ale veľa ľudí mi ho odporúča a aj recenzie sú pekné. Vyzerá, že má dobrú konštrukciu a je kvalitný. Ja ešte potrebujem aby mal aj tú konštrukciu dobrú lebo cchem aby zniesol aj nejaké to prenášanie, hoci ho zas tak často prenášať na nejaké veľké diaľky nebudem. Zatiaľ u mňa vyhráva lenovo a čo ste aj teraz písali tak sú dobré ale záleží tiež aj od kusu. Ten dell sa mi tiež strašne páči ale to je uŽ dosť drahý špás.
Zatiaľ ma kúpa nijak nesúri takže ešte chcem vedieť či sa oplatí počkať a ceny klesnú a pribudnú nové modely? Chcel by som totiž už ivy CPU a 6 radu nvida grafik kepler.
-
hojko
Site Admin
LukasqoO: To nie je chyba Lenova, ale chyba disku. Mozno bola chybna cela varka diskov, ktoru davaju do Lenova.
Hawk123: Ceny klesaju stale a novych modelov stale pribuda. Takze takto mozes cakat do nekonecna.
Hawk123: Ceny klesaju stale a novych modelov stale pribuda. Takze takto mozes cakat do nekonecna.
Sry ja som to nedopísal kupoval by som v septembri a preto som chcel vedieť či teraz po prázdninách nejak ceny ntb klesnú lebo to tak pri iných tovaroch zvykne byť.
Mam ASUS (k53) už skoro rok a zatial som snim nemal ziadny problem ( okrem officialneho predinstalovaneho windowsu ). Ako tu uz niekto pisal a porovnal asus a acer, dovolim si tvrdit ze acer je za asusom pozadu. V zivote nikdy by som si acer nekupil.