Chcem kúpiť auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Stoupe
Light Expert
Light Expert

Re: Chcem kúpiť auto

Príspevok od používateľa Stoupe »

ja som na to neprisiel; ja som k tomu dosiel (cital som to niekde). pravdivost overenu nemam, preto sa pytam.
Header
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Header »

Stoupe: nie pre to že sa dajú použiť diely z VW ale pre to že ide stále o VW koncern ktorý to všetko tak trochu zastrešuje...preto relatívne nižšia cena oproti MB a BMW

gogo956: zabudol si na Hyundai Genesis Coupe 3.8 ktoré prekoná v tomto ohľade aj Camaro :P
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

gogo: napis, ako si predstavujes sportove auto alebo ci Ti staci iba ta cifra oznacujuca pocet koni...
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Camaro je vykonovo niekde trochu inde ako Hyundai Genesis 3.8. Pritom je iba o malo drahsie a hlavne ma aj imidz, co Hyundai nema. Pomer cena vykon je tu podla mna jednoznacne v neprospech Hyndaiu.

Genesis Camaro

Výkon kW / HP > 223 / 303 /6300 318/432/5900
Krutak> 361 / 4700 569/ 4600
Maximalka 240 250
Zrých.z0na100 km> 6.3 5.2
cena > 30tis€ 39tis€

RATZINGER666

myslim ze najpodstatnejsie hodnoty su zrychlenie a max. rychlost, samozrejme daju sa brat do uvahy aj dalsie premenne ako napr. ako vykon na kg hmotnosti a pod.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Hlavne ber do uvahy podvozok a predovsetkym pomer vykon/hmotnost, nie iba cisty vykon. Ked to spravis, tak sa ti vyber rozsiri napriklad o Lotusy, ktore su povazovane za o dost zabavnejsie a efektivnejsie ako Camaro alebo Mustang. Pripadne je tu KTM X-Bow, Caterhamy, atd. Z jazdenych Toyota MR2 a vela dalsich.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

335i/535i/550i?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Bmw sa vykonovo chyta jedine M3, ale cenovo pohybuje vyrazne vyssie /70tis€/
Lotusy vyzeraju zaujimavejsie hlavne preto ze su relativne lahke.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

tak napis, co Ti je najprednejsie... pod pojmom "sportove" si ja napriklad camaro ani mustang a ani nic nove od bmw nepredstavujem... za tych 40 000e mas napr. 370z, co ma k sportovemu uz trochu blizsie, inak su to pre mna vsetko GTcka... podla poziadaviek Ti sem mozeme kludne poslat aj nejaku limuzinu s vacsim motorom... auto nerobi sportovym vykonny motor...

mne sice nove auta za poslednych 15 rokov nic nehovoria, ale ak by slo o mna, na kone by som kaslal a volil by som elise, resp. pockal si na brz/gt86... ale ak chces iba drzat plny plyn, tak Ti tieto auta nic nepovedia... nic z toho zrychlenim, maximalkou ani na rovinkach nikdy rychle nebude a to ani so svojou nizkou vahou...

poziadavke "zadokolka" tiez uplne nerozumiem... za 45k je sti kategoriou samou o sebe, a zvazovany by bol urcite aj focus rs...

// a ak sa niekomu nieco nepaci, velmi rad uvitam v tejto teme jeho prispevky :wink:
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

mihalswk napísal:
jaj no pekne teda :P lebo sa rozhodujem medzi VW Passat Audi A4 a BMW 320d ...chcel som sa rozhodnúť podľa ceny dielov
V praci casto kolegovia diskutuju na podobnu temu. Jeden ma Octaviu 1,9TDI (r.v. 2000 81kW) co je vlastne koncern VW a druhy kolega ma BMW 320d (r.v. 2001 100kW). Kupili ich minuly rok asi pol roka po sebe. Cena bola tak na +-100€ rovnaka akurat Octavia mala o 20t km viac. Obidve su z dovozu. Po case sa zacali objavovat nejake chyby a museli ich obaja riesit. Casto preto porovnavaju aj cenu dielov a BMW je v tomto jednoznacne o dost drahsie. Nedavno porovnavali ramena tak na Octaviu to bolo cca 60€ za par, u BMW cca 130€ za par. Podobne termostat na Octaviu do 10€ podla vyrobcu, na BMW od 40€ vyssie. Na druhej strane pocit z jazdy, komfortu a celkoveho dojmu je lepsi v BMW...vsetko je to o prioritach majitela a kompromise medzi pozitkom z jazdy a celkovych nakladov na prevadzku.
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

gogo956: tvoje "podmienky" boli iba aby to bolo lacné, malo aspoň 300 koní a zadohrab... keď som poslal Genesis, tak už si začal porovnávať krutaky, kone a čo ja viem čo :roll: ved jasné že to Camaro výkonnejšie ale ja som to poňal tak že mám nájsť najlacnejšie auto ktoré splňa tieto podmienky a v tom prípade je to skutočne Genesis.

a inak, nové Camaro je jeden hnusný ťažkopádny mastodont bez guráže...keď Camaro, tak jedine tie zo zlatej éry 60tych a 70tych rokov...

alebo keď chcem zúžitkovať svoje peniaze na maximum, nechcem platiť zbytočne za meno značky, sedačky z býčích predkožiek, vykladaný volant a bla bla... kúpim si GT-R
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

gogo956 napísal:momentalne ziadne nove auto nejdem kupovat, ale napadla ma taka vec>
ze ake najlacnejsie nove sportove auto sa da dnes kupit?

Podmienky sutaze :D >

1/zadokolka
2/min. 300k

Mne zatial vychadza ako absolutny favorit, dokonca s bodmi naviac za imidz Chevrolet Camaro,
ma niekto lepsi navrh?
Nissan GT-R :smt081
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

gt-r je 4x4 ;)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...a hlavne stoji viac ako dvojnasobok :roll:
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Tak priateľka kúpila posledne menovanú C4. Ať jej slúži.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

begbeee: tak jej gratulujeme, no dufajme teda, ze sluzit bude :)
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

Fú .. tie nové americké "šport - muscle" autá nemusím. Tiež by som rád mal doma nejaký cukrík veterán mustang/camaro ... ale tieto nové čo ti ja viem.. . nie je to už ono
Pod pojmom športiak si predstavím niečo svižnejšie s dobrými jazdnými vlastnosťami. Preto aj niečo menšie .... Iné to je v Amerike ... vyrazíš v pondelok a v stredu budeš mať prvú odbočku :D

Tým parametrom "nové" myslíš 100% funglovku, alebo aj dáky menší nájazd dajme tomu 10tis. km ...
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

begbeee napísal:Tak priateľka kúpila posledne menovanú C4. Ať jej slúži.
Audi A6 C4 alebo Citroen C4?
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Ratz: Bolo v super stave a jej sa C4 páčili. Navyše plnka (tempomat, d. senzor a automatická dvojzónová).

//autoeditácia príspevku (menej ako pred minútou)
Citrón.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

beg: ja som to myslel uprimne :) nech vydrzi co najdlhsie :)
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

Lubenečko napísal:Fú .. tie nové americké "šport - muscle" autá nemusím. Tiež by som rád mal doma nejaký cukrík veterán mustang/camaro ... ale tieto nové čo ti ja viem.. . nie je to už ono
Pod pojmom športiak si predstavím niečo svižnejšie s dobrými jazdnými vlastnosťami. Preto aj niečo menšie .... Iné to je v Amerike ... vyrazíš v pondelok a v stredu budeš mať prvú odbočku :D

Tým parametrom "nové" myslíš 100% funglovku, alebo aj dáky menší nájazd dajme tomu 10tis. km ...
presne :)
v tejto casti testuju novy (v tej dobe novy) mustang, sam hammond, ktory je big muscle fan vravi ze vsetko fasa, ale nie je to ono, a keby mal utratit tolko penazi za mustanga, utratil by ich pre starsieho veterana, ktoreho aj ukaze a sam ho aj vlastni :)
Napísať odpoveď