TV do 450€
Re: TV do 450€
Takže televizor philips je doma. Zatial bezim na scart tak dufam ze s tym hdmi sa to zlepsi. Ale co sa tyka rychlosti tak zatial nejsom spokojny 
-
Ryan Giggs
VIP
Aku rychlosť maš konkretne na mysli?
Aj obraz stojí za hovno. Pekné slovo sa nedá na neho povedať. Ďakujem za "skvelé" vybratie tv.
-
Ryan Giggs
VIP
Robiš si srandu? Maš to pripojene cez scart a čuduješ sa že maš na hovno obraz?!
Aky maš zdroj signalu? Skušal si tam pustiť nejake HD video?
Aky maš zdroj signalu? Skušal si tam pustiť nejake HD video?
Nerobim si srandu a mam to uz pripojene cez hdmi. mam napojene aj t-home media receiver 301 (ta digitalna tv). 
-
Ryan Giggs
VIP
Mysliš, že keby si si vybral tv inej značky, že to bude mať zazračny obraz? Sklamem ťa, nebude. Je to tv za 400 €. Asi maš prehnane naroky. Pokiaľ prechadzaš z CRT, ani drahšim LCD si nepomôžeš. Na CRT nemaju ani tie najdrahšie LCD ak tam pustiš SD obraz.
Možne je aj to, že to nemaš uplne dobre nastavene, alebo to ku*vi ten STB. Predsa len su to činske kramy a ani Magio nema bohvie aku kvalitu.
Skušal si nejaky HD film pustiť cez USB?
Možne je aj to, že to nemaš uplne dobre nastavene, alebo to ku*vi ten STB. Predsa len su to činske kramy a ani Magio nema bohvie aku kvalitu.
Skušal si nejaky HD film pustiť cez USB?
A ako by som ho mal správne nastaviť?
A nemôže to byť aj zlým(nekvalitným) hdmi káblom?
A nemôže to byť aj zlým(nekvalitným) hdmi káblom?
-
Ryan Giggs
VIP
Kablom to sice byť môže, ale to nepredpokladam. Kvalitativny rozdiel medzi kablami (lacnymi a drahymi) je veľmi maly. Je to digitalny prenos, tam kabel kvalitu ovplyvňuje len veľmi minimalne. Skus ale prehrať nejaky film (najlepšie HD) cez USB. Tym aj vylučiš/potvrdiš chybu v kabli.
Ten tv patri v ramci cenovej kategorie k najlepšim. Veriť sice nemusiš mne, ale dokazuju to aj recenzie na rešpektovanych serveroch, tych najdeš na nete dosť, takže kľudne si ich preštuduj. Môžem ti ich pripadne niekoľko odlinkovať (aj model 5007k, to je obrazovo v podstate to iste). Aj tam sa dozvieš, že je to fajn TV. V niektorych najdeš nastavenia skalibrovaneho obrazu, môžeš to skusiť nastaviť podľa toho, aj keď zaruka, že ti takto nastaveny obraz "sadne", nie je. Ale je to "top" nastavenie, vtedy tv zobrazuje najlepšie ako vie.
Každopadne snažil som sa poradiť čo možno najlepšie. To som aj urobil. Že maš (možno) očakavania a naroky nekorešpondujuce s cenovou kategoriou tv, s tym ja žiaľ nespravim nič.
Ten tv patri v ramci cenovej kategorie k najlepšim. Veriť sice nemusiš mne, ale dokazuju to aj recenzie na rešpektovanych serveroch, tych najdeš na nete dosť, takže kľudne si ich preštuduj. Môžem ti ich pripadne niekoľko odlinkovať (aj model 5007k, to je obrazovo v podstate to iste). Aj tam sa dozvieš, že je to fajn TV. V niektorych najdeš nastavenia skalibrovaneho obrazu, môžeš to skusiť nastaviť podľa toho, aj keď zaruka, že ti takto nastaveny obraz "sadne", nie je. Ale je to "top" nastavenie, vtedy tv zobrazuje najlepšie ako vie.
Každopadne snažil som sa poradiť čo možno najlepšie. To som aj urobil. Že maš (možno) očakavania a naroky nekorešpondujuce s cenovou kategoriou tv, s tym ja žiaľ nespravim nič.
Ja si cením že si mi poradil, mohol by si mi teda napísať tie top nastavenia?
-
Ryan Giggs
VIP
http://translate.google.com/translate?s ... ml&act=url
http://hdtelevizija.com/2012/05/27/rece ... 00-serija/
http://avmania.e15.cz/philips-40pfl5007 ... -nebo-s-3d
Tu maš nastavenia, sice poľsky, ale google preloži:
kontrast podsw. 80
jasność 55
kolor 62
ostrość 2
redukcja szumów minimum
odcień zimny
czujnik światła włączony
pixel plus HD:
HD natural motion max
super resolution włącz
kontr. dyn. minimum
dynamiczne podśw najlepszy obraz
zmniejszenie usterek max
wzmocnienie kolorów minimum
gamma 1
kontrast wideo 50
http://hdtelevizija.com/2012/05/27/rece ... 00-serija/
http://avmania.e15.cz/philips-40pfl5007 ... -nebo-s-3d
Tu maš nastavenia, sice poľsky, ale google preloži:
kontrast podsw. 80
jasność 55
kolor 62
ostrość 2
redukcja szumów minimum
odcień zimny
czujnik światła włączony
pixel plus HD:
HD natural motion max
super resolution włącz
kontr. dyn. minimum
dynamiczne podśw najlepszy obraz
zmniejszenie usterek max
wzmocnienie kolorów minimum
gamma 1
kontrast wideo 50
Teraz pozeram ten basketbal na jojke a ked hraju tak sa ten obraz ako keby zasekava a za sebou zanechavaju tiene. na starej crt sa to nestavalo a zevraj technologia ide dopredu.
-
Ryan Giggs
VIP
Oproti crt su pomalsie aj plazmy, nieto este lcd.
Skus sa pohrat s nastavenim, hlavne povypinaj/pozapinaj tie "zlepsovaky" na rychly pohyb. Alebo vyskusaj Cinema mod, podla tej polskej recky to ma mat minimalny lag.
Skus sa pohrat s nastavenim, hlavne povypinaj/pozapinaj tie "zlepsovaky" na rychly pohyb. Alebo vyskusaj Cinema mod, podla tej polskej recky to ma mat minimalny lag.
-
Michaelo105
Light Professional
Tá telka za tie prachy je veľmi dobrá, ale ako napísal Ryan, nečakaj nemožné. Nato, aby telka mala pekný obraz, tak jej musíš zabezpečiť kvalitný signál.....
Ja neviem potom...ksichty majú kockaté , pri rýchlej akcii to nestíha ( mám namysli, že ked sa niečo iba len rýchlejšie pochne...napríklad niekto mávaa rukami tak to je také rozmazané,pomalé) ja neviem potom... Keď som to napojil cez upc káblovku tak to bolo zrnité. No proste obraz hrozný. Cez ten mágio box to je kockaté, no proste nedá sa to pozerať. Na tom starom televízore sa to dalo aspoň pozerať. Teraz to je ako znká kávy..... 
-
Ryan Giggs
VIP
Digitalny signal nesumi.
Skus popozerat aj nastavenia toho magio boxu ake parametre a rozlisenie vystupu mas nastavene. Ci ti to po pripojeni cez hdmi automaticky preplo vystup na hd rozlisenie (1080i), alebo ostalo SD rozlisenie zo stareho TV (576i)
A uz po tretikrat sa pytam, ci si skusil prehrat nejake hd video (alebo aspon nejake dvd) cez usb (alebo z pc, hd prehravaca, mobilu...), ci sa to sprava rovnako. Tym vylucis chybu tv.
Skus popozerat aj nastavenia toho magio boxu ake parametre a rozlisenie vystupu mas nastavene. Ci ti to po pripojeni cez hdmi automaticky preplo vystup na hd rozlisenie (1080i), alebo ostalo SD rozlisenie zo stareho TV (576i)
A uz po tretikrat sa pytam, ci si skusil prehrat nejake hd video (alebo aspon nejake dvd) cez usb (alebo z pc, hd prehravaca, mobilu...), ci sa to sprava rovnako. Tym vylucis chybu tv.
Skúšal som prehrať z usb, tam bol obraz pekný ale tiež pri tých rýchlych scénach to nestíha. A možno to mám celé komplet zle nastavené. A v tom magio boxe mám nastavené 1080i.
-
Ryan Giggs
VIP
Chce to poriadne prestudovat manual, ktora polozka na co sluzi a nastavovat, nastavovat, nastavovat.
Plynuly obraz ako na crt sice nedosiahnes (to na ziadnom lcd), ale spravnym nastavenim sa to da celkom slusne korigovat.
Plynuly obraz ako na crt sice nedosiahnes (to na ziadnom lcd), ale spravnym nastavenim sa to da celkom slusne korigovat.
Nastavujem to už jak dlho a stále to je rovnako kockaté. Pôjdem ho vrátiť. Nikde ani na nete som nenašiel, že by o tej telke niečo písali ostatný užívatetelia, ktorý ho vllastnia. Nič som nenašiel... 
-
Michaelo105
Light Professional
Tak daj do telky dvojnásobok a budeš na tom lepšie. Ešte mňa napadlo, že poniektoré Philips telky, majú aj priamo v sebe integrované krátke prezentačné video, tak to skús pozrieť v menu a ak ani to sa ti nebude páčiť, tak máš priveľké očakávania.
Hej dám do telky dvojnásobok, a kde by som ho asi tak nabral ? Alebo ty mi prispeješ ?