Internetbanking - posielanie peňazí do zahraničia

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Internetbanking - posielanie peňazí do zahraničia

Príspevok od používateľa hojko »

gogo956: Ked potrebujes vlozit peniaze na ucet, tak ako to riesis v pripade tvojho M-Banku??? Ci napises na FB, ci ti niekto neposle peniaze na M-Bank ucet a ty mu ich das v hotovosti???
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

audiotrack
to je to nase konzervativne Slovensko. Ludia si myslia ze ked banka ma pekne kamenne pobocky
tak automaticky je nejaka bezpecnejsia ako ked je iba netova.
Pritom je to jedno, pretoze vklady su chranene statnym fondom do cca 100tis € ak si dobre pamatam, co je suma do ktorej sa zmesti asi kazdy.
M-bank ma zisk z toho ze ako kazda banka peniaze poziciava- poskytuje uvery.
A keby aj ta banka zo dna na den skrachovala, alebo zmizla, tak sa mi nema velmi co stat, nakolko
vecsiu sumu presuvam vzdy po urcitom case na terminak do klasickych bank, takze na ucte v m-bank zostava iba uplne minimum volnych prostriedkov.
Netove banky vedia mat mensie rezijne naklady prave preto ze nemusia platit priestory a zbytocne vela drahych pracovnikov, v bankach sa dobre zaraba- prave vdaka vysokym poplatkom si to mozu dovolit..

hojko

myslim ze sa to da cez postu vkladom postovou zlozenkou na ucet, ale ja som to nikdy nerobil,
nakolko moj jediny prijem je od zamestnavatela a ten to samozrejme posiela priamo na ucet.
V tomto osobne problem nevidim.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

gogo956: Naopak, ja v tom vidim problem. Mas inkaso a podobne veci, ktore platis cez ucet, ktore su nastavene priamo k tvojmu uctu. Niekto plati cez inkaso telefon, elektriku, plyn, vodu, najom, leasing a vsetko mozne, niekto to ma zase len ako preddefinovane platby alebo trvale prikazy. Ak to mas ako inkaso a nemas tam peniaze, tak nastava problem. Mozes to vyriesit poslanim penazi na ucet z ineho uctu alebo cez postu, ale to moze trvat aj dva dni. Takze toto je velke minus internetovych bank, ktore tak obhajujes.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

aha, čiže máš aj iné účty v iných bankách. Potom je tvoja otázka z predošlého príspevku úplne zbytočná. Veď ty teda platíš tiež za to čo nemusíš. Tiež platíš poplatky za vedenie účtu v inej, bežnej banke. A toto máš len k tomu
a chránený štátnym fondom? Prosím ťa. Štát sám si musí požičiavať, tak to že je niečo kryté štátnym fondom mi je úplne jedno.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

hojko

a preco by mal byt s inkasom problem? Ved asi vies kolko mesacne platis na tieto pravidelne platby a podla toho si nechavas aj volne prostriedky, zostatok si mozes v ramci mesiaca priebezne kontrolovat
cez net. Leasing mas stale tu istu sumu, to iste najom,elektriku, plyn, vodu.. Jedine ten telefon sa bude menit ale aj to v ramci nejakeho predom odhadnutelneho rozpatia, pochybujem ze ked bezne mas ucet
napr 30€ tak zrazu budes mat raz 200€ aby ti to narusilo celkovy rozpocet, resp ak aj hej tak sa vies na to dopredu pripravit.
A tie peniaze sa daju myslim vlozit aj inym sposobom ako cez postu, niekde je to urcite na ich stranke uvedene. :)

audiotrack

ak si pozorne cital :) tak som napisal terminak- tj. terminovany vklad. Tieto vklady nebyvaju nikdy
spoplatnene pretoze ty vlastne davas do banky svoje peniaze, ktore ona bude dalej poziciavat. Nikdy
som ziaden poplatok zan neplatil a to uz som ich par mal,naopak- ziskavas uroky.

Tiez som v texte spomenul, ze na tom ucte v mbank nenechavam ziadne vecsie peniaze- pravidelne platby odidu a zbytok vyberiem ako cash. Takze v pripade krachu mi je to jedno. A stat by musel ludom podla zakona peniaze vratit, to sa neboj, sme v ramci EU a nie niekde v juznej Amerike.
apropo od vzniku SR uz niekolko bank skrachovalo a ludia peniaze dostali. Myslim ze mozme byt
uplne kludni,ja a pravdepodobne ani ty tam ziadne miliony nemame, takze vo co go.. Pad jednej mensej banky nie je celkom urcite nic co by stat nezvladol.

Inac nechcel som nikoho lamat do mbank, ja sam tam mam ucet iba relativne kratko, ale poznam
ludi co tam maju uz cele roky a zatial na ziadny chytak neprisli a su spokojni.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

hojko.. ako myslíš to inkaso? Že keď to chceš zaplatiť a nemáš prostriedky na účte, chceš tie prostriedky vložiť na účet a poslať cez inkaso? Že toto bude dlho trvať? Veď tie peniaze nemusíš vkladať na svoj účet, môžeš ich rovno vložiť na účet dotyčnej spoločnosti, ktorej platíš inkaso.. či? :) Ja zatiaľ inkasom platím iba O2 - v prípade problémov by som zabehol na niektorú predajňu a tam zaplatil.. ostatné sú preddefinované trvalé príkazy - Orange mi párkrát chcel strhnúť peniaze cez Teleinkaso, keď som mal faktúru nad limit platobnej karty alebo mal málo peňazí na účte.. zaplatil som to neskôr priamym vkladom, prípadne Teleplatbou - toto som robil aj v kamennej banke.

Inak už asi 2-3 roky mám ako jedinú banku mBank (ak nerátam sporiace účty v iných bankách, ktorých som sa nedotkol už niekoľko rokov).. a zatiaľ som spokojný, momentálne vôbec neuvažujem o vrátení sa do kamennej banky, práveže som maximálne spokojný, pretože človek naozaj všetko vybaví cez Internet - čo som mal predtým ČSOB, mnoho vecí som cez IB vykonať nemohol (napr. meniť limity na karte podľa potreby). Zatiaľ som našiel iba dve nevýhody internetových bánk:
1) priamy vklad na účet do banky - čo som v mBank, nepotreboval som to.. a ani predtým v kamennej banke som to nerobil,
2) rýchlo sa dostať k peniazom, ak prídete o platobnú kartu (strata, zneužitie - zablokovanie). Minulý rok som zažil zneužitie karty - dal som ju zablokovať, ale do týždňa som mal v schránke novú.. áno, požičal som si na tú chvíľu peniaze od kamarátky.
Napísať odpoveď