Pokuta za rušenie nočného kludu.

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
redfoxik
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Pokuta za rušenie nočného kludu.

Príspevok od používateľa redfoxik »

Čaute,

Včera som mal na byte oslavu 18ky bolo u mna asi 15 ludí a samozrejme sa mali ničo vypité (všetci ešte mame 17-16 aj ja mám až o 2dni 18 len jeden chalan tam mal 18 už) a okolo 22:20 asi jedna stará susedka zavolala policajtov lebo celý čas bola na balkóne a pozerala na nás, došli tam mestský policajti zaparkovali pred vchodom niaky chalani utiekli zadným vchodom ešte predtým než sa policajti dostali dnu, meský vyšli hore a ten chalan čo má 18 im išiel otvoriť, pýtali si majiteľa bytu tak som tam išiel a dal im občiansky nadiktoval číslo op. do vysielačky, povedal mi že mám zajtra(teda už dnes) o 7večer prísť na stanicu k mestským policajtom a že si mám priniesť 15 eur na pokutu a že ked nie tak mi príde pokuta 165eur poštou. Hovoril že ma tam bude o 7 čakať, mne sa to zdá ako keby si tie peniaze chcel nechať on kedže mi nedali nič podpísať. Ešte sa ma pýtali že či chcem fúkať hovorím že netreba tak kašlali na to. Pýtal som sa ich či mám prísť sám a oni že sám (to sa mi tiež nezdá že by som mohol platiť pokutu keď ešte nemám 18) myslíte si že tam mám ísť že mi fakt môže prísť 165eur pokuta. To je podla mňa totálna blbosť za také niečo 165eur že trocha hlasnejšie bola hudba.
A neviem ako mi to chcú dokázať že bola hlasno, nemusia mať na to ten prístroj čo merá hladinu hlasitosti? Nedali mi ani fúkať takže za to tiež nemôže byť pokuta. Ale račej sa opýtam ešte tu vás myslíte že len strašili aby sme boli kludný? okolo 11 už sme všetci odišli... niekdy predtým sa nikto nesťažoval že robím hluk.

Ak tam neprídem môžu my fakt poslať pokutu 165eur?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: Pokuta za rušenie nočného kludu.

Príspevok od používateľa uplink »

Tak Vám treba. Čo viac k tomu dodať. Ja to tu zažívam skoro každý víkend, že nejakí "mladí" sa bavia do rána do 3-4tej a ja nemôžem spať. A ak stará pani chcela spať už o 8-9tej, tak si to viem predstaviť. Za bezohľadnosť sa platí.

Na druhej strane, z právneho hľadiska Vám nemôžu nič. Museli by mať záznam o tom že robíte hluk a museli by ho zažiť aj oni, keď prišli na miesto činu. Ak ste robili bordel aj vtedy, máte smolu, ak nie, odovolaj sa na dôkazy.

Každopádne na 99% si to zaslúžite.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...nemôžu, potrebovali by dôkaz...mohli by sa oháňať tým, že dôkaz majú - svedectvo tej stareny...ale tá tiež musí mať dôkaz, inak si to mohla vymyslieť...a ten mať nebude, ty budeš dávno triezvy, takže ak ti dajú fúkať, nenafúkaš nič...jediný, kto je tu nafúkaný sú ti pajduláci čo u vás večer boli...vôbec by som sa nezaoberal takýmito vecami...

//...zaslúžite, nezaslúžite, niesme tu na to, aby sme moralizovali a súdili vás...aj keď to občas robíme... :wink:
Billy
Star
Star

Príspevok od používateľa Billy »

165€ je nejako vela. Za rusenie nocneho kludu sa dava pokuta do vysky 33€ pokial viem.
redfoxik
Light Expert
Light Expert

Nie, keď prišli policajti bolo tam ticho ako v hrobe :D všetci boli vnútri ticho aj hudba..

Ja som predtým tiež nič také nerobil žiadne žúrky a už ani nebudem, aspon nie v byte.
U nás vo vchode niesu niaky hlučný susedia tak raz by to mohla prežiť jej skôr vadilo asi že fajčili na balkone cigarety ale hadzali do popolníka a nie dole.... . A tá hudba ani nebola niako mega hlasno že by to trhalo repráky niektorý si tak možno aj doma cez den normálne púštajú hudbu.
skuki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa skuki »

Jop. Keď ste blbí a otvorili ste im. A to čo ste behali po paneláku, že kamaráti ušli zadným vchodom? Mali ste byť ticho neotvárať počkať tak max polhodku kým zmiznú policajti a potom sa potichu vytratiť do mesta. Alebo otvoriť a povedať že vy žiaden bordel nerobíte, že ste ticho a neviete prečo prišli.
redfoxik
Light Expert
Light Expert

Ja neviem prečo utiekli, ved do bytu by som ich aj tak nepustil mohli ostat tam :D Ja by som im ani neotvoril to ten 18 ročný im otvoril a ked som tam prišiel už pýtali OP.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Aky hrdina zrazu :) Dobre vam tak. Ma cislo tvojho OP, takze neviem neviem. V dnesnej dobe nie vzdy treba dokaz. Dosvedci to starenka, keby chceli policajti.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Pokuta sa dava na mieste, nie? Nechapem preco mas ist na stanicu a postou ti urcite nic nepride. Ja by som to vobec neriesil a nesiel tam. Neexistuje, aby ti prisla pokuta postou, navyse nie s tou sumou. Pokuta za nocny klud je 33 eur, pri mladistvom je to polovica.

Moja rada je, aby si na MsP v ziadnom pripade nechodil.
redfoxik
Light Expert
Light Expert

Ani nejdem, oni sa ma ani nepytali ci mam pri sebe peniaze, iba ze zajtra dones 15eur na stanicu...takto sa pokuty urcite neriesia..kaslem teda na nich...

diky za rady :D
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

1) nemal si im otvarat
2) ked uz si im otvoril nemal si im dat OP a mal si pred nimi drbnut dverami
3) nemali hlukomer
4) nefunguje to tak, ze pridu v noci a povedia ti aby si rano isiel zaplatit pokutu na stanicu a este aj vo vyske 15 eur (15 eur sa plati do vacku ked sa s nimi dohodnes)
5) pokuta 165 eur je nezmysel, oklamali ta
6) osral by som im hlavu a po ich odchode by som zuroval dalej

Asi tolko moje postrehy z tejto absurdnej situacie, ktoru by som vobec neriesil.
Phase
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Phase »

Ser na nich, nech ta tam ani nenapadne chodit.. Vela ludi sa poserie ked vidia uniformu :-/
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

maximalna mozna pokuta od mestkej policie je 33 eur a nejake centy (1000SK), ktoru ti mozu ulozit na mieste...alebo ti mozu dat aj nizsiu sumu alebo to vyriesit len dohovorom, to je na ich rozhodnuti, kazdopadne su to povinni urobit hned na mieste, ked zistia priestupok...ak pri sebe nemas peniaze, tak ti daju iny typ dokladu a s tym papierom potom musis dojst ku nim do Xdni to zaplatit, inak to od teba budu vymahat v spravnom konani a potom exekuciou...

dolezite:
kedze tebe nic nedali a ani ti ziadnu pokutu neulozili, vyser za z vysoka na nich...policajt od teba nemoze nic vymahat na zaklade "nieco som mu povedal a nemam ziadnu pisomnu dokumentaciu, ani obcan nic nedostal"....a mestky policajt ti uz vobec nic nemoze...

PS: okrem toho je fakt divne, ze ti povedal, ze mas presne zajtra vecer o 19hod dojst za nim na stanicu a zaplatit pokutu...podla mna je z tohto jasne, ze si to ON chce nechat do vačku...
1/pokuty sa platia v presne urcene strankove hodiny (rovnako ako na kazdom inom urade) - urcite nie v nedelu vecer o 19hod
2/pokial ides pokutu zaplatit neskor, tak to urcite nebude riesit ten isty policajt...ale nejaka uradnicka, ktora tam je na to urcena a robi administrativu....
stuka
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa stuka »

Najprv sopliak robi bordel a potom tu stresuje. Party v byte? problem si najst chatu a zurovat niekde kde nikoho nerusite :pivko:
Napísať odpoveď