Aké nové slúchadlá?
-
Ryan Giggs
VIP
Re: Aké nové slúchadlá?
Ono žiť sa da aj s integrovanou kartou, hrať to bude dobre, ale potencial sluchadiel ostane nevyužity. To chce nejaku externu kartu, resp. DAC.
Aj keď upustiš od kruteneho kabla, vyber sa veľmi nerozširi. Hlavne nie tak, aby to zvukovo konkurovalo vyššie uvedenym sluchadlam. Snaď nove Soundmagic HP100, ale u nas sa zatiaľ nepredavaju.
Aj keď upustiš od kruteneho kabla, vyber sa veľmi nerozširi. Hlavne nie tak, aby to zvukovo konkurovalo vyššie uvedenym sluchadlam. Snaď nove Soundmagic HP100, ale u nas sa zatiaľ nepredavaju.
-
Mrk
Professional
- Kontaktovať používateľa:
externu zvukovku nemam v plane urcite, a keby upustim aj od vymenitelneho kabla ? lebo ten chcem len kvoli tomu, ze sa bojim, ze obycajny kabel sa mi niekde zalomi, prejdem si po nom stolickou a podobne...a co tak nevymenitelny, ale zakruteny ?
ale tie shure srh440 sa mi lubia, cena je viac nez prijatelna a maju vsetko co potrebujem a zrejme vobec pri mojom zdroji nevadi, ze su o triedu horsie ako tie ostatne
dakujem moc za pomoc, teraz su horucim favoritom
ale tie shure srh440 sa mi lubia, cena je viac nez prijatelna a maju vsetko co potrebujem a zrejme vobec pri mojom zdroji nevadi, ze su o triedu horsie ako tie ostatne
dakujem moc za pomoc, teraz su horucim favoritom
-
Ryan Giggs
VIP
Domace sluchadla nie su spunty. Ten kabel je tam hruby, tak lahko sa nezalomi. Mne sa stane niekolko krat denne, ze ho prejdem stolickou. Netvari sa, ze by mu to nejak extra vadilo.
co skor? biele Creative EP-630 alebo fake inear beatsy by dr.dre za 19€ aj s postovnym? 
v podstate mi ide o ineary na bezne pouzivanie, urcite neplanujem vrazit viac ako spominanych 19€ - to uz je max, povodne som chcel tie creative, ale nasiel som tie fejky
koss plug nechcem
v podstate mi ide o ineary na bezne pouzivanie, urcite neplanujem vrazit viac ako spominanych 19€ - to uz je max, povodne som chcel tie creative, ale nasiel som tie fejky
koss plug nechcem
ep630 mám 4 roky a som s nimi dokonale spokojný
hej asi kupit ep630 biele
nebudem kupovat fejky a bat sa doma mesiac kym pridu, ze ako budu hrat 
-
Ryan Giggs
VIP
A čo takto Soundmagic PL21? Sice za 20€ + poštovne, ale zvuk o dosť lepšia ako Creativy. A su aj biele.
-
forgottten
Medium Star
Ahoj, tretiu domácu opravu a-jays one už neprežili a na lepší zvuk než 100 korunové slúchadlá som si stihol zvyknúť...
Rád by som si nechal poradiť tuto, lebo spomínaný thread na head-fi.org je nepostačujúco zastaralý.
Cenovo by som sa rád točil okolo 50 €, horná hranica 70 €, jedine s extrémnymi rozdielmi možno trochu nad.
Chcel by som znovu earbuds. Priorita je, aby sa mi zase nerozt*tkali tak rýchlo ako a-jays. Rád s hudbou na ušiach aj zaspávam. Preto by som rád, aby to bolo pevné, odolné, alebo najlepšie, ak by bola možnosť nechať si to v rámci reklamácie vymeniť, prípadne za lacno opraviť, pretože kupovať každý polrok nové slúchadlá... no pain. Vraj je niekedy rozumné aj slúchadlá s nahraditeľným (predĺženým) káblom, ale nemám žiadne skúsenosti.
Počúvam všetky možné štýly, primárne electro, ambient, indie, metal, rock, sláky. Mám rád izoláciu zvuku.
Počúvať budem z HTC HD2 (prípadne HP G7000), nerád by som kupoval slúchadlá, u ktorých nevyužijem potenciál na žiadnom z domácich zariadení.
Rád by som bral z kamenného obchodu, kde je realistickejšia výmena v kratšom časovom horizonte, keby sa niečo pokazilo, ale ak je obchod otvorenejší vybavovaniu aj káblových reklamácií a nie na poslednú chvíľu, tak sa nebráním internetovým obchodom.
Vopred vďak akýmkoľvek radám v tejto oblasti.
Rád by som si nechal poradiť tuto, lebo spomínaný thread na head-fi.org je nepostačujúco zastaralý.
Cenovo by som sa rád točil okolo 50 €, horná hranica 70 €, jedine s extrémnymi rozdielmi možno trochu nad.
Chcel by som znovu earbuds. Priorita je, aby sa mi zase nerozt*tkali tak rýchlo ako a-jays. Rád s hudbou na ušiach aj zaspávam. Preto by som rád, aby to bolo pevné, odolné, alebo najlepšie, ak by bola možnosť nechať si to v rámci reklamácie vymeniť, prípadne za lacno opraviť, pretože kupovať každý polrok nové slúchadlá... no pain. Vraj je niekedy rozumné aj slúchadlá s nahraditeľným (predĺženým) káblom, ale nemám žiadne skúsenosti.
Počúvam všetky možné štýly, primárne electro, ambient, indie, metal, rock, sláky. Mám rád izoláciu zvuku.
Počúvať budem z HTC HD2 (prípadne HP G7000), nerád by som kupoval slúchadlá, u ktorých nevyužijem potenciál na žiadnom z domácich zariadení.
Rád by som bral z kamenného obchodu, kde je realistickejšia výmena v kratšom časovom horizonte, keby sa niečo pokazilo, ale ak je obchod otvorenejší vybavovaniu aj káblových reklamácií a nie na poslednú chvíľu, tak sa nebráním internetovým obchodom.
Vopred vďak akýmkoľvek radám v tejto oblasti.
-
Ryan Giggs
VIP
V zasade plati, že s cenou sluchadiel nerastie len kvalita zvuku, ale aj kvalita materialov, prevedenia a teda aj odolnosti.
Pravdou je aj to, že a-jays prave k najlepšim v tomto smere ani v ramci ceny nepatri. Ten kabel tam nejak extra kvalitny nie je (aj keď na pohľad odolne vyzera), problemy s nim su pomerne časte.
A ďalšia vec je, že pripajkovať odtrhnuty kabel nie je nijako finančne naročne. Najlacnejšie sluchadla s odpojiteľnym kablom (ktore aj kvalitne hraju) su Shure SE215, tie su ale dosť nad rozpočet, takže tadiaľ cesta asi nevedie.
Za niečo nad 70€ su Vsonic GR04 Classical Edition. V danej cene jedny z najlepšich sluchadiel, aj spracovanim patria k špičke. Ten doplatok sa určite oplati.
Pravdou je aj to, že a-jays prave k najlepšim v tomto smere ani v ramci ceny nepatri. Ten kabel tam nejak extra kvalitny nie je (aj keď na pohľad odolne vyzera), problemy s nim su pomerne časte.
A ďalšia vec je, že pripajkovať odtrhnuty kabel nie je nijako finančne naročne. Najlacnejšie sluchadla s odpojiteľnym kablom (ktore aj kvalitne hraju) su Shure SE215, tie su ale dosť nad rozpočet, takže tadiaľ cesta asi nevedie.
Za niečo nad 70€ su Vsonic GR04 Classical Edition. V danej cene jedny z najlepšich sluchadiel, aj spracovanim patria k špičke. Ten doplatok sa určite oplati.
-
forgottten
Medium Star
Sú to tieto? Na tejto stránke som ich našiel za veľmi slušnú cenu. Navyše majú kamenný obchod v Brne (kde bývam cez semester), takže môžem prísť osobne.
http://www.headphones.cz/inshop/scripts ... Const=1226
Ak sa jedná o chybu, tak by som rád poznamenal, že tých 50 je priorita a tých 20 eur je ten ešte primračene akceptovateľný priestor nad 50... myslím si, ale, že som len natrafil na šťastný obchod, lebo aj heureka naň odkazuje s danou cenou a nemá zlé recenzie. Navyše kameň obchod... np.
Nepáči sa mi úplne prevedenie, ale to mi je fuk. Je plus, že sa to dá zavesiť za ucho. Hádam to prevedenie značí, že to aj čosi vydrží.. Trochu obavy z otlačených uší (hlavne v noci.. ale aspoň by som ich šetril nepoužívaním v noci..
)
Čítal som, že zvýrazňuje stredy a spevy a má nižšie basy. Neviem, nakoľko mám tieto hodnotenia brať vážne, či sa jedná o malinké zvukové rozdiely, alebo slúchadlá objektívne stredmi prekrývajú zvyšok spektra. Ak to ekvalizér spraví znížením stredov, tak by mi to nevadilo..
BTW tie ajays som pájkoval a dvakrát ich to zachránilo. Tretí krát to ale odišlo vo vnútri pravého slúchadla. Kábel pískal ako funkčný, vo vnúrti to nebežalo
http://www.headphones.cz/inshop/scripts ... Const=1226
Ak sa jedná o chybu, tak by som rád poznamenal, že tých 50 je priorita a tých 20 eur je ten ešte primračene akceptovateľný priestor nad 50... myslím si, ale, že som len natrafil na šťastný obchod, lebo aj heureka naň odkazuje s danou cenou a nemá zlé recenzie. Navyše kameň obchod... np.
Nepáči sa mi úplne prevedenie, ale to mi je fuk. Je plus, že sa to dá zavesiť za ucho. Hádam to prevedenie značí, že to aj čosi vydrží.. Trochu obavy z otlačených uší (hlavne v noci.. ale aspoň by som ich šetril nepoužívaním v noci..
Čítal som, že zvýrazňuje stredy a spevy a má nižšie basy. Neviem, nakoľko mám tieto hodnotenia brať vážne, či sa jedná o malinké zvukové rozdiely, alebo slúchadlá objektívne stredmi prekrývajú zvyšok spektra. Ak to ekvalizér spraví znížením stredov, tak by mi to nevadilo..
BTW tie ajays som pájkoval a dvakrát ich to zachránilo. Tretí krát to ale odišlo vo vnútri pravého slúchadla. Kábel pískal ako funkčný, vo vnúrti to nebežalo
-
Ryan Giggs
VIP
Ano su to tie sluchadla, a ten obchod je seriozny a prevereny (sam tam občas niečo nakupim). Za tu česku cenu to veľa konkurentov nema, ak vôbec nejakych.
Všetky kvalitne špunty (resp. až na par vynimiek) sa nosia za uchom. Je to mnohokrat lepšie ako klasicke nosenie. Lepšie to sedi, nevytrhneš si to z ucha len tak ľahko a je tam nulovy mikrofonny efekt. A je to aj podstatne pohodlnejšie.
Tie sluchadla maju (v ramci ceny) skvely vyrovnany zvuk. Žiadne pasmo tam nevytrča a žiadne nie je prekryte. To sa da ostatne vyčitať aj z grafu. Všetkeho je toľko koľko byť ma. Teoreticky tam niekomu môžu chybať basy, resp. môže sa zdať že tie stredy su vyraznejšie, no to je tym, že 99% sluchadiel (v tejto a nižšej cene) ma zvyrazneny bas a človek je preto zvyknuty na iny, hutnejši zvuk. A taketo "rovne" sluchadla mu tak potom môžu pripadať. Ale oni v skutočnosti hraju len to čo obsahuje nahravka, nikde nič nepridavaju.
Všetky kvalitne špunty (resp. až na par vynimiek) sa nosia za uchom. Je to mnohokrat lepšie ako klasicke nosenie. Lepšie to sedi, nevytrhneš si to z ucha len tak ľahko a je tam nulovy mikrofonny efekt. A je to aj podstatne pohodlnejšie.
Tie sluchadla maju (v ramci ceny) skvely vyrovnany zvuk. Žiadne pasmo tam nevytrča a žiadne nie je prekryte. To sa da ostatne vyčitať aj z grafu. Všetkeho je toľko koľko byť ma. Teoreticky tam niekomu môžu chybať basy, resp. môže sa zdať že tie stredy su vyraznejšie, no to je tym, že 99% sluchadiel (v tejto a nižšej cene) ma zvyrazneny bas a človek je preto zvyknuty na iny, hutnejši zvuk. A taketo "rovne" sluchadla mu tak potom môžu pripadať. Ale oni v skutočnosti hraju len to čo obsahuje nahravka, nikde nič nepridavaju.
-
forgottten
Medium Star
Super, tak dík za radu, ja to nechám kúpiť kamoša, čo je teraz v Brne a hádam dám vedieť inokedy, keď sa rozohrajú, v karme, či som spokojný.
Ak máš nejaké vysvetlenie, prečo majú tak silne podsadenú cenu oproti ostatným obchodom (inde majú bežne dvojnásobnú cenu), tak to daj do editu, lebo fest ma to zaujíma, vzbudzuje to vo mne trochu podozrenie. Ď. 
-
Ryan Giggs
VIP
Ak maš na mysli tu cenu 2390,- Kč v inych obchodoch (resp. aj na headphones), tak to je vyšši model. GR04 sa vyrabaju v 2 variantoch: GR04 Classical Edition a GR04 Flagship edition. Flagship maju ine meniče a hraju lepšie. Na niektorych tych portaloch kde porovnavaju ceny (heureka.cz, shopmania.cz atd.) to však miešaju dokopy, pritom je to iny model.
http://headphones.cz/inshop/prenosna/sp ... dition.htm
Ryan aký máš názor na AKG K 511?
V PC Revue ich celkom vychválili že pomer cena/výkon sú dobré...
Máš s nimi skúsenosti?
V PC Revue ich celkom vychválili že pomer cena/výkon sú dobré...
Máš s nimi skúsenosti?
-
Ryan Giggs
VIP
Už by som priplatil tych par eur na K 512 Mk II/Beyerdynamic DT 231 Pro. Ten zvuk je tam lepši celkom počuteľne, za tych par eur naviac to stoji.
Zdravim chcel by som sa opytat ci sa mi oplati na obycajnu zvukovku do notebooku kupovat nejake kvalitnejsie sluchatka alebo pripadne dokupit aj sluchatkovy zosilovac .... chcel by som aby sa to zmestilo zhruba do tych 200 eur
-
Ryan Giggs
VIP
Oplatiť sa to oplati. Aj na integrovanej zvukovke budu hrať kvalitne sluchadla vždy lepšie ako tie lacne. Avšak skôr len ako dočasne riešenie. Žiť sa s tym ale da, akurat tie sluchadla budu hrať pod svoje možnsti. S lepšim zdrojom to ale samozrejme bude ina kava. Kupovať sluchadlovy zosilovač k integrovanej karte je však nezmysel. Akurat to zvyrazni všetky nedostatky integrovanej karty (šum, rôzne pazvuky atd.). Je treba vymeniť cely zdroj, najlepšie nejaky DAC so sluchadlovym zosilovačom, (minimalne niečo taketo: http://www.hifisluchadla.sk/sluchadla/e ... 6-FiiO-E10). Samozrejme zaleži na rozpočte, čim lepši zdroj, tym lepši zvuk. To iste plati v pripade sluchadiel.
Zdravim, hladal som si sluchatka do mesta na pocuvanie hudby. Zaujimal by ma nazor na tieto sluchadla.
http://www.hifisluchadla.sk/sluchadla/e ... TANTO-Army
http://www.hifisluchadla.sk/sluchadla/e ... TANTO-Army
-
Ryan Giggs
VIP
Pokiaľ chceš vyzerať kuul, tak prosim. Pokiaľ ťa zaujima zvuk, treba sa poobzerať inde.
Ano zaujali ma predovsektym vyzorom ale o kvalite som si nebol moc isty. Hladal som skor stuplovky (2 roky som pouzival AKG k324) do tych 50 Eur, ako taketo sluchatka, nakolko som bol pri inear-och dostatocne izolovany od zvukov z vonka