Znecistovanie pozemku susedom

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Zappir
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Znecistovanie pozemku susedom

Príspevok od používateľa Zappir »

Nazdar,
mame dost podareneho suseda ktoremu sa nepaci kde zvyknem parkovat a tak sa rozhodol protestovat. Medzi plotom a cestou mame cca meter, meter a pol miesta. Neviem ci to je este nase alebo nie pretoze na mape z katastra je kresleny pozemok po cestu. Na miesto kde stavam s autom sused hadze kadejaky bordel co ma po dvore (stary furik, zelezne tycky, sutre..). Zaujimalo by ma ci to je priestupok pripadne iny sposob ako sa da legalne branit. Suseda nijak neobmedzujem, auto mu vobec nezavadza, dva roky mu to nevadilo no zrejme uz starne a nudi sa.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: Znecistovanie pozemku susedom

Príspevok od používateľa Grim »

...zober to do šrotu...aspoň zarobíš...a prečítaj si aj moju tému...

http://www.hojko.com/post1751979.html#p1751979
Zappir
Medium Star
Medium Star

kukol som na to, zial spolocnym crtom je len dementny sused. zelezo konci v srote , skor ma hneva ze doma su uz seci nervozny. par minut dozadu bola ostra vymena nazorov na ulici.

prikladam nacrt, branu do garaze ma z druhej strany (sme na rohu ulice)
Prílohy
susedko.png
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...pre boha, veď je to na úplne opačnej strane cesty...čo sa do toho má čo starať...a keď sa stará, navez mu pred bráničku odpad, ktorý len tak do zberu neodnesie...keď zavolá políciu, prikmotri sa a posťažuj sa, že aj tebe nejakí grázli stále vyvážajú odpad pri plot, všelijaký kovový odpad a tak...
Zappir
Medium Star
Medium Star

sak praveze to ze nic ho neni do toho imho. mna ale zaujima ci mozem nanho zavolat policajtov, a na ktory paragraf sa mam odvolavat
110mat110
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa 110mat110 »

Kym ho policajti nenacapu priamo pri cine nic nezmozu. Neviem ci ho mozes natocit.
rufus59
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rufus59 »

Podobne parkujem aj ja doma pred domom, ako vravíš čo suseda z druhej strany dotoho kde ty parkuješ keby ten sused aspon býval vedla teba :D Zataras mu aj ty branicku :D
Zappir
Medium Star
Medium Star

chcel by som to riesit formalnou cestou, nerad by som sa uchyloval k jeho rieseniu. btw neska mi dal dosku s klincami pod auto. ak za to co robi nemoze dostat ani pokutu tak je to dost smutne..
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Moze dostat pokutu (33eur) za znecistenie verejneho priestranstva, ale to mu nemas ako dokazat. A je pozemok vas, daj si na branu cedulu, ze je priestor monitorovany kamerovym systemom, natoc ho a chod s tym na policiu.
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Zappir napísal:chcel by som to riesit formalnou cestou, nerad by som sa uchyloval k jeho rieseniu. btw neska mi dal dosku s klincami pod auto. ak za to co robi nemoze dostat ani pokutu tak je to dost smutne..
1.) Policia nikdy nic v takychto veciach nezmoze.
2.) Aj keby mohla, nejake pokuty ho urcite nezastavia, zjavne ide o klasicky pripad naruseneho dochodcu ktoremu to preplo z pozerania do steny, myslim ze kazdy sa aspon s jednym takym uz stretol.

Vidim ze si slusny clovek a velmi sa k tomu nemas ale ten chlap ti bude robit problemy kym nezacnes aj ty hrat spinavo...
Brambor
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Brambor »

A už si sa ho pýtal, prečo to robí? Veď mu zazvoň, nech vyjde von a skús mu to vysvetliť ako tu. Viem, že s dôchodcami je to ťažké, tí u nás zatiaľ nechávajú len odkazy za stieračom :-D
meffisto
King
King

Príspevok od používateľa meffisto »

kup si "fake" kameru (co iba vyzera ako kamera, ma vnutri baterku a blika cervene svetielko a tak robi dojem skutocnej kamery.
Primontuj ju na stenu vasho domu a daj si tam napis tak ako bolo spomenute, ze to mate monitorovane kamerovym systemom a budes mat po problemoch. Taku kameru kupis hocikde.
napr. tuto z HK http://www.ebay.com/itm/Indoor-Outdoor- ... 2a1b8ef531 za $9
Bad.boy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bad.boy »

Ale fakt by si mohol napisat co prosne mu vadi na tvojom parkovani. Zaujima ma co take sa mu melie v hlave ked mu to vadi :smt059
Zappir
Medium Star
Medium Star

Von ani sam nevie co mu na tom vadi, posledna verzia bola taka ze je to nebezpecne pretoze ked vychadza z branicky, auta ktore obchadzaju moje auto (ktore netrci na cestu, mozno tak spetne zrkadlo zasahuje) ho mozu zrazit. Po ceste prejde tak jedno auto za pol hodinu. Kazdopadne dakujem za rady, budem muset premerat pozemok aby som si bol isty ci ten kus je nas este a podla toho sa zariadim.

//autoeditácia príspevku (23 Mar 2013, 18:04)
Zdravim po dlhsom case,
po neutichajucom boji sme sa rozhodli namontovat kamerovy system. Zaujimalo by ma par veci. Je povolene kamerovat cestu? Susedov pozemok? Ten asi nije co. Potom by ma zaujimalo ako postupovat ked cosi natocim. Kamery idu hodinu a uz mam par horucich zaberov
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...kamera by sa mala registrovať na úrade pre ochranu osobných údajov...skús tam zavolať a poinformovať sa...
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Susedov pozemok kamerovať nemôžeš. Zábery z kamery sú istý dôkaz, ale ak je sused šikovný a vie sa vykrútiť, tak ani tie zábery ti nepomôžu. Ak by si však mal záber, kde ti kladie dosku s klincami pod auto, tak by som si naštudoval nejaké paragrafy - nejaké obmedzovanie, alebo aj ohrozovanie, hodil s ním o tom reč, spomenul zábery a postrašil ho tým, že ak s tým neprestane, pôjdeš naňho podať trestné oznámenie (povedz trestné oznámenie, znie to lepšie ako povedať, že s tým pôjdeš na políciu ;) )
Píšeš, že v katastri je zaznačený pozemok až po cestu, tak neviem, kde je problém. My máme od brány po cestu asi 2,1 m, otec tam parkuje s kamiónom a nikomu to nevadí. O túto plochu sa staráme (kosenie, odhadzovanie snehu), obec sa do toho nepletie a žijeme si v symbióze :)
Pýtal si sa ho, prečo to vlastne robí ?
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

Tu dosku s klincami si mu mal nabit na vchodove dvere. Kvoli debilovi kameru kupovat, nerozpravali ste sa s nim preco to robi a co mu vadi? Hukat po sebe cez cestu nema zmysel.
danodrevo
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa danodrevo »

Jedného času sme mali problémy so susedom. Nedával nám klince pod auto zaparkované na našej časti ulice, ale on rovno parkoval tak,že sme sa nemohli dostať do vlastného dvora autom. Už ani neviem, čo bola príčina problému, niečo mu na nás vadilo, keďźe sme sa na ulicu prisťahovali a neboli sme tunajší. Jedného dňa sa zobudil, pred bránou mal obrovské betónové tvárnice,ktoré sa kedysi (alebo ešte stále? ) používali na tvorbu trávnatých parkovísk. Tých tvárnic bolo asi 8, nieslo ich asi šesť ľudí, lebo boli poriadne ťažké. Sused nemohol pár dní výjsť autom von a odvtedy sme mali pokoj.
Napísať odpoveď