Bicykel a rychlostna cesta

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
110mat110
Light Professional
Light Professional

Bicykel a rychlostna cesta

Príspevok od používateľa 110mat110 »

Zdravim. S otcom chceme ist z Kosic do Presova (a este trochu dalej) a pri planovani cesty sme prisli na probem. Tym je rychlostna cesta R2 v useku Kosice Tahanovce-Zeleny dvor-Budimir. Mozeme po nom prejst ako cyklisti samozrejme v plnej vybave? Alebo co nam hrozi (nemyslim premavku, myslim skor zelenych ujov)
CheZteR
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Bicykel a cesta pre motorove vozidla

Príspevok od používateľa CheZteR »

prejdi cez ťahanovce, z čínskej ulice vojdi do lesa, je tam cyklocesta, krásne ťa dovedie až k zelenému dvoru (pod neho, na ten most nad rýchlostnú cestu)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Alebo choďte cez Kostoľany, Družstevnú.. a z nej prejdete cez kopec do Budimíra..... alebo to obídete cez Trebejov, Obišovce... alebo ešte v Obišovciach môžete odbočiť doľava na Ruské Pekľany, Radatice, Janov a vyjdete na druhom konci Prešova ako sa končí diaľnica.. ide o to, či chcete výlet alebo sa len potrebujete tam čo najrýchlejšie dopraviť.

Inak cyklisti majú zakázaný vstup na cestu pre motorové vozidlá.. tak? Mám však pocit, že policajti tolerujú cyklistov na ceste pre motorové vozidlá do Šace, a asi aj smer Budimír - pár cyklistov som tam už stretol, ale ja osobne by som sa tam neodvážil ísť - bezpečnejšie sa cítim pri prechádzaní cez železničný most pri kameňolome (smer 3 súdky -> Družstevná).

:)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

brm napísal:Inak cyklisti majú zakázaný vstup na cestu pre motorové vozidlá.. tak?
nemajú len zakázaný vstup na rýchlostné cesty a dialnice? Po cestách prvej a druhej triedy môžu jazdiť po pravej krajnici
brm
Darca
Darca

audiotrack.. no veď tam je rýchlocestná cesta = cesta pre motorové vozidlá = zákaz vstupu cykllistov

//aha.. tak sa ospravedlňujem, ja to stále volám cestou pre motorové vozidlá.. :)
Prílohy
Znacky D32 (440 x 284).jpg
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

no ale to sú staré značky. Už nemajú označenie D 32a a D 32b ale IP 22a a IP 22b a volajú sa rýchlostná cesta a koniec rýchlostnej cesty
http://sk.wikipedia.org/wiki/Zoznam_dop ... _Slovensku

takže zato som bol zmätený o akej ceste pre motorové vozidlá hovoríš
110mat110
Light Professional
Light Professional

Re: Bicykel a rychlostna cesta

Aha, ja to tiez poznam pod oznacenim cesta pre motorove vozidla. Zmenim nazov temy.

Ide o to sa tam co najrychlejsie dopravit. Zatial zrejme pouzijeme obchadzku cez Kysak a Obisovce napojime sa pred Licartovcami.

Chezter: da sa po tej ceste prejst aj s crossovim bicyklom? Urcite po nej nepojdem do Presova, kedze aj zo Zeleneho dvoru do Budimira je rychlostna cesta, ale chcel by som ist kolo KE do Krasnej
brm
Darca
Darca

Práveže si to zle zmenil.. cesta pre motorové vozidlá je starý pojem - viď príspevok od audia..

Inak aj z Obišoviec do Ličatoviec budeš musieť absolvovať stupáčik.. ale je miernejší ako ten z Družstevnej do Budimíra.. :)
110mat110 napísal:ale chcel by som ist kolo KE do Krasnej
Tak chceš ísť do Prešova alebo do Krásnej? Si vyber, bo je to na opačných koncoch.. :)

:)
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Re: Re: Bicykel a rychlostna cesta

Príspevok od používateľa CheZteR »

samozrejme ze sa da, je to udupana lesna cesta, dlho neprsalo takze bude suchá, do prešova sa po nej nedostaneš, dostaneš sa po nej iba po Zelený dvor :) odtiaľ ďalej do budimíra po normálnej ceste...však vieš
máš v podstate dve možnosti z ťahanoviec, po starej panelovej "indiánskej" ceste- je tam vela malych kamienkov a strmý kopec hore aj dolu, alebo po tej lesnej cestičke
btw neviem ako sa odtial chceš dostať do Krásnej
Prílohy
thc.jpg
110mat110
Light Professional
Light Professional

Re: Bicykel a rychlostna cesta

Aj do Krasnej, ved prazdniny su este dlhe. Do krasnej sa da dostat po cyklochodniku na cyklomape kosic je znacena ako 3ka, modra.

Ach sa rozhodnite :lol:
Napísať odpoveď