PhpBB - využitie viacerých SQL databáz
-
Reverser
Amateur
- Kontaktovať používateľa:
PhpBB - využitie viacerých SQL databáz
Dobrý deň,
mám freehosting založený u endora.cz na bezplatnej doméne www.[nazov_stranky].6f.sk, je tam nainštalované PhpBB fórum ktoré využíva jednu MySQL databázu ktorá má maximálnu možnú veľkosť 30MB u balíku free. Počet databáz v zozname na jednom užívateľskom účte je neobmedzený, preto mám otázku, či je možné PhpBB nastaviť tak, aby po zaplnení databázy č. 1 ďalšie dáta boli zapisované do databázy č. 2... Dá sa to takto niekde v PhpBB nastaviť?
mám freehosting založený u endora.cz na bezplatnej doméne www.[nazov_stranky].6f.sk, je tam nainštalované PhpBB fórum ktoré využíva jednu MySQL databázu ktorá má maximálnu možnú veľkosť 30MB u balíku free. Počet databáz v zozname na jednom užívateľskom účte je neobmedzený, preto mám otázku, či je možné PhpBB nastaviť tak, aby po zaplnení databázy č. 1 ďalšie dáta boli zapisované do databázy č. 2... Dá sa to takto niekde v PhpBB nastaviť?
Re: PhpBB - využitie viacerých SQL databáz
nie, nedá.
-
masterdead
SysAdmin
Nie je to nemozne, ale na to aby si to spravil potrebujes silny programatorsky skill a to by si sa potom nepytal tu 
-
audiotrack
VIP
ale otázka znela, či sa to dá niekde v phpbb nastaviť, nie či je to možné spraviť. Nastaviť sa to nedá, musel by kompletne prepracovať veľké množstvo zdrojákov. A na také čosi by som si netrúfal asi ani ja pri tak veľkom a zložitom projekte ako je phpbb
-
harrison314
Hardcore addict
Ak je ta stranka taka dolezita tak by ta to necele euro na mesiac za plus ucet neazbilo,
zajtra si das o jedno velke pivo menej a mas to na dva mesiace.
zajtra si das o jedno velke pivo menej a mas to na dva mesiace.
-
TommyHot
Addict
phpBB je sice hlupy system, ale phpBB3 je kodene objektovo, takze tam nie je problem extendnut db classy aby sa spravali tak ako chces.. Presne ako hovoris, zistis, ci je DB1 plna a ak hej tak sa pripojis na DB2 a zapisujes tam.
Vidim vsak 4 hlavne problemy (urcite by sa ich objavilo viac), ktore treba riesit:
1) potrebujes si do nejakej dalsej tabulky zapisovat auto incrementy primarnych klucov vsetkych tabuliek, aby si vedel od akeho ID mas v druhej tabulke pokracovat
2) ak uz raz prestanes zapisovat do DB1, mal by si si to poznacit niekde do dalsej tabulky, aby si rovno isiel na DB2 a uz vobec nezistoval ci je DB1 plna aj keby sa na nej uvolni miesto (admin zmaze nejaky topic, atd), pretoze by si sa velmi rychlo dostal do stavu, ze by si mal v databazach bordel
3) prerobit search (a v zasade hociktoru dalsiu tabulku, ktora pouziva indexy) aby spravne zapisoval indexy na zaklade dvoch a viacerych databaz, bude maso a do toho by som sa urcite nepustal.. mozno by bolo najlepsie vyhradit jednu celu databazu len search tabulke.
4) zapisovanie do DB by problem nebol, skor by som vidiel problem v tahani dat a ich naslednom joinovani do jedneho vysledku. Predstav si, ze mas 1 topic a 1/3 komentov je v jednej tabulke, 2/3 v druhej a 3/3 v tretej a chces to zobrazit. Neviem si predstavit, ako by si taketo nieco riesil len na jednom mieste (povedzme v DB classe) pre cely system.
Ako povedal harrison, radsej daj kazdy mesiac euro navyse a mas po probleme.
Vidim vsak 4 hlavne problemy (urcite by sa ich objavilo viac), ktore treba riesit:
1) potrebujes si do nejakej dalsej tabulky zapisovat auto incrementy primarnych klucov vsetkych tabuliek, aby si vedel od akeho ID mas v druhej tabulke pokracovat
2) ak uz raz prestanes zapisovat do DB1, mal by si si to poznacit niekde do dalsej tabulky, aby si rovno isiel na DB2 a uz vobec nezistoval ci je DB1 plna aj keby sa na nej uvolni miesto (admin zmaze nejaky topic, atd), pretoze by si sa velmi rychlo dostal do stavu, ze by si mal v databazach bordel
3) prerobit search (a v zasade hociktoru dalsiu tabulku, ktora pouziva indexy) aby spravne zapisoval indexy na zaklade dvoch a viacerych databaz, bude maso a do toho by som sa urcite nepustal.. mozno by bolo najlepsie vyhradit jednu celu databazu len search tabulke.
4) zapisovanie do DB by problem nebol, skor by som vidiel problem v tahani dat a ich naslednom joinovani do jedneho vysledku. Predstav si, ze mas 1 topic a 1/3 komentov je v jednej tabulke, 2/3 v druhej a 3/3 v tretej a chces to zobrazit. Neviem si predstavit, ako by si taketo nieco riesil len na jednom mieste (povedzme v DB classe) pre cely system.
-
Reverser
Amateur
rozmyslal som o tom, no ja tam nemam ziadne veci za ktore pytam peniaze, cize by sa mi to nevratilo, to sa mozem na cely moj web potom vykaslatharrison314 napísal: ...tak by ta to necele euro na mesiac za plus ucet neazbilo...
vymyslel som to asi takto, len neviem, ci to bude fungovat a ci mi preto nezrusia hosting, kedze by to mohlo byt trochu ciastocne proti im pravidlam, kedze by som nevyuzival ich SQL, ale iny:TommyHot napísal:phpBB je sice hlupy system, ale phpBB3 je kodene objektovo, takze tam nie je problem extendnut db classy aby sa spravali tak ako chces.. Presne ako hovoris, zistis, ci je DB1 plna a ak hej tak sa pripojis na DB2 a zapisujes tam.
- aktualnu SQL databazu by som exportoval do pocitaca
- niekde na serveri, ktory obsahuje vela priestoru pre databazu by som vytvoril freehosting
- potom by som do databazy na novo-vytvorenom freehostingu (s velkym SQL priestorom) importoval staru povodnu databazu ktoru som si v predchadzajucom kroku ulozil do pocitaca...
-
audiotrack
VIP
no otázne je, či ti dovolia pripájať sa k db na inom serveri. Väčšina freehostingov má remote connect na db zakázaný
-
TommyHot
Addict
Takto to urcite nepojde, pretoze kazdy rozumny hosting, ti da k DB len local pristup.
-
Reverser
Amateur
Ešte ráno som sa pýtal a dostal som celkom rýchlu odpoveď:
fórum webzdarma.cz (wz.sk) napísal: Určitě to možné je. Zkusil jsi to?
.
.
-
audiotrack
VIP
a od koho si tú odpoveď dostal?
-
MeanSeriously
Medium Star
Dúfam že to tu nebude brané ako reklama, ale ak máš na webzdarma free account, to je na 1DB 20MB. Ak ti stačí 30MB na free account, tak skús endoru (endora.cz). V každom prípade, neboj sa, ak nemáš rovno nejaký globálny projekt, tak ani 20MB sa tak skoro nezaplní.
-
audiotrack
VIP
no neviem neviem či mu 20-30 MB stačí. Čisté phpBB3 sa blíži k tejto hranici. Mám na localhoste čisté phpbb3 bez jediného príspevku a jediného užívateľa (čisto iba pre zdrojáky na development) a db má 21MB. Sú tam síce nejaké moduly, ale neverím že mu 20MB bude stačiť na phpbb3 fórum. Ak mu to tam vôbec nainštaluje, tak bude rád
-
harrison314
Hardcore addict
Tak potom Joomla! a AgoraForum, dokopi to nema v DB ani 1MB, alebo JoomlaSocial
Cista instalacia phpbb3 ma menej ako 1MB.audiotrack napísal:no neviem neviem či mu 20-30 MB stačí. Čisté phpBB3 sa blíži k tejto hranici. Mám na localhoste čisté phpbb3 bez jediného príspevku a jediného užívateľa (čisto iba pre zdrojáky na development) a db má 21MB. Sú tam síce nejaké moduly, ale neverím že mu 20MB bude stačiť na phpbb3 fórum. Ak mu to tam vôbec nainštaluje, tak bude rád
-
audiotrack
VIP
tak potom som zabudol truncatnúť nejakú tabulku. Viem že tam mám asi 500 súkormných správ, ale užívateľov, a posty som zmazal všetky