TV v cene 2000-3000eur
TV v cene 2000-3000eur
Ahojte poradte TV priblizne v uhlopriecke 55 palcov (pripadne o nieco viac). V tejto cenovej kategorii bude asi lepsia LED LCD. Najdolezitsia je hlavne kvalita obrazu, samozrejme pripadne funkcie tiez potesia. Uz to bude asi mat aj 3D, ale neviem ake su vyhody aktivnej/pasivnej (az na lahsie okuliare). Ale ako hovorim, najviac ma zaujima samotna kvalita obrazu. Kanaly budem pozerat vyhradne zo satelitneho prijimaca cez hdmi, takze tunery, nahravanie na usb a pod. ma nezaujima. Pozeral som zatial len samsungy, lg, panaky, sony a sharp. Ale nemam v tom poriadok, kazdy ma nejaku super, nano, ultra funkciu a clovek co to podrobne nesleduje sa v tom straca. Tak by som rad poprosil vas, co do toho viac vidite by ste nieco poradili. Diky za pripadne odpovede.
-
Ryan Giggs
VIP
Re: TV v cene 2000-3000eur
Z coho si nadobudol presvedcenie, ze lcd bude lepsie?
Pokial uz ale na nom trvas, tak by som sa urcite volil direct led podsvietenie.
Pokial uz ale na nom trvas, tak by som sa urcite volil direct led podsvietenie.
Ja neviem, teraz mame plazmu, takze nie som ani proti plazme. Ale tak pocul som (neviem ci som to nahodou aj o teba niekde necital
), ze vo vyssich cenovych kategoriach su lepsie uz led lcd. Ale teraz pozeram, ze najviac su stale chvalene plazmy, konkretne tato Panasonic TX-P55VT50, ale aj ledku od sony celkom chvalia, napr. tuto Sony KDL-55HX853. Len tu braviu som nenasiel na slovenskom trhu. Podla teba je teda co najlepsie? Ktory model? Tie samsungy vyzeraju tiez celkom pekne (hlavne dizajn) a su nabite funkciami, ale cital som, ze ten obraz nie je ten z najlepsich, hlavne v 2D, ktory sa pozera najcastejsie.
A direct led podsvietenie je ake? Kazdy vyrobca si to nazyva inak. Myslel som si, ze tie navjvyssie modely budu mat full led podsvietenie, ale napr spominana bravia ma len edge...
A direct led podsvietenie je ake? Kazdy vyrobca si to nazyva inak. Myslel som si, ze tie navjvyssie modely budu mat full led podsvietenie, ale napr spominana bravia ma len edge...
-
Ryan Giggs
VIP
Určite som ja nikdy nenapisal, že LCD su lepšie. Jedine čo som pisal, že sa tie top LCD modely obrazovo vyrovnaju top modelom plaziem. Či su ale lepšie, je vec nazoru. Podľa recenzii a toho čo namerala sonda, ani nie. U plazmy je lepši pomer cena vykon, resp. za cenu top LCD maš TOP plazmu s väčšou uhlopriečkou.
Full led (a.k.a. direct led, full array, Nano led, pro led) podsvietenie maju len najvyššie modely Philipsu, Sony, LG a Toshiby.
Full led (a.k.a. direct led, full array, Nano led, pro led) podsvietenie maju len najvyššie modely Philipsu, Sony, LG a Toshiby.
A ty by si mi teda co odporucil? toho panaka? vcera som popozeral nejake portaly co sa venuju recenziam televizorov a monitorov a toho panaka dali ako top, pricom aj cena je celkom dobra, nizsia ako ledky...
-
Ryan Giggs
VIP
Prave to som pisal vyššie. Tie top LCD maju obraz porovnateľny, ale stoja skoro 2x toľko. Takže je otazka či ti to za tie peniaze naviac stoji. Keby ti vadilo blikanie, či to chcel použivať skoro ako monitor k PC, tak ti odporučim LCD. Kedže si ale na plazmu zvyknuty, a nemaš k tomu nijake väčšie vyhrady, asi by som ostal pri tom.
Diky, tak to bude teda ten panak