J.O.S.E: Nefantazíruj - ja som napísal, že nie sme takí bohatí, aby mi rodičia bez problémov cálovali x evry za mesiac len za privát, nie že sme sociálne prípady. A sociálne štipendium dostanú takíto ľudia, ktorí majú naozaj finančné problémy, nie ja. Takže v tomto to nie je prechodné, že nedostanem žiadne sociálne štipendium, ktoré by som využil na privát.
beardie:
miesto toho, aby si proti tomu nejakym sposobom bojoval, tak to podporujes
To mám bojovať za to, aby si STU-čka postavila internáty pre študentov ?
th:
Pozri mne je u prdele, ze na tom zarobis 300 eciek a nepomozes cloveku co to potrebuje. Ja by som to spravil rovnako ako ty (mozno by som pytal este viac), ale ja sa nehram na odporcu tohto systemu, ani na moralneho cloveka, toboz niekoho, kto ma v slovniku slova ako empatizmus. Mne je len na smiech toto tvoje pokrytectvo, to je cele.
Je to zárobok, ktorý investujem do bývania, za tie peniaze si nekúpim alkohol, nepreflákam to na blbosti, je to na bývanie, na to, aby som mal pokoj a mohol sa udržovať vo svojom určitom režime, ktorý by som v internáte nemal.
Ďalej opakujem, že ja som si nič od nikoho nepýtal, tá cena sa tak vytvorila sama.
nepomozes cloveku co to potrebuje
Tiež zaujímavý názor - tým, že by som si tú žiadosť o internát nepodal, by sa stalo to, že by to miesto dostal niekto kúsok odo mňa, teda človek, ktorý relatívne žije blízko BA. Takto to dostane človek zo STU, ktorý by ten internát proste nijak nezohnal a takto ho môže mať - dalo by sa povedať, že mu vlastne pomáham. Vidíš, sám mi píše dopredu, že by bol rád, keby sa to tak vybavilo aj tento rok, lebo má istotu a vie, že ho nikto neodrbe a všetko bude v poriadku. Celé to prezentovanie tohto ako by predo mnou kľačali zástupy bedárov, ktorí nemajú kde bývať a ja nad nimi stojím a ždímam z nich peniaze je úplne scestná.
Nevraviac o tom, že som tesne nad čiarou a za diaľku od BA som všetky body dostať nemohol, nejaké pribudli aj za výsledky v škole - to je môj výkon, ktorý sa pretavil aj do tohto (to na margo toho, že zadarmo dostanem čosi, čo speňažujem).
Ale možno to nakoniec bude všetko jedno, lebo som len tesne nad čiarou a čakám, že pribudnú nejaké obálky a nastane posun a bude probléme.