S čim možem na cestu
S čim možem na cestu
Caute s cim sa da ist na cestu videl som dreveny traktor s nejakym motorom a normal si isel po ceste priklad zrobim v garazi buginu a mozem ist na cestu abo co treba zrobit abo motokara s tym mozem na cestu?
som v tom novy taze skuste ne K-
som v tom novy taze skuste ne K-
Re: S čim možem na cestu
po novom uz kazde motorove vozidlo, ktore jazdi po cestnej komunikacii musi byt oznacene evidencnym cislo. pytas sa ci aj stvorkolka? ano, aj stvorkolka, lebo ma motor a tym padom je to motorove vozidlo...
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Fuxxo: Nemas az tak pravdu v pripade stvorkoliek. Nie vsetky su homologizovane, aby splnalo podmienky urcene na cesty. Ak je homologizovana, tak treba este SPZ. Tie ostatne na cesty nemozu.
-
RATZINGER666
Darca
pochybujem, ze myslel stvorkolku, skor iba nejaky doma narychlo zbuchany cestny korab... odpovedal by som sposobom, ze na cestu mozes vyjst s cimkolvek, na co si vybavis technicak, stk, ek, spz a zaplatis poistku 
hojko: ak nie je homologizovana, tak nedostane evidencne cisla tym padom na cestu nesmie, ci je to zase nejako inak?
-
RATZINGER666
Darca
Fuxxo: asi to bolo myslene skor tak, ze na prevadzku nestaci iba homologizacia, ale je potrebna aj spz 
no myslel som aj stvorkolky lebo v poslednej dobe vidim stvorkolku bez prednych svetiel neviem jak na tom moze jazdit ma iba zadne a s tym korabom
ano myslel som to tak
//autoeditácia príspevku (02 Aug 2012, 9:29)
napriklad motokara do zadu dam spz zrobim stk a tie veci a mozem ist na cestu? to asi tak lahke nebude myslim normlanu na splovaci motor
//autoeditácia príspevku (02 Aug 2012, 9:29)
napriklad motokara do zadu dam spz zrobim stk a tie veci a mozem ist na cestu? to asi tak lahke nebude myslim normlanu na splovaci motor
-
audiotrack
VIP
ak prejdeš stk a emisnou, budeš k nej mať technický preukaz (teda to nebude zbúchané v garáži) a zaplatenú poistku (ak ti nejaká poisťovňa také niečo poistí), tak môžeš. Ale neverím že motokára prejde vôbec technickou kontrolou, už len preto že uloženie svetiel (ak vôbec nejaké má) je nižšie ako je povolené. Dezén na gumách istotne nebudeš mať 1,6mm a podobne. Nemáš tam kufor tak neviem ako chceš nosiť povinnú výbavu (náhradné koleso, lekárničku...). To si dal veľmi extrémny prípad. Štvorkolka nie je zas taký problém, tie sa bežne predávajú. Ale s motokárou na cestu, to neviem čo ťa napadlo 
Tak nam ujasni, ci máš na mysli takúto motokáru alebo takúto a my spadneme na zadky.
/ach
/ach
//obrázok zmazaný
neco tkaeho no ja sa pytam preto lebo idem na strojnicku a udem robit projekt ako auto to ma byt
neco tkaeho no ja sa pytam preto lebo idem na strojnicku a udem robit projekt ako auto to ma byt
Naposledy upravil/-a audiotrack v 02 aug 2012, 9:42, upravené celkom 1 krát.
Dôvod: aj ty si prečítaj pravidlá - obrázky patria do prílohy
Dôvod: aj ty si prečítaj pravidlá - obrázky patria do prílohy
určite nie, v takomto stave v ako je na fotke určite nie
toto
//autoeditácia príspevku (02 Aug 2012, 10:48)
este otazka nejaky zoznam co to musi splnat? kde je vsetko napisane?
//autoeditácia príspevku (02 Aug 2012, 10:48)
este otazka nejaky zoznam co to musi splnat? kde je vsetko napisane?
Ako mozes vobec uvazovat nad niecim takymto, ked nemas ani len zakladnu znalost o tom, co sa chces pokusat? Tu niesi v USA, ani v Indii, aby si mohol poohybat par plechov, drbnut tam motor a vozit sa kade chces.
zacni studiom zakonov: http://www.vyvlastnenie.sk/predpisy/zak ... -premavke/
Podla mojho osobneho nazoru nemas absolutne ziadnu sancu premenit Tvoj sen vobec na skutocnost, nie to este dostat SPZ. Nemas na to technologie, adekvatnu znalost zakonov a vobec veci ohladom takychto vozidiel, nemas asi ani vodicske opravnenie. To, ze ides studovat strojarinu je sice pekne, ale s autami to nema takmer nic spolocne. Ak ides studovat automechanika, dalo by sa polemizovat, ale aj to po X mesiacoch/rokoch zaujimania sa o problematiku. Urcite nie Tvojim pristupom "Videl som stvorkolku na ceste, jednu si postavim, vyjde ma to lacnejsie a budem na skole excelovat". Radsej ostan pri svojich kolieskovych korculiach a steroidoch(tema: http://www.hojko.com/post1863160.html#p1863160 ). Ospravedlnujem sa, ak som sa Ta niecim dotkol, alebo Ta podcenil, ale podla mojho nazoru to jednoducho nepojde. Sorry.
zacni studiom zakonov: http://www.vyvlastnenie.sk/predpisy/zak ... -premavke/
Podla mojho osobneho nazoru nemas absolutne ziadnu sancu premenit Tvoj sen vobec na skutocnost, nie to este dostat SPZ. Nemas na to technologie, adekvatnu znalost zakonov a vobec veci ohladom takychto vozidiel, nemas asi ani vodicske opravnenie. To, ze ides studovat strojarinu je sice pekne, ale s autami to nema takmer nic spolocne. Ak ides studovat automechanika, dalo by sa polemizovat, ale aj to po X mesiacoch/rokoch zaujimania sa o problematiku. Urcite nie Tvojim pristupom "Videl som stvorkolku na ceste, jednu si postavim, vyjde ma to lacnejsie a budem na skole excelovat". Radsej ostan pri svojich kolieskovych korculiach a steroidoch(tema: http://www.hojko.com/post1863160.html#p1863160 ). Ospravedlnujem sa, ak som sa Ta niecim dotkol, alebo Ta podcenil, ale podla mojho nazoru to jednoducho nepojde. Sorry.