Aky OS pouzivate???

Ak ste si nevybrali z kategórií vyššie, môžete použiť túto časť.

Aký operačný systém používate ako primárny?

Windows 95/98/Millenium/2000
5
2%
Windows XP
37
14%
Windows Vista
10
4%
Windows 7
89
33%
Linux
26
10%
Unix
2
1%
MacOS
6
2%
Iný
4
1%
Legálny
48
18%
Nelegálny
43
16%

Celkom hlasov: 270

TommyHot
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Aky OS pouzivate???

Príspevok od používateľa TommyHot »

Na PC mam Win 8 beta, a na macoch prirodzene OS X.
hellwet
Star
Star

Príspevok od používateľa hellwet »

samozrejme, ze windows 7 8) ale chystam sa prejst na win 8, ked vyde
Denco
King
King

Príspevok od používateľa Denco »

Momentálne dualboot Windows 7 Home Premium / Xubuntu 12.04
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

No už niečo vyše roka fungujem na Windows 7 Ultimate 64bit. Zo začiatku som do toho OS nechcel ísť, nakoľko som mal zlé skúsenosti s Windows Vista. No známy ma presvedčil, že Windows 7 je zdokonalený Windows XP, ktorý som do tej doby používal. Teraz ten prechod neľutujem a som spokojný.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Noobsz DJ: Nema pravdu. Windows 7 vychadza skor z Windows Vista, pretoze je to NT 6.1, Vista bola 6.0 a XP je NT 5.1, 64bit XP bolo rady 5.2, v tomto pripade XP vychadza z Windows 2000 (NT 5.0).
Noobsz DJ
Guru
Guru

heker ten známy to myslel obrazne a to asi tak, že sa nemusím báť kompatibility s programami, hrami alebo neviem čím všetkým. Ja som raz mal asi mesiac Win Vista a bol som z toho na nervy a potom som sa znova vrátil ku Win XP. Proste tá Vista si robila čo chcela. Niektoré programy mi nefungovali alebo robili problémy. Nonstop ma otravovali vyskakovanie okná, ktoré ma upozorňovali ak som spravil v PC aj nejakú malú zmenu. Vistu som skúšal asi tak pol roka po tom, čo bola oficiálne vydaná.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Problem pri prechode na Vistu bol v kompatibilite a najma s prechodom do nasadzovanych 64bit edicii systemu. Po case sa to ale vsetko zlepsilo, podpora programov uz bola takmer dokonala a tie chyby, ktore sa v systeme objavili boli zaplatane. Vyskakovacie okna tam nemali ake byt, jedine ma napada UAC (User Contol Account), ktory chce potvrdit kazde pustatie noveho programu alebo 4 bezpecnostne upozornenia - antivirus, aktualizacie Windowsu, firewall a vypnuty UAC, pripadne sa mohlo objavit upozornenie na zalohovanie. Tieto upozornenia a nastavenia boli rovnako preddefinovane na Viste, tak aj na 7. Vsetko je otazka nastaveni.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Presne to tebou spomenuté UAC som myslel. Vista mala s kompatibilitou problémy docela dlho. Aspoň súdim podľa toho, že už nejaký čas bola vydaná a problémy s aplikáciami stále pretrvávali aj v tej dobe, čo som ju mal v PC. Ja keď som si natiahol do PC Win 7, tak kamarát mi povypínal všetky tie upozornenia. Ak by som to povypínané nemal, tak by som sa tiež aj znova vrátil k XP-čku. Win 7 ma presvedčil a nakoniec som si ho nechal.
pershing
Guru
Guru

Príspevok od používateľa pershing »

Archlinux, gentoo, win 7 a brusim si zuby na mac
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Noobsz DJ napísal:tak kamarát mi povypínal všetky tie upozornenia
tie upozornenia maju svoj vyznam
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Noobsz DJ: Tie upozornenia si vypnes aj sam cez Ovladaci panel a Pouzivatelske konta, myslim tym UAC. A notifikaciu, ze je vypnute UAC mozes vypnut napriklad cez TuneUp Utilities alebo upravou registrov.

beardie: Aky vyznam ma upozornenie na firewall alebo UAC, ked to proste nechcem mat pustene a firewall nepouzivam, hmm???
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

UAC hlavne vtedy, ked si nejaka aplikacka pyta roota, co moze byt kludne malware a podobny bordel

mna osobne to neotravuje, kedze aplikacie raz nainstalujem a vacsinou uz nic nove nepridavam, maximalne nejaka aktualizacia adobe raz za mesiac
Noobsz DJ
Guru
Guru

Ja som bol x rokov zarytý používateľ Win XP a v tej Win 7 som sa vôbec nevedel pohybovať. Win Vista som mal asi mesiac a tých upozornení som mal plné zuby + tá biedna kompatibilita s aplikáciami bola na zaplakanie. Na tom Win 7 mi to kamarát vypol kvôli tomu, že som sa v tom OS ešte nevedel orientovať. Teraz si už po tom viac ako roku používania viem nastaviť všetko čo potrebujem. Ja som to vtedy chcel povypínať hlavne kvôli tomu, aby som nemal potrebu vrátiť sa ku Win XP. Potreboval som 64bit OS kvôli RAM-ke.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Už od Novembra Windows 8, doplňte anketu.
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

Win 7 a na NB mám Win 8 RP
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

beardie napísal:UAC hlavne vtedy, ked si nejaka aplikacka pyta roota, co moze byt kludne malware a podobny bordel

mna osobne to neotravuje, kedze aplikacie raz nainstalujem a vacsinou uz nic nove nepridavam, maximalne nejaka aktualizacia adobe raz za mesiac
Gangy napísal:UAC je najvacsia ko*ot o akej som pocul.

Je to ako keby si mal obchod a zamestnal tam predavaca ktory by zakaznikom otvaral dvere. Namiesto toho aby si nasiel predavaca ktory dokaze ako-tak sam rozoznat ktorym podozrivo vyzerajucim individuam nema otvarat, zamestnas hociaku socku ktora sa ta bude 400x za den pytat ci ma alebo nema otvorit?

Skutocne elegantne riesenie.

To toho debila radsej vyrazim a necham dvere otvorene.
pershing
Guru
Guru

Príspevok od používateľa pershing »

uac neni az taka pixovina ako sa moze zdat
napr. sucastou uac je aj cachrovanie s pravami administratora bez tych kecov, to znamena ze pokial si user pusti program v neprivilegovanom mode (samozrejme ak to program sam nepoziada co vacsina zvykne), tak mu proste nejake zalezitosti nedovoli, a UAC navyse upozornuje usera ze dava programu prava admina, tj v pripade windowsu zapisovat do c: a dost vela dalsich zaujimavych funkcii o ktorych sa beznemu userovi ani nesniva, je to v podstate windowsacke sudo, akurat ze mu chyba sudoers
Napísať odpoveď