Zamrzani/samovolny hard reset PC
Zamrzani/samovolny hard reset PC
Zdravim,
koupil sem si pred cca pulrokem nove PC a mam v nem nasledujici
Intel i5-2500k
Gigabyte Z68MA-D2H-B3
grafická karta Ati Radeon HD3870 512MB DDR4
CORSAIR 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 XMS3
Samsung SpinPoint F3 1000GB
zdroj OCZ Fatal1ty Series 550W
legální Windows 7 64bit Professional
Děje se mi to, že se PC v náhodných intervalech zasekne, a to tak, že obraz na monitor stále je (je zamrznutý), větráky hučí, ale myš i klávesnice nesvítí. Zkoušel sem odpojit grafiku a využít integrovaného grafického čipu v procesoru, to nepomohlo. Nakonec jsem zkusil reklamovat základní desku, reklamaci nestihli a rovnou mi dali novou a i s ní problém přetrvává. Zkusil jsem ještě, jestli to není zdrojem, vyměnil jsem ho za 3 roky starý Zdroj CoolerMaster Extreme Series 430W. Dnes se ale PC samovolně resetlo, bez jakékoliv hlášky. PC nebylo ani v zátěži, v té době byl otevřen pouze Chrome a četl jsem mail. S tímto zdrojem jsem hrál i Metro 2033 asi 3 hodiny a PC nespadnulo. Už vážně nevím co s tím. Děkuji za všechny rady..
koupil sem si pred cca pulrokem nove PC a mam v nem nasledujici
Intel i5-2500k
Gigabyte Z68MA-D2H-B3
grafická karta Ati Radeon HD3870 512MB DDR4
CORSAIR 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 XMS3
Samsung SpinPoint F3 1000GB
zdroj OCZ Fatal1ty Series 550W
legální Windows 7 64bit Professional
Děje se mi to, že se PC v náhodných intervalech zasekne, a to tak, že obraz na monitor stále je (je zamrznutý), větráky hučí, ale myš i klávesnice nesvítí. Zkoušel sem odpojit grafiku a využít integrovaného grafického čipu v procesoru, to nepomohlo. Nakonec jsem zkusil reklamovat základní desku, reklamaci nestihli a rovnou mi dali novou a i s ní problém přetrvává. Zkusil jsem ještě, jestli to není zdrojem, vyměnil jsem ho za 3 roky starý Zdroj CoolerMaster Extreme Series 430W. Dnes se ale PC samovolně resetlo, bez jakékoliv hlášky. PC nebylo ani v zátěži, v té době byl otevřen pouze Chrome a četl jsem mail. S tímto zdrojem jsem hrál i Metro 2033 asi 3 hodiny a PC nespadnulo. Už vážně nevím co s tím. Děkuji za všechny rady..
Re: Zamrzani/samovolny hard reset PC
otestuj ramky memtestom... prípadne ešte vyskúšaj disk (SMART + kontrola chybných sektorov)
Spustit MemTest86 na test pamati a HD Tune na test disku.
to sem zapomnel napsat, Ramky jsem testoval memtestem, prosli 6 testy bez chyby...na disk jsem koukal pres HD Tune, byl tam warning Ultra DMA CRC Error Count
Obrazky davaj do prilohy.
jen mi prozradte v HD Tune ktery test pustit?Error scan?
//autoeditácia príspevku (03 Aug 2012, 14:01)
tak se mi pocitac zaseknul ve chvili kdy test byl nekde cca u 750GB...mam poustet znovu?
//autoeditácia príspevku (03 Aug 2012, 14:01)
tak se mi pocitac zaseknul ve chvili kdy test byl nekde cca u 750GB...mam poustet znovu?
-
Thommas
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Áno. A nie fast, ale klasicky. Môže to trvať aj viac ako 2 hodiny. Inak teploty máš aké?
Skús spustiť ešte raz ten test, či Ti opäť zatuhne komp na tom istom mieste. Ak áno, chybný je disk. Podľa tej chyby zo Smartu by si mal skontrolovať káble, či sú dobre zapojené na doske aj v disku, prípadne ich vymeň, prípadne zapoj disk do druhého SATA portu na doske.
pri druhem testu pc take zamrzlo, tentokrat jiz drive..viz obrazek
-
Thommas
Addict
Spusti OCCT a daj CPU: Linpack (infinite, max memory) a spusti. Ak to zamrzne, skontroluj teplotu, prípadne ak vypíše chybu, napíš akú.
-
MichalkoOo
Zablokovaný
tak môže to byť hocičo (gigabyte doska, stará grafika, ocz zdroj, samsung HDD) ale podľa toho HD tune to bude HDD alebo CPU.. Skôr HDD - samsung rád odchádza
-
Thommas
Addict
Ale málokedy ti zamrzne PC pri teste HDD na rôznych pozíciach bez cvakania alebo iných zvukov.
tak test bezel 1,5hodiny, zadne zamrznuti, zadna chyba, teplota kolem 75C
-
Thommas
Addict
Kukni program Hard Disk Sentinel a spusti Surface test. Ak to aj tam zmrzne, bude to pravdepodobne disk. Ale aj ten sa dá spraviť. Ale, skús najprv zo srandy použiť iný SATA kábel do disku a iný konektor napájania z inej vetvy zdroja. Ak nič, použi prvú variáciu.
takze, pouzil sem kabel od stare desky, co tu mam v supliku, odpojil sem mechaniku a druhy disk...cely den PC slo, az ted opet zamrzlo, takze sem musel znovu natvrdo restartovat...ted stahuju ten HardDisk Sentinel, dam info az test dobehne
//autoeditácia príspevku (06 Aug 2012, 17:52)
takze PC vymrzlo po chvili, kdy bezel test...na zacatku testu to taky hlasi, ze je pristup k nekterym castim disku odepren a zda pokracovat..
//autoeditácia príspevku (07 Aug 2012, 12:33)
tak druhy Surface test (Read) dobehnul az do konce, bez zadneho problemu, zadna chyba ani warning
//autoeditácia príspevku (06 Aug 2012, 17:52)
takze PC vymrzlo po chvili, kdy bezel test...na zacatku testu to taky hlasi, ze je pristup k nekterym castim disku odepren a zda pokracovat..
//autoeditácia príspevku (07 Aug 2012, 12:33)
tak druhy Surface test (Read) dobehnul az do konce, bez zadneho problemu, zadna chyba ani warning
-
Thommas
Addict
Tak už to zostáva len na Windows alebo dosku. Máš možnosť preinštalovať Win?
ano ty uz i byli nekolikrat preinstalovany...desku sem kvuli tomu reklamoval, mam ted novou, myslis, ze sem znovu dostal vadny kus?
mam taky zapnuty AHCI rezim, nemuze to delat to?
nemohl by byt spatny procesor?
mam taky zapnuty AHCI rezim, nemuze to delat to?
nemohl by byt spatny procesor?
-
Thommas
Addict
Ak ti nepadol OCCT, je nepravdepodobné, že je to CPU. Skús ešte osadiť RAM do druhej dvojice slotov, prípadne flashnúť BIOS na doske.
Neviem co tu riesite s CPU.Najpravdepodobnejsie aj podla toho Smartu odchadza disk hlavne ked to zamrza behom testu alebo radic?Aj s tym ahci mozu byt problemy.
-
Thommas
Addict
Bola tam len malá chyba s dátovým prenosom. Ja tam mám 1700 chýb a nič PC nie je. Tomu disku nič nie je (pravdepodobne).
tvosi: Updatni BIOS.
tvosi: Updatni BIOS.