Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

Bobala
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa Bobala »

Moj prinos do diskusie je asi 50x vacsi ako tvoj, ak uz ide o to. Lebo mozno niektorym ludom sa angelologia aj zapacila a maju nadcim dalsie minimalne 2 roky rozmyslat. No aky je tvoj prinos do diskusie seth ??? Neuraz sa teraz, ale si tuctovy, nic zaujimave, takych je tu na fore xyz, ale v niecom sa predsa odlisujes od ostatnych. Dovolim si opät jednu citaciu :D
tehla napísal: Na tomto fore som zaregistroval dvoch energetickych upirov (a ja mam na to nos) jednym z nich je hughito a toho druheho si domyslite, určite to o sebe vie a vela ludi už svojou natvrdlosťou a taktikou v diskusii otravil, nebudem ho teraz spominať ( a neni to ephramko - to je len taka slečinka, ktora sa dobre citi v spoločnosti prevažne chlapcov tu na fore a tara dve na tri)
V tejto teme je dost veriacich ? Asi zomna zase zacinas robit blbca, takze sa ktomu radsej ani nevyjadrujem. No a co chcem v tejto teme dokazat ? Chcem aby sa zmenil nazov alebo aby sa zamkla, lebo to co sa tu pise, mna osobne uraza.

Pravidlo 6:
Urážky, osočovanie, rasistické a vulgárne vyjadrovanie, ďalej hanobenie národa, rasy, sexuálnej orientácie, etnickej alebo národnostnej skupiny a akákoľvek národná, rasová alebo náboženská nenávisť, ktorá podnecuje k diskriminácii, nepriateľstvu alebo násiliu, propagácia drog a zľahčovanie ich užívania, podpora terorizmu a nabádanie k extrémizmu je na fóre zakázané v príspevkoch (vrátane obrázkov a odkazov), súkromných správach a v komentároch karmy.
Porušenie tohto pravidla bude znamenať dočasné alebo trvalé vylúčenie z fóra (ban).
Obchádzanie cenzúry vulgarizmov je považované za porušenie pravidiel.

:lock:
iWin
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa iWin »

Bobala: Tato tema nie je len o tvojom nabozenstve :) Nazor sem moze napisat hocikto a hocikto si ho moze (rozumej moze, nie musi) precitat tak ak ta to uraza, tak sem nelez a chod sa vyspovedat.
Bobala napísal:Odmietam viac prispievat do tejto antikristovej temy. EXISTENCIA ARCHANJELOV JE VEDECKY DOKAZANA, cize mate smolu, mozete si hovorit co chcete. :lol: :smt006 :prdel:
Tymto prispevkom pre mna straca kazdy tvoj vyplod v tejto teme akukolvek pridavnu hodnotu :) seth je to do tejto temy urcite vacsim prinosom ako ty.

666 :smt047
Bobala
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Ty si hadam myslis ze tvoje prispevky premna nieco znamenaju ? Ta to dzee sme heej :lol:
Numline1
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Numline1 »

Bobala napísal:Ty si hadam myslis ze tvoje prispevky premna nieco znamenaju ? Ta to dzee sme heej :lol:
Takze nikoho nezaujimaju tvoje prispevky a teba nezaujimaju prispevky vsetkych ostatnych. Naco sem prispievas?
Bobala
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Ako vies ze moje prispevky nikoho nezaujimaju ? Aha, stale sa najde niekto, kto nane odpise :D
iWin
Light Professional
Light Professional

Samozrejme, vzdy je zaujimave diskutovat s exemplarnymi zarytymi krestanmi, ktorych si ja osobne nevazim (iba tento typ, skoda, ze takych, ktori taki nie su je zalostne malo) ako si ty :)

Povedz mi co u teba podnecuje vieru, alebo preco veris?
Billy
Star
Star

Príspevok od používateľa Billy »

Pricinou viery je vzdy strach.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Bobala: Na posúdenie môjho prínosu do diskusie sú tu iní užívatelia, nie ja. A vzhľadom na tunajšie reakcie na tie tvoje príspevky si myslím, že ti práve nefandia, hoci mňa tu tiež veľa ľudí nemá príliš v láske (ako napríklad tí, ktorých tu vždy tendenčne zacituješ).

Ak niekoho v diskusii "otrávim" a reaguje tak, ako cituješ, znamená to, že nemal dostatok argumentov a preto sa uchýlil k reakciám ad hominem, tak ako to robíš ty a tak ako to robili tvoje doterajšie vzory. To je znakom primitivity, ak náhodou nevieš. A neboj, neurazím sa, ak by som bol tak ľahko urážlivý, už dávno by som tu na tomto fóre nebol :) Už som si tu užil kdejakých nadávok a osočovania, ty sa nijako nevynímaš z priemeru, až tak si nefandi :3

Ešte poznámočka - ja z teba blbca robiť nemusím, v tomto úkone si úplne sebestačný. A áno - v tejto diskusii je dosť veľa veriacich. Ale tí vedia diskutovať inteligentne, neosočujú, netrepú dve na tri, nedomýšľajú si a nemajú intergalaktický typ dedukcie, ktorý im umožní vykultiť z vidličky termojadrový reaktor.

Mimochodom - ja považujem za náboženskú nenávisť, ak mi nejaká náboženská sekta chce diktovať, čo v živote môžem a nemôžem robiť a to aj napriek tomu, že s ňou nechcem mať nič spoločné. A never, že sa to tu bude zamykať, nemyslím, že by som tu napríklad ja urážal všetkých veriacich a kresťanov (moja celá rodina je veriaca, bolo by to trochu hlúpe, nemyslíš?), zrážam skôr iba ego takých diskutérov, akým si aj ty.

Môžeme pokračovať, hoci tu približne týždeň nebudem kvôli práci.
MeanSeriously
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa MeanSeriously »

Billy napísal:Pricinou viery je vzdy strach.
To isté sa dá povedať aj naopak. Že by sa ateisti báli pekla?
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

ako sa môžeme báť niečoho v čo neveríme? :D

milujem kreacionistickú "logiku" :)
MeanSeriously
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa MeanSeriously »

Nie. Zle si ma pochopil. Vy sa bojíte, že vás po smrti čaká možno (bohužiaľ pravdepodobne) peklo. Preto žijete len pre dnešok, a tým, čo bude po smrti sa radšej nezaoberáte.
Numline1
Light Professional
Light Professional

MeanSeriously napísal:Nie. Zle si ma pochopil. Vy sa bojíte, že vás po smrti čaká možno (bohužiaľ pravdepodobne) peklo. Preto žijete len pre dnešok, a tým, čo bude po smrti sa radšej nezaoberáte.
Ateisti neveria v peklo. Po smrti nie je nic, preto zijeme len pre dnesok (aj ked to je nepresny vyraz - nezijeme len pre dnesok, zijeme pre tento zivot). Ak by ale nebo a peklo existovali a do neba by isli ti, ktori stravili cely zivot panbozkovanim, tak radsej pojdem do pekla.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Ľudia čo si myslia že viera je o "pánbožkovaní", sú teda riadne mimo. Viera má primárne viesť ľudí ku morálnej očiste a obnove v ich pôvodný stav. Cieľ mnohých náboženstiev je vyrovnanosť, pokoj, mier, equilibrium. To čo z nich spravil človek, z pôvodnej myšlienky - nástroj na získavanie peňazí a manipuláciu jednoduchých ľudí, to už je druhá stránka mince. Samotná filozofia, idea a viera v Boha a dodržiavanie povedzme 10tora je prospešné ako veriacemu, tak neveriacemu. Človek sa tak vyhne prepracovanosti, STD [sexually transmited disease], naučí sa pravidelnosti, zdržanlivosti, nekradne, neubližuje vedome, predĺži si životnosť, neháda sa s rodičmi, etc. etc. etc.

Škoda je len tá, že ľudia zneužívajú hlavne dobré a vznešené veci...
Numline1
Light Professional
Light Professional

uplink napísal:Ľudia čo si myslia že viera je o "pánbožkovaní", sú teda riadne mimo. Viera má primárne viesť ľudí ku morálnej očiste a obnove v ich pôvodný stav. Cieľ mnohých náboženstiev je vyrovnanosť, pokoj, mier, equilibrium. To čo z nich spravil človek, z pôvodnej myšlienky - nástroj na získavanie peňazí a manipuláciu jednoduchých ľudí, to už je druhá stránka mince. Samotná filozofia, idea a viera v Boha a dodržiavanie povedzme 10tora je prospešné ako veriacemu, tak neveriacemu. Človek sa tak vyhne prepracovanosti, STD [sexually transmited disease], naučí sa pravidelnosti, zdržanlivosti, nekradne, neubližuje vedome, predĺži si životnosť, neháda sa s rodičmi, etc. etc. etc.

Škoda je len tá, že ľudia zneužívajú hlavne dobré a vznešené veci...
Pekná teória, škoda, že väčšinou zostáva iba na papieri. Z mojich skúseností môžem povedať, že práve veriaci často spôsobujú zlo a to svojim odsudzovaním, konzervatívnym myslením a na základe prekrúcania rozprávkovej knižky. Koľko % vojen sa viedlo v mene náboženstiev? Otázkou iba zostáva, či boli iba dôvodom alebo výhovorkou. Všetko, čo si vymenoval v závere svojho príspevku sa dá dosiahnuť bez extrémistickej cirkvi, ktorá tomu iste nenapomáha.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Vždy sa vedie vojna len pre jedno, náboženstvo bola vždy len zástierka, aj keď to ľudia nechcú vidieť. Tí čo vydávajú rozkazy viedli a vedú vojnu len a len pre peniaze a moc.
Steju
King
King

uplink napísal:Ľudia čo si myslia že viera je o "pánbožkovaní", sú teda riadne mimo. Viera má primárne viesť ľudí ku morálnej očiste a obnove v ich pôvodný stav. Cieľ mnohých náboženstiev je vyrovnanosť, pokoj, mier, equilibrium.
preto kresťanstvo podporuje otrokárčenie, obchod s ľudmi, bohatú škálu trestov smrti za rôzne "ohavnosti" (napr prehováranie na inú vieru, práca cez sabat a podobne), utláča ženské práva... a netreba zabúdať na všetky tie dalšie dôležité veci ktoré nájdeme v biblii, samá morálna očista, pokoj a mier.

samozrejme, to je len malý výber zaujímavostí...

+ viem že tu už bolo, ale treba si zo zopakovať, ako chudáci kresťania majú vedieť čo robiť, keď sa ani ich sväté písmo nevie dohodnúť samo so sebou? http://img854.imageshack.us/img854/2918 ... 457544.png

pre karmistu, ty si asi bibliu v živote nevidel, že... len tak námatkovo :

Exodus 35:2: Šesť dní budete pracovať, v siedmy deň však budete mať
svätú sobotu... Každý, kto bude v ten deň konať nejakú prácu, musí zomrieť.

Levicitus 20:13: Kto by spal s mužom tak, ako sa obcuje so ženou, obaja spáchali ohavnosť, musia zomrieť, ich krv bude na nich.

Deuteronomy 13:7–11:A keby ťa tvoj brat, syn tvojej matky,
alebo tvoj syn, alebo tvoja dcéra, alebo tvoja žena najmilšia, alebo tvoj priateľ, ktorého
miluješ ako seba samého, chceli presvedčiť a potajomky by ti vravel: „Nože poďme a slúžme
iným bohom,“...nech je tvoja ruka prvá proti nemu a potom nech naň siahne rukou všetok ľud! 10
nech mu neodpustí tvoje oko, žeby si mal s ním zľutovanie a žeby si ho kryl, 9 lež poponáhľaj
sa zničiť ho; Ukameňuj ho, lebo ťa chcel odviesť od Pána, tvojho Boha, ktorý ťa vyviedol z egyptskej krajiny

Prílohy
132109f3601065.png
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Steju - keď pred Teba dajú nožík, môžeš ním zabiť, alebo pripraviť pokrm pre viacero ľudí. Je to tak skoro so všetkým, všetko má dvoje využitie. Biblia je fantastický návod s európskym výkladom, ako žiť dobre život, problém je v tých, ktorí riadia ovečky, nie v Biblii, resp. posolstve evanjelií...
Steju
King
King

ale keď pred teba dajú bibliu, tak sa vyhrážajú že ak ju nebudeš počúvať budeš večne mučený a zatratený v pekle :)

+ to nič nemení na tom, že biblia vôbec nieje "fantastický návod , ako žiť dobre život", ako som ukázal v minulom poste. a áno nájdu sa tam aj normálne časti.. ale zas toľko ich nieje :)
iWin
Light Professional
Light Professional

Ked uz by som mal hladat nabozenstvo, ktore obsahuje navod pre zivot tak by to bol napr. budhizmus a rozhodne nie krestanstvo...
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

prave na vzniku nabozenstva sa da krasne demonstrovat aka je ludska mysel obmedzena.
Aj ked si uvedomujeme ze je to cele iba kopec zlatanin nemajucich s realitou vela spolocneho,
tak napriek tomu dokazeme tomu verit.
Je to dane asi dvoma hlavnymi vecami>

1/vnutornou potrebou po istote
2/tym ze od detstva vyrastame v prostredi v ktorom sa povazuje viera za sucast spolocnosti

Je velmi prijemne verit ze tam niekde hore je niekto kto na nas zivot dohliada, na "dokonaly ,plan",
zivot po smrti a pod.,vecnu spravodlivost.
Napísať odpoveď