Sex až po svadbe

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...

Vedeli by ste si predstaviť vzťah s niekym takým?

Áno
56
25%
Nie
170
75%

Celkom hlasov: 226

Filipito
Darca
Darca

Sex až po svadbe

Príspevok od používateľa Filipito »

Ahojte, tak po čase neaka téma odomňa. :wink:
Myslíte, že v tejto dobe si na tom ešte niekto zakladá, poznáte niekoho takého?
Máte takú priateľku/priateľa? Vedeli by ste akceptovať druhú polovičku keby vám povedala, že sex až po svadbe? Takisto sa môžte vyjadriť v ankete.
Neviem prečo ma to napadlo, včera som len tak trošku nad tým uvažoval, či ešte niečo také existuje a či by som si vedel predstaviť vzťah s niekym takým :)
Mne osobne by to asi problém robilo, akceptoval by som to asi len keby som priateľku miloval a dokonalo jej dôveroval. Aj to neviem či by mi to po čase nezačal chýbať.
/môžte doplniť prečo by vám to robilo/nerobilo problém
kail91
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Re: Sex po svadbe

Príspevok od používateľa kail91 »

mne by to problém nerobilo, pokiaľ by som našiel niekedy nejakú ženu, ktorá by to vyžadovala, tak by som pokojne čakal aj do smrti, záleží to na dohode partnerov, ale mne aj tak uniká význam svadby
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Bez problémov, hoci by som si asi veľmi musel zahryznúť do jazyka. Samozrejme by som si "overil" či je všetko v poriadku, či sa nesnaží len spečatiť vzťah a potom, keď príde na lámanie chleba vyjdú na povrch utajované veci. Keď si človek hľadá niekoho, s kým by chcel prežiť zvyšok života, alebo niekoho takého má, tak problém by mi to nerobilo. To isté som počul aj od kamaráta, ktorý mal kopu žien a vie si namotať veľa žien, no teraz, ako si našiel frajerku o ktorej je presvedčený, že je to "tá pravá", tak mi povedal toto isté : "Aj keby mi povie, že chce mať sex až po svadbe, nerobí mi to problém, pretože ju ľúbim."
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

Určite nie, veď predsa nechcem "mačku vo vreci"...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Nie. Teda no...
V prípade, že niekto ešte nemal sex, prípadne ho mal 2x v živote (nie s dvoma partnerkami), tak to možno vie zvládnuť. Ale človek, čo má určité skúsenosti (a to nemyslím, že trtká prvú okresnú súťaž), tak nie. Z viacerých dôvodov.
a) kto raz ochutnal pravidelný sex, veľmi ťažko sa ho vzdáva - mladé baby to nevydržia, čo taký chalani, čo im brní v trafáku...
b) taký človek už vie, že sexuálne si s dotyčným nemusí sadnúť a prísť na to až po svadbe je riadny prieser...

Ak funguje sex, funguje celý vzťah.
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Takisto nie. V podstate rovnaké dôvody, ako napísal begbeee.

Som toho názoru, že tolerovať to dokáže osoba, ktorá má buď čerstvý vzťah trvajúci krátku dobu a je tam ešte to pobláznenie, vďaka ktorému človek toleruje všetko, alebo, ako napísal begbeee, sex mal dotyčný len párkrát a aj to sa predčasne spravil a nenašiel zatiaľ v tom nič extra, čo by mu malo chýbať. Potom je to už len kategória chlapov, ktorí to tolerujú z náboženského presvedčenia.

//inak si myslím, že táto téma je v rozpore s pravidlami...
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

nie.. z dovodu "B" od begbeee-ho
LukasqoO
King
King

Príspevok od používateľa LukasqoO »

begbee to presne vystihol (myslím za b))
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

begbeee napísal:Ak funguje sex, funguje celý vzťah.
a na toto si ako prišiel? Koľko ľudí je spolu len kvôli sexu a vôbec im to neklape?
hd_
King
King

Príspevok od používateľa hd_ »

Tak ale asi tým chcel skôr povedať, že ak si sadnú povahovo a nefunguje im to vôbec v posteli, tak celý vzťah niečo stráca. Niekto si povie, že tá fyzická stránka vzťahu nie je najpodstatnejšia, s tým súhlasím, ale nesúhlasím s tým, že by nebola dôležitá.

Takisto by som nechcel vzťah bez sexu, jedine, že by tá svadba mala prísť v horizonte do pol roka, ale tak to by som musel byť iná trúba, aby som do niečoho takého šiel, ale nikdy nehovor nikdy. :D
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

audiotrack napísal:a na toto si ako prišiel? Koľko ľudí je spolu len kvôli sexu a vôbec im to neklape?
Ale sú spolu, nie? :) Čiže je tam aj vzťah :) Ak nebude sex a neklape to, tak vzťah asi dlho nevydrží, nie? :)
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

podla mna a aj co som videl nejake sociologicke prieskumy, tak parov ktore skusia prvy sex az
po svatbe je percentualne iba velmi malo. V podstate nikoho takeho nepoznam, mozno jedny novo manzelia kde je ona velminabozensky zalozena ale aj tam o tom pochybujem.
Neviem si predstavit ze by som s niekym chodil a nic medzi nami nebolo len drzanie ruk a pusa :D :)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

No ja som pár ľudí, čo sa toho držať chceli poznal. Všetci/ky vyrastali v silno veriacej rodine. Samozrejme neviem, či to aj dodržali.
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

tiez nie lebo vztah je zalozeny iba na sexe :wink:
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

Niekde som vildel psychologicky dokaz, ze jediny vztah co sa neda zachranit je ten bez sexu. Hladat to nejdem takze kto chce bude musiet tejto premise verit. Anyway, sex az po svadbe povazujem za jeden z navjavcich omylov krestanskej cirkvi. Ak nemozete mat sex pred svadbou ako si mozete byt isti, ze si po svadbe budete vyhovovat? A ak uz by to malo byt az po svadbe stale by mala byt moznost sa rozist ak to bude stat za prdel. Osobne som toho nazoru, ze sex do vztahu patri, a to ako pred svadbou tak po svadbe. Koniec koncov, kto by chcel kupovat macku vo vreci?
wewerka212
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa wewerka212 »

ja poznám jeden pár, ktorý si toto predsavzal, že budú mať sex až po svadbe, bol to návrh od chlapca, ktorý je nábožensky založený a dievča sa mu prispôsobilo...podľa mňa je to iba o silnej vôli
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Toto, podľa mňa, nemá so silnou vôľou nič spoločné. To nie je, ako keď sa snažíš prestať fajčiť. Je to vec pudová a pre človeka prirodzená. A navyše nelogické, keďže sa chystám s tou osobou stráviť celý život.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

begbeee napísal:Ak funguje sex, funguje celý vzťah.
Alebo.. "ak nefunguje sex, nefunguje vzťah."

....a ak vo vzťahu nie je sex, jedná sa o kamarátstvo.. a prečo sa s kamarátkou ženiť?

Neodsudzujem ľudí, ktorí sa týmto riadia.. je to v podstate ich vec...... ale ja by som to nechcel zažiť. Neviem si predstaviť, žeby som sa oženil, bola by svadobná noc.. a zrazu by sme zistili, že nám to v posteli vôbec neklape. Samozrejme takéto manželstvo by bolo od začiatku odsúdené na zánik.. minimálne jeden z manželov by si určite našiel niekoho, s kým by mi tu viac vyhovovalo.

:)
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

Sex až po svadbe je stredovký prežitok...Vtedy sa brali "decká" v 15 rokoch, tak cirkev hlásala túto myšlienku, aby 13-ročné decká "nešoustali" za každým rohom...Teraz to nikto rozumne zmýšľajúci nemôže brať vážne...
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Ja si to predstavit neviem a zit v strachu, ze po svadbe zase nic nebude, to rozhodne nie.
Napísať odpoveď