Ako zabudnúť a vymazať city?
Ako zabudnúť a vymazať city?
Dlhé roky trpím sociálnou fóbiou a depresiami, na ktoré sa liečim, ale aj tak nič nezaberá. Dlho som nikam nechodil, čiže neviem ani moc komunikovať, som utiahnutý a introvertný. Prvú kamarátku som si našiel až na výške, ale moc sa s ňou nebavím a už mi veľa krát povedala ona aj iní, že som stále ticho. Mal som nadváhu a schudol som 24kg, teraz cvičím a posilňujem aj sa snažím chodiť viac von, ale stále mám pocit, že tam nepatrím, keď som so spolužiakom vonku, to len sedím na pive a počúvam, občas v niečom prikývnem, inak mlčím. Páči sa mi jedno dievča, s ktorým som si aj dlho písal, ale keď sa s ňou stretnem neviem zo seba nič dostať, tak sa jej radšej vyhýbam. Poradte mi ako mám na ňu zabudnúť. Problém je v tom, že je to spolužiačka a počas semestra ju stretávam skoro každý deň v škole a kontakt s ňou nemôžem úplne prerušiť kvôli škole. Ako ju mám vymazať z hlavy?
Re: Ako zabudnúť a vymazať city?
Prečo by si na ňu chcel zabudnúť ? Lebo sa s ňou nevieš porozprávať ? Nemal by si sa vzdať pri prvom neúspechu. Keď vieš, že trpíš fóbiou, tak by si sa jej mal postaviť a nie si ju ešte prehlbovať. Opýtaj sa chalanov okolo seba, koľko krát ich žena odmietla, alebo koľkokrát si pri pokuse zbaliť nejakú. z nich proste urobila srandu a možno sa aj strápnili pred celým osadenstvom. Tak to proste chodí. Je malá pravdepodobnosť, že s prvou oslovenou ženou príde hneď aj vzťah a manželstvo s deťmi. TO ŤAŽKO. Nemáš nejakého kamaráta, ktorý vi o tomto tvojom probléme a je ti ochotný pomôcť ? Ale naozaj taký, čo vie o tvojom probléme. Pretože ak ideš von s niekým, a celý večer presedíte pri pive a nepoviete si ani slovo, tak ver tomu, že bude ťažké ísť s ním znovu vonku. Pre mňa za mňa (for mi bihajnd mi
) daj si zo dve pol deci a pôjde to ľahšie. Ak nevieš o čom komunikovať, dopredu si priprav témy. Trebárs si ich ulož do mobilu, aby si ich mal po ruke. Ono to pôjde. Neboj sa 
Alkohol mi akurát prehlbuje depresiu, takže pijem len málo a kamaráta mám až jedného, ktorý o mne vie a s babami má asi také skúsenosti ako ja, čiže žiadne, no aspoň je psychicky zdraví. Prosím vás len to neberte ako nariekanie, ja som chcel len vedieť či sa dá nejako zabudnúť na city k osobe s ktorou nemôžem úplne vymazať kontakt.
Zabudnúť na niekoho koho stretávaš každý deň ? Ťažko...
Chceš byť stále utiahnutý ? Skús sa jej niekedy prihovoriť dá sa to. Doma si priprav témy a pôjde to aj s kamarátmi, nie je ťažké komunikovať. Ak sa človek so svojim strachom stotožní je to zlé, lebo sa považuje že on je ten strach. No to nie si ty. Začiatky môžu byť ťažké a divné a nie vždy sa všetko podarí, to poznáme všetci
No potom to pôjde a budeš mať kamarátov habadej 
Chceš byť stále utiahnutý ? Skús sa jej niekedy prihovoriť dá sa to. Doma si priprav témy a pôjde to aj s kamarátmi, nie je ťažké komunikovať. Ak sa človek so svojim strachom stotožní je to zlé, lebo sa považuje že on je ten strach. No to nie si ty. Začiatky môžu byť ťažké a divné a nie vždy sa všetko podarí, to poznáme všetci
-
wewerka212
Light Expert
So všetkými súhlasím. Mal by si sa svojmu strachu postaviť, bude to ťažké a možno sa ti to ani na prvýkrát nepodarí ale ak nechceš byť celý život sám, tak je možno teraz tá správna chvíľa aby si to zmenil. Naozaj nemáš vo svojom okolí niekoho, kto by ti pomohol a dal pár rád, nemusí to byť zrovna kamarát, možno súrodenec alebo bratranec, sesternica proste niekto z rodiny.
No ja si myslim, ze ak clovek trpi depresiami a chce sa z toho dostat tak za 1. su na to odbornici 2. odbornici ti na to poskytnu potrebnu liecbu. A to, ze to nepomaha si chod bullshitovat inde pretoze ja som to zazil sam resp. aj zazivam 
Co sa tyka tej baby, nechapem co riesis, to je taky problem ju zavolat niekam len tak si sadnut a pokecat o hocicom? je to tvoja spoluziacka omg, neverim, ze nemate jedinu spolocnu temu.
A ak to aj nevyde tak nikdy nema vyznam zabudnut, pretoze keby na vsetko zle zabudneme, co by nas posuvalo dalej?
Co sa tyka tej baby, nechapem co riesis, to je taky problem ju zavolat niekam len tak si sadnut a pokecat o hocicom? je to tvoja spoluziacka omg, neverim, ze nemate jedinu spolocnu temu.
A ak to aj nevyde tak nikdy nema vyznam zabudnut, pretoze keby na vsetko zle zabudneme, co by nas posuvalo dalej?
wewerka212 s rodinou sa nebavím a celá família je rozhádaná, takže nie a iWin ja som ju niekam zavolal, ale ona mi ani neodpovedala, proste ma ignoruje, jediné čo mi povie je ahoj a koniec, preto mi nič iné nezostáva len zabudnúť a ignorovať ju tiež
Ber to tak že kto by chcel so sebou ťahať "klbko komplexov"? (no offence) Keď ju budeš mať každý deň na očiach ťažko na ňu zabudneš, možno si len zvykneš. Ale skús (aj keď po tom čo som si prečítal tvoje príspevky o tom pochybujem) si nájsť inú. Chápeš nejakú inú "zábavku". Potom sa ti na ňu bude zabúdať ľahšie. A hlavne hlavu hore! 
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
etc. to vystihol dokonale. Ty by si svojími komplexmi, pesimizmom a negativizmom odplašil snáď aj samotnú smrťku. Ani sa nedivím že o teba nemá žiadna záujem. Chlap má byť podpora žene, a nie aby ťa ona utešovala a prehovárala že si pekný a milý a neviem aký. Ak ste v dennodennom kontakte, tak na ňu nezabudneš a nezabiješ city. Ale to je úplne jedno, lebo toto nie je ten problém ktorý máš. Tvoj problém spočíva v niečom úplne inom. Stačí si prečítať tvoje príspevky čo si sem popísal.
Ja mám problémov až až, som si ich vedomý a najradšej by som bol v nejakej drevenici na konci sveta sám až do konca života, alebo tú smrtku by som prijal. Lenže mne sa niečo stále musí posrať a ešte aj nejaké city, o ktoré nestojím. Mne by pomohla akurát amnézia na celý život.
audiotrack napísal:etc. to vystihol dokonale. Ty by si svojími komplexmi, pesimizmom a negativizmom odplašil snáď aj samotnú smrťku. Ani sa nedivím že o teba nemá žiadna záujem. Chlap má byť podpora žene, a nie aby ťa ona utešovala a prehovárala že si pekný a milý a neviem aký. Ak ste v dennodennom kontakte, tak na ňu nezabudneš a nezabiješ city. Ale to je úplne jedno, lebo toto nie je ten problém ktorý máš. Tvoj problém spočíva v niečom úplne inom. Stačí si prečítať tvoje príspevky čo si sem popísal.
Preco by mal byt len chlap podpora zene ?
Predstav si ze je to uspesny chlap v robote, pred klientami posobi ako clovek co vie dokoncit veci a projekty ale v osobnom zivote mu to nejde. Chapes ten kontrast ? Alebo snad zeny berieme len nastroj na sex a a ked sa nam to hodi tak za nezne kvietky pre ktore musi byt chlap opora ? WTF ?
kail uplne ta chapem dnesny svet je pesimizmus sam.niekto ti povie ze sa treba zatat a ist,nietko sa ma horsie ako ty,zo mna
sa stal tiez depresivny realista vzdy cakam to najhorsie,kolega mi odporucil aby som si spravil firmu-Samovrazdy rychlo a lacno-
a budem mat uspech u kazdeho staci aby som si ked to na mna pride otvoril hubu
viem ze s tymto vyplodom som ti velmi nepomohol ale aspon vies ze niesi sam
zivot je boj zalezi na tebe ci budes bojovnikom,musis verit
sa stal tiez depresivny realista vzdy cakam to najhorsie,kolega mi odporucil aby som si spravil firmu-Samovrazdy rychlo a lacno-
a budem mat uspech u kazdeho staci aby som si ked to na mna pride otvoril hubu
viem ze s tymto vyplodom som ti velmi nepomohol ale aspon vies ze niesi sam
zivot je boj zalezi na tebe ci budes bojovnikom,musis verit
-
audiotrack
VIP
tarakan, ty si rovnaký prípad ako zakladateľ tejto témy. Jasné že nie iba chlap podpora žene. Vo vzťahu sú si podporou vzájomne. Kto potrebuje povzbudiť, má tu partnera. Ale ženy sú citlivejšie, a väčšinou potrebujú práve ženy podporu muža. Človek ako kail jej ale tú podporu nedá, veď sám zo sebou nedokáže bojovať
Inak sorry ak to vyznelo ze na teba utocim
. Nemyslel som to tak. Len nemam rad tvoje mixovanie stereotypov.
Zeny su podla mna citlivejsie hlavne vtedy ked im to vyhovuje...Okrem toho pre mna zenska citlivost znamena to ze je mi prave oporou a vsima si co mi je..co ma trapi a snazi sa mi pomoct.
Lenze dnesna zenska citlivost je taka, ze ked povies zene...nemas cas alebo nezavolas tak sa urazi a sprava sa ako male decko.
Ja chcem v zene najprv. vidiet nie zenu ale rovnocenneho partnera. Niekoho kto je bud cielavedomy, uspesny, zaraba rovnako ako ja alebo je citlivy naozaj v pravom slova zmysle a vie mi byt oporou a nie ze ma objime a povie vsetko bude dobre a to je vsetko.
Niekto by povedal ze hladam vymenny obchod ale sam si cital moje predchadzajuce temy a vies ze som bol / som romantik, naivny...mozno stale som.
Ale dnes by som naozaj hladal skor taky vztah co mi moze nieco priniest. Lebo uz niesom ochotny robit kompromisy...
Mne fakt dnesne zeny pripadaju take ako keby vsetko s cim by som mal byt spokojny je sex a tepla vecera.
Ti ktori mate "normalne" partnerky tak vam uprimne zavidim...mozno prave vdaka mojej povahe ma preto taka normalna nechce
Zeny su podla mna citlivejsie hlavne vtedy ked im to vyhovuje...Okrem toho pre mna zenska citlivost znamena to ze je mi prave oporou a vsima si co mi je..co ma trapi a snazi sa mi pomoct.
Lenze dnesna zenska citlivost je taka, ze ked povies zene...nemas cas alebo nezavolas tak sa urazi a sprava sa ako male decko.
Ja chcem v zene najprv. vidiet nie zenu ale rovnocenneho partnera. Niekoho kto je bud cielavedomy, uspesny, zaraba rovnako ako ja alebo je citlivy naozaj v pravom slova zmysle a vie mi byt oporou a nie ze ma objime a povie vsetko bude dobre a to je vsetko.
Niekto by povedal ze hladam vymenny obchod ale sam si cital moje predchadzajuce temy a vies ze som bol / som romantik, naivny...mozno stale som.
Ale dnes by som naozaj hladal skor taky vztah co mi moze nieco priniest. Lebo uz niesom ochotny robit kompromisy...
Mne fakt dnesne zeny pripadaju take ako keby vsetko s cim by som mal byt spokojny je sex a tepla vecera.
Ti ktori mate "normalne" partnerky tak vam uprimne zavidim...mozno prave vdaka mojej povahe ma preto taka normalna nechce
Vyhladal si niekedy psychologa alebo odbornejsiu pomoc? Myslim, ze by sa ti to zislokail91 napísal:Ja mám problémov až až, som si ich vedomý a najradšej by som bol v nejakej drevenici na konci sveta sám až do konca života, alebo tú smrtku by som prijal. Lenže mne sa niečo stále musí posrať a ešte aj nejaké city, o ktoré nestojím. Mne by pomohla akurát amnézia na celý život.
iWin jasne že som vyhľadal odbornú pomoc, ale ta "odborná" pomoc mi nepomohla, akože kamarát mi tvrdí, že ma to trochu zmenilo, ale ja vidím zmenu akurát v tom, že som viac flegmatik a audiotrack ja nehľadám nikoho, chcem byť sám navždy a som s tým zmierený, cieľom témy bolo to, že ma zaujíma ako sa vyrovnávajú iní ľudia s citmi, resp. ak vás napr. nechá dievča a vy ju stále ľúbite, čo robíte, ako zabúdate, alebo ak nemá o vás záujem, to ma zaujíma, mňa tu neriešte, ja sám seba tiež už neriešim - to je proste môj blok, ktorý už nezmažem. Ale ako to vyplýva z odpovedí, asi jediní spôsob ako zabudnúť je úplne zmazať kontakt. Keby že môžem city vypnúť, tak takúto tému ani nezaložím.
-
Soviet
Darca
Povacsine clovek nezabudne uplne. Len cas, nove zazitky a spoznania novych ludi riesi tuto vec. Teda ked si s nou denno denne v skole, tak to len tak nespravis. Mozno este keby ti ju dakto dako znechutil 
-
RBG
Medium Expert
Skusal si si najst aspon kamaratky? Zabudnut pomozu jedine nove zazitky.
mam nejake kamaratky s ktorymi som tak raz za mesiac, kedze vsetky byvaju mimo mesta a ked som aj s nimi, tak moc nehovorim, skor pocuvam, o com sa ony rozpravaju a ked sa ma nieco opytaju tak to samozrejme odpoviem, ale nemam si s nimi moc co povedat
Ja stale chodievam von s partiou kde je aj dievca, ktore som kedysi lubil, normalne sa spolu zabavame a aj ked to uz nie je take silne ako predtym tie city tam budu vzdy. Nesnazim sa na to zabudnut, proste som si zvykol
ked si sa dokazal zmierit s tym, ze budes do konca zivota sam tak sa dokazes zmierit aj s tymto