Zdravím, mám jeden problém. Keď zapnem PC tak sa z ničoho nič asi 10-krát vypne PC, 3 sekundy je vypnutý a sám sa zapne. Robí to pri kontrole základnej dosky, alebo už ako sa načítava logo windowsu.
Mám Windows 7
Inak potom, keď už mám PC spustený, tak šlape ako má, len to spustenie robí problémy.
Neviete kde môže byť chyba? Vďaka.
Pri štarte sa vypne PC
-
martinez13
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Pri štarte WIN sa vypne a zapne PC
Treba ist do biosu, skusit dat zakladne nastavenia, pozriet teploty. Treba skusit Windows zapnut par krat po sebe v nudzovom rezime, ze ci nabehne. Otestovat pamate cez MemTest86, disky cez HD Tune, odpojit nepotrebne veci ako su dalsie disky, dvd mechanika, pripadne aj USB zariadenia ako je kamera, tlaciaren.
Este mi vysvetli, ze kedy sa robi kontrola zakladnej dosky, ha?
Este mi vysvetli, ze kedy sa robi kontrola zakladnej dosky, ha?
kontrolou dosky bude mysleny POST podla mna
-
martinez13
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
ospravedlňujem sa že tak neskoro ale včera som nebol doma..
tak skúsil najprv tie núdzové režimy, keď som dal Safe mode with network tak sa mi vypol, no keď som dal druhý-krát iba obyčajný Safe mode tak mi už nahodilo pekne uvítaciu obrazovku. Skúsil som vypnúť a zapnúť PC asi 3x a už sa zdá že problém je preč.
a tou kontrolou som myslel, že keď mi vyhodí screen základnej tak, že vtedy prebieha kontrola, no nič, už viem
Zatial ďakujem, ak sa problém vráti skúsim ďalšie veci čo si napísal.
//autoeditácia príspevku (23 Sep 2012, 14:24)
takže obnovujem tému, pretože problém sa vrátil a je už závažnejší..
Teraz sa mi vypne PC pri načítaní loga Windows.
Čo je natom celé zvláštne tak nejde ani klasicky zapnúť. Ak sa vypne pri tom načítavaní PC tak už sa nezapne, cez klasický spínač nejde ani zapať, a tak ho musím vzadu tvrdo vypnúť na zdroji, a keď zrazu asi po 5 sekundách sa chce zrazu zapnúť (pritom je odpojený od napätia) tak ho vtedy znovu zapnem na zdroji a zrazu naskočí a ide..
Ale toto sa opakuje aj 10-20x dokým nabehne konečne pracovná plocha.
Neviem či som to dobre vysvetlil, snáď ano..
Skúšal som poodpájať všetky USB-čka, mechaniku, vystriedal som obe RAM-ky, čítačku odpojil, no nič nepomohlo..
Akurát ked som odpojil od modemu kábel a konečne som sa dostal na plochu tak keď som ho znovu pripojil, tak sa PC vypol.
Myslím, že je chyba na základnej doske, len neviem ako to zistiť určite.
Dokonca aj pri núdzovom režime (už pri načítavaní) sa niekedy vypne sám.
Za každú radu k+
//autoeditácia príspevku (25 Sep 2012, 15:20)
nikto nič?
tak skúsil najprv tie núdzové režimy, keď som dal Safe mode with network tak sa mi vypol, no keď som dal druhý-krát iba obyčajný Safe mode tak mi už nahodilo pekne uvítaciu obrazovku. Skúsil som vypnúť a zapnúť PC asi 3x a už sa zdá že problém je preč.
a tou kontrolou som myslel, že keď mi vyhodí screen základnej tak, že vtedy prebieha kontrola, no nič, už viem
Zatial ďakujem, ak sa problém vráti skúsim ďalšie veci čo si napísal.
//autoeditácia príspevku (23 Sep 2012, 14:24)
takže obnovujem tému, pretože problém sa vrátil a je už závažnejší..
Teraz sa mi vypne PC pri načítaní loga Windows.
Čo je natom celé zvláštne tak nejde ani klasicky zapnúť. Ak sa vypne pri tom načítavaní PC tak už sa nezapne, cez klasický spínač nejde ani zapať, a tak ho musím vzadu tvrdo vypnúť na zdroji, a keď zrazu asi po 5 sekundách sa chce zrazu zapnúť (pritom je odpojený od napätia) tak ho vtedy znovu zapnem na zdroji a zrazu naskočí a ide..
Ale toto sa opakuje aj 10-20x dokým nabehne konečne pracovná plocha.
Neviem či som to dobre vysvetlil, snáď ano..
Skúšal som poodpájať všetky USB-čka, mechaniku, vystriedal som obe RAM-ky, čítačku odpojil, no nič nepomohlo..
Akurát ked som odpojil od modemu kábel a konečne som sa dostal na plochu tak keď som ho znovu pripojil, tak sa PC vypol.
Myslím, že je chyba na základnej doske, len neviem ako to zistiť určite.
Dokonca aj pri núdzovom režime (už pri načítavaní) sa niekedy vypne sám.
Za každú radu k+
//autoeditácia príspevku (25 Sep 2012, 15:20)
nikto nič?
-
rastikbart
Medium Star
Re: Pri štarte sa vypne PC
dakedy davno som mal podobny problem a mne pomohla vymena zdroja.
pozri sa aj ci nemas zlomeny napajaci kabel alebo uvolnene kontakty niekde
pozri sa aj ci nemas zlomeny napajaci kabel alebo uvolnene kontakty niekde