poštipanie žihľavou
poštipanie žihľavou
Ahojte, dnes som sa poriadne ''popálil'' na žihľave. Mám doštípane celé ruky. Viete niekto poradit ako predist tomu aby ma to stipalo? Napadlo ma zeby som si na to dal ALPU (to si davam ked ma ustipne komár). No neviem... mate s tym skusenosti co pomaha a co nie? Za rady K+.
-
Soviet
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: poštipanie žihľavou
Vsak je to zdrave, takze hlavne neskrabat chvilku a prejde to. Pripadne mozes daku skludnujucu mast pouzit. Ci uz tie konske a podobne maste.
Tak myslím, že je to zdravé asi ako poštípanie včelou.
ladovy obklad by nemusel byt najhorsi, kedze za mala vzdy pomohlo po poprhleni skocit do potoka ci rieky...
Zmizne mi to do 2 dni?
pochybujem. maximalne to nebude tak svrbiet ako teraz. standardna doba liecenia je 5 - 7 dni. ak samozrejme nemas alergiu. lebo ak by ti bolo zle tak bez na pohotovost. kamoska tak prisla na to, ze ma velmi silnu alergiu na poprhlenie zihlavou...
Ked ta postipe hned vymyt cistou vodou. Ak uz mas postipane, hlavne neskrabat. Nikdy som ziadnu mast nepouzival, do pol hodiny bolo vzdy po tom
Mozno by fungoval fenistil ten je na take stipnutia a poprhlenia
-
Soviet
Darca
http://domacenoviny.mypage.cz/paneltop/ ... in/zihlavabegbeee napísal:Tak myslím, že je to zdravé asi ako poštípanie včelou.
Podla clanku skodit vobec neskodi ani pri poprhleni.
minule som bol s otcom po zihlavu pre prasa a tiez som bol riadne na rukach a vecer uz som nic necitil. Zajtra budes fit
Kamarat sa minule poprhlil na zihlave a do 3 dni zomrel, tak si daj pozor a radsej navstiv lekara! 
-
uplink
VIP
Seriously? 5-7 dní? Ja keď sa poprhlím tak poriadne, tak je to do 5 minút fuč...
-
RBG
Medium Expert
U mna je to tiez ako u uplinka
Ale ked som bol este decko, tak pomahalo neskrabat si to
Ale ked som bol este decko, tak pomahalo neskrabat si to
Si asi nikdy nebol poprhleny zihlavou ked napises taky blud. Priemerny jedinec sa z toho dostane do niekolkych hodin. Hned po poprhleni schladit studenou vodou a neskor si dat normalny kupel, namastit mastou z repika lekarskeho, lahnut si na hodku a zobudis sa v pohode.jackb napísal:standardna doba liecenia je 5 - 7 dni.
tak si mi potom diagnostikoval alergiu, lebo aj ked prestane svrbiet a palit, tak mi ostava napuchnuty nepravidelny flak tych niekolko dni...
Tak máš alergiu.
Ked sa ja poprhlím, tak na rukách mi to vidno až za 10 minút a za dalších 10 je to už preč a ani o tom neviem.
Maximálne dať nato studenú vodu, načo nato dávať maste? To je zbytočné, ak niesi alergický.
Ked sa ja poprhlím, tak na rukách mi to vidno až za 10 minút a za dalších 10 je to už preč a ani o tom neviem.
Maximálne dať nato studenú vodu, načo nato dávať maste? To je zbytočné, ak niesi alergický.
-
vendo
Guru
som na tom tak isto ako uplink, do par minut je to prec
begbee, stipance vcelou naozaj niekde pomahaju
pokial niesi alergicky ofc
begbee, stipance vcelou naozaj niekde pomahaju
Však ja som to myslel iba mierne sarkasticky, myslím, že to má rovnakú účinnú látku histamín.
Sarkazmus príspevku mal byť v tom duchu, že hoci aj poštípanie včelou je do istej miery zdravé, nikto to dobrovoľne nerobí. Fakt nepoznám ľudí, čo sa chodia dobrovoľne vyváľať v žihľave prípadne si večer pred spaním prikladajú včelu na rameno.
Sarkazmus príspevku mal byť v tom duchu, že hoci aj poštípanie včelou je do istej miery zdravé, nikto to dobrovoľne nerobí. Fakt nepoznám ľudí, čo sa chodia dobrovoľne vyváľať v žihľave prípadne si večer pred spaním prikladajú včelu na rameno.
-
evilbanana
Medium Star
Tu je vidno ako tu niekto radí bludy ktore si nacital a niekto kto to asi aj odskusal aj ked myslim ze poprhlil sa snad uz kazdy ale aby som mal 5-7 dni od zihlavy púčko tak to je blbost. svrbiet to prestane tak mozno do pol hodiny hlavne si to neskriab ja som po poprhleni na dalsi den ani nevedel ze som sa poprhlil tak kde mate 7 dni..
-
Nadeo
Guru wannabe
Minule ma to poje**** na parkovisku pred krcmou, za 15 min som ani nevedel, ze sa to stalo... Neviem co tu pisete bludy ako maste, kupele, 5-7 dni a podobne hovadiny... To ste citali na nete alebo co?
Nadeo, keď nemáš skúsenosti, tak nemusíš hneď nasadiť takýto "tón".
Tiež som z tých, ktorí do 20 minút ani nevedia, že ich žihľava popŕhlila, či je to na kúsku ruky alebo cez pol tela. Ale napríklad môj synovec sa ako 3-ročný popŕhlil, museli s ním rodičia letieť na pohotovosť, lebo mal nato celkom silnú alergiu a ešte nasledujúce 3-4 dni to mal neskutočne napuchnuté.