Zdravím. Mám otázku najmä pre košičanov a to, že či neviete o nejakom klenotníctve/zlatníctve v KE, kde by mi dokázali zmenšiť strieborný pečatný prsteň s kameňom (čierny onyx). Dostal som ho ako darček a je mi trošku veľký. Je veľkosti 64, a potreboval by som ho zmenšiť aspoň na 63 (príp. 62). Prípadne, ak by ste vedeli o niečom takom v iných mestách a dalo by sa im to tam poslať a potom by mi ho poslali späť.
Na nete som sa dočítal že sa to dá, len že je to ťažšie, resp. hrozí tam potom vypadávanie kameňa. (to riziko som ochotný podstúpiť)
Vopred díky (K+)
Klenotníctvo - zmenšenie prsteňa
Re: Klenotníctvo - zmenšenie prsteňa
Spravia ti to v zlatnictve, ktore nie len vyrobky predava ale ich aj upravuje resp. vyraba. Teda maju vlastneho zlatnika. Myslim si ze v Rubine na Hlavnej by ti to mali vediet spravit. V Rubine v Presove maju svojho zlatnika. Vedia upravit velkost prstena o maximalne 2-3 cisla. Pobehal som predtym v Presove asi 6-7 zlatnictiev a nikde to nevedeli.
Pár rokov dozadu som bol dať opravovať prsteň v Zlatokove na Hlavnej (jak je Casio, Datacomp).. ale prsteň vtedy posielali niekde do externého zlatníctva. No počul som o nejakom zlatníkovi pri OD Tesco pri Lampárni.. skús zabehnúť a poinformuj sa o možnostiach.
Tak zatiaľ vám ďakujem. Budúci týždeň by som sa mal k tomu dostať (teraz ešte práca a chata
), tak dám vedieť, že ako som dopadol.
Každpoádne, ak by ešte nieko o niečom vedel, kľudne napíšte.
Každpoádne, ak by ešte nieko o niečom vedel, kľudne napíšte.