Mne proste gramatika nejde, ale matematika áno
Návšteva ušného
Re: Návšteva ušného
Mne proste gramatika nejde, ale matematika áno
Ešte predtým, ako pôjde k lekárovi, môže vyskúšat tie ušné sviečky..
-
TommyHot
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Ihlou sa to nerobi ani nahodouBE11 napísal:
Ako ti už písal, ak si uší umývaš vatovou tyčikou maz si zatláčas hlbšie.
Chod k ušnému a ak bude vidieť, že tam máš maz tak ti prepláchne uši.
Ak chceš vedieť ako, tak sa to robí ihlou,vodou a striekačkou.
Proste ti pichne ihlu niede do zadnej časti ucha a vtlačí ti tam vodu ktorá vyplaví maz, to je všetko.
Tak sr, ja nemám osobné skúsenosti s výplachom uší, len som o tom počul 
Takže ja mám návštevu ušného za sebou, diagnóza zápal zvukovodu. Bolestivé jak sviňa, porovnateľné so zubami.
Ušný bol fajn a povedal, že 11 z 10 ušných vám neodporúča používať vatové tyčinky. Ucho má veľkú samočistiacu schopnosť a úplne stačí umývať sa vodou bez rôznych pomôcok, čo odvtedy dodržiavam a žiadne žlté v ucho nemám, neobávajte sa (konieckoncov je tu aj úspešná téma o sprchovaní bez mydla).
Z uší mi vytiahol 2+3 vaty, ktoré tam boli bohvie odkedy, jedna už bola hádam skamenelá. Inak ani nejde o to, že celú vatu z tyčinky si tam napcháte, ale z každej tyčinky tam niečo zostane a ucho to nedokáže vytlačiť, lebo si to zas a znova zatláčate dnu. Nerobil to vodou, ale normálne cez taký nástroj sa kukal do ucha a zároveň to takou predĺženo pinzetou alebo čím vyberal. Nebolelo to.
Toľko k vatovým tyčinkám. Uško máte na prvý pohľad čisté, ale vnútry je riadny sajrajt. Snáď som niektorým z vás nezrútil sny.
Ušný bol fajn a povedal, že 11 z 10 ušných vám neodporúča používať vatové tyčinky. Ucho má veľkú samočistiacu schopnosť a úplne stačí umývať sa vodou bez rôznych pomôcok, čo odvtedy dodržiavam a žiadne žlté v ucho nemám, neobávajte sa (konieckoncov je tu aj úspešná téma o sprchovaní bez mydla).
Z uší mi vytiahol 2+3 vaty, ktoré tam boli bohvie odkedy, jedna už bola hádam skamenelá. Inak ani nejde o to, že celú vatu z tyčinky si tam napcháte, ale z každej tyčinky tam niečo zostane a ucho to nedokáže vytlačiť, lebo si to zas a znova zatláčate dnu. Nerobil to vodou, ale normálne cez taký nástroj sa kukal do ucha a zároveň to takou predĺženo pinzetou alebo čím vyberal. Nebolelo to.
Toľko k vatovým tyčinkám. Uško máte na prvý pohľad čisté, ale vnútry je riadny sajrajt. Snáď som niektorým z vás nezrútil sny.
No mne si ich zrutilbegbeee napísal: Toľko k vatovým tyčinkám. Uško máte na prvý pohľad čisté, ale vnútry je riadny sajrajt. Snáď som niektorým z vás nezrútil sny.
Kazdopadne, skusim to bez tyciniek, len vodou pri sprchovani. Frajerka bude chtiac-nechtiac testovaci kralik ktory bude musiet posudit ci nemam usi jak ...
begbeee: A pocujes teraz aj lepsie, ked ti ten sajrajt vycistil?
Neviem porovnať, v čase zápalu toho zvukovodu som ho mal dosť opuchnutý a to som počul horšie. Subjektívne hneď po vybratí som mal pocit ako keď vám prejde zaľahnutie.
-
TommyHot
Addict
Mne ked doktorka vycistila usi, tak som pocul z izby aj ked si niekto pred barakom rozopinal zips. Zvuky boli neskutocne intenzivne. A inak moja doktorka sice neodporucala tycinky, ale povedala, ze lepsi sposob zatial neexistuje, takze tak. Zaklad je pchat ju tam 1x do tyzdna, nech sa tam ten sajrajt nestihne vytvorit vo velkom a nic sa potom zatlacat nebude. Btw dobre je namocit si tycinku do nejakeho olejceku, alebo aspon do vlaznej vody.
-
Janette
Expert
Mala som podobny problem davnejsie, mne doktorka odporucila si cistit usi vatou nastoknutou na prst .. cize len zvonka .. a dovnutra si nic nepchat.
Ja si uši čistím tak, že do fľaše, ktorá mana uzávery takú trubičku (ako z JARi alebo s iných saponátov - samozrejme poriadne vyčistenú), si napustím teplú vodu, ucho dám nad vaňu a tlačím prúd vody tak 2 - 3 krát po cca 1,5 dcl. Tlak musí byť ale mierny, aby sa to nejako nepoškodilo. By ste sa čudovali.....
preventívne tak raz do roka.
-
Janette
Expert
To ti z ucha aj nieco vyplavi? Skusala som raz si cistit ucho jemnym prudom vody, len iba cista voda vysla ...
Mne robil ušný to isté čo begbee-mu, ale nemal som žiadny zápal ani bolesti, iba prevencia, keď som mal pocit, že mám jedno ucho zalahnuté. Vyčistil mi obe uši nejakými zahnutými ihlami. Údajne vatové tyčinky sú najväčšia blbosť, a 90% tých "roztokov" je skôr na škodu. Keď som vyšiel od úšného, nadával som ľuďom okolo nech hovoria tichšie, proste strašná zmena.