Zarábanie (brigáda, práca online atď..)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
bobok
Novice
Novice

Zarábanie (brigáda, práca online atď..)

Príspevok od používateľa bobok »

Pokúsim sa stručne popísať môj problém. Už niekoľko mesiacov sa trápim s problémom ako zarobiť nejaké peniaze. Pôvodne som si na túto tému začal vyhľadávať informácie z dôvodu že som chcel brigádu na leto no po mesiaci neúspešného hľadania som sa začal zaujímať aj o ďalšie rôzne práce online ktoré idú robiť počas celého roka. Bývam v malom meste kde sa to s pracovnými ponukami ako si iste viete predstaviť nehemží, preto som sa po čase hľadania začal sústrediť aj na vzdialenejšie mestá (Bratislava, Nitra). Denne som si prezeral všetky portáli s brigádami aby mi náhodou niečo neuniklo no moje doterajšie skúsenosti sú príšerné. Niekoľko krát som sa stretol s problémom že nemám potrebný vek, prípadne sa jednalo o dlhodobé brigády a počas školského roka si nemôžem dovoliť pracovať cez pracovné dni od rána do večera, inokedy bolo zas všetko OK pokým som nezistil že sa jedná o predaj parfúmov ˝exkluzívnych˝ značiek na ulici :o .Po týchto neúspechoch som si všimol rôzne online práce no neviem čo si o tom mám myslieť, hľadám niečo seriózne a nie klikačky za pár centov. Teraz už aj začínam ľutovať že som sa nedal na IT obor ale na obchodnú akadémiu, podľa toho čo som čítal sa s programovaním dá tiež čo to zarobiť. Mám 16 (za chvíľku 17) a naozaj začínam mať pocit že v tomto veku sa nedá nič nájsť, preto som si povedal že sa skúsim s týmto problémom podeliť s ostatnými, stratiť predsa nemôžem nič a možno sa niečo nové dozviem. Preto ak máte na túto tému tiež nejaké skúsenosti, typy alebo čokoľvek budem veľmi rád ak sa s nimi so mnou podelíte, či už sa bude jednať o nejaký typ na online prácu (prístup k internetu mám prakticky nonstop) alebo normálnu brigádu (som otvorený pre všetky možnosti, či už manuálna práca, promo akcie alebo hranie v reklame :D ), ak to hodí nejaké tie peniaze budem rád :?
vopred ďakujem za odpovede k téme
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Zarábanie (brigáda, práca online atď..)

Príspevok od používateľa beardie »

roznasanie novin, stavby
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

na stavbu ho asi ako 16 ročného nepustia, či?
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

po znamosti mozno hej
bobok
Novice
Novice

Stavba veľmi do úvahy neprichádza, jednak nemám známosti v tejto oblasti a za druhé by som pri tejto práci pravdepodobne umrel (poznám sa :P )

Za tip na noviny dík, tento druh práce som zatiaľ ignoroval pretože som ju považoval za zle platenú a podradnú no vidím že som sa mýlil, 4€ za hodinu to asi nebudú ale asi to nebude nejaký extra fail... idem nasať nejaké info o tomto odvetví.
Kok
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Kok »

ja som chodieval po stavbach od 16, takze sa to da aj ked musis niekoho samozrejme poznat ..
bobok
Novice
Novice

Ako tak čítam vidím že platy za roznášanie letákov a novín sa razantne líšia podľa toho pre koho sa roznáša, pred tým ako budem niekam volať by som sa rád spýtal, ak tu niekto roznáša noviny / letáky ako ste za to finančne ohodnotený a koľko času vám to zožerie?
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

tu a tu
jefty
Star
Star

Príspevok od používateľa jefty »

roznasal som 3 roky, pocas strednej skoly pre firmy TNT-post (teraz je to ID Marketing) a Cromwell. Je dolezite vediet ze som roznasal cinziaky a nie domy. Do cinziaku len pridete, zhodite na urcene miesto pre letaky vopred napocitanu kopu a idete prec. No ale do domu si to musite do seba jednotlivo zakladat a potom kazdy jeden pripraveny kus vhodit do schranky.

Ja som mal oblast, pre ktoru mi vozievali okolo 880ks z kazdeho druhu. Niekedy tych druhov bolo aj 13. Taktiez som byval PRIAMO v oblasti ktoru som roznasal, cize aj moj vlastny cinziak. Naratal som si cinziaky a rozniesol. Mal som velky ruksak - takze vzdy som ho naplnil az povrch (to moze byt takych 10kg) a do ruky priblizke 5 kg.

Priemerna mzda za mesiac sa urcit neda, pretoze vzdy tych letakov bol iny pocet. Ale povedzme ze ta mesacna mzda mohla byt od 60 - 130 eur. Keby moc niekto chce, poskytnem mu za prvy rok nejaku tabulku kam som si pisal jednotlive vyplaty. Zarobok bol samozrejme v cistom, pretoze som podpisal papier aby sa mi to nezdanovalo.

Kedze som byval priamo v tej oblasti a za ten cas som sa naucil napocitavat tie letaky rychlo, tak mi cele roznasanie mohlo trvat len par hodin. Ja som si vzdy prepocitaval kolko mi vychadza na hodinu a nikdy to nebolo menej ako 4€. Proste som sa s tym poponahlal lebo som sa s tym nechcel moc srat. Upozornujem - svoju robotu som neflakal. Za 3 roky co som to robil, som nemal ani jediny krat staznost od managera, ze by bolo nieco v neporiadku.

Ak by niekto nieco chcel vediet, spytajte sa.
Brambor
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Brambor »

Ak ťa baví práca v záhrade, môžeš po domoch v okolí rozniesť letáčiky s kontaktom a pomáhať s údržbou, vytrhávanie buriny a podobne. Za toto si môžeš vypýtať 3-5 eur na hodinu.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

v tom teple si ale riadne zamakas s tou burinou
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

za 5€ na hodinu trhať trávu, to by mi bolo jedno či je teplo alebo sneží. Tak platenú robotu nenájdeš ani s výškou, takže ak mu ako brigádnikovi niečo také ponúknu, jasné že sa to oplatí. Mesiac-dva vydrží :)
CheZteR
Redeemer
Redeemer

uprimne, som zvedavy kto mu ponukne 5€ sam od seba :)
a ked si sám povie že chce 5€, zamknú za ním bráničku...
Brambor
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Brambor »

To záleží od toho, aké domy sú v okolí :D
no 5 eur na hodinu je síce dosť, ale ak na jednej záhrade strávi takých 5-6 hodín za týžden, domáceho to až tak nezabolí, a ak takých záhrad bude mať viac na starosti, povedzme 2-3, tak si aj celkom zarobí.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Ja mam pocit, ze v skutocnosti nechces pracovat, lebo si zatial vsetky ponuknute moznosti ofrflal. Keby si chcel ozaj zarobit nejake peniaze, tak zoberies vsetko co ti pride pod ruku.

Btw ja by so mal pre teba mensi kseft. Potrebujem predat asi 80 vendeta masiek. Idealne ked bude nejaky protest, pripadne ak ich vies predat aj teraz tak mi je to jedno. Z predaja si mozes nechat vopred dohodnutu sumu. Ak mas zaujem PM.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ked som roznasal ja, tak ku koncu (okolo 2007) mi to vychadzalo okolo 80 korun na hodinu cisteho, mal som pol na pol panelaky a rodinne domy, spolu ~800 kusov
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Zahradnik sa nema az tak zle. Jeden zo susedov robi dlhe roky zahradnika, sice viac pije ako kosi a striha stromceky, no ludia su s nim spokojni. Raz sme sa v krcme bavili co a ako, tak chodi k jednemu solventnejsiemu panovi kosit travnik, obstriha stromceky, pohnoji, vytrha burinu alebo postrieka chemikaliou, ak sa objavi a dostane za jedne poobede 50 eur. Chodi aj bezne kosit, na karicku si nalozi vlastnu kosacku a ide, za taky priemerny pozemok 600-1000 metrov stvrtcovych (treba odpocitat dom a chodniky, pripadne garaz a pristresok na auto), tak vezme 10-15 eur a pokosene to ma za 2-3 hodiny, zalezi od zlozitosti (stromov a stromcekov, ktore komplikuju kosenie). Popravde, kosit sa nauci aj male dieta, treba par krat pokosit, ziskat v tom prax, uvedomit si, ze je lepsie vysypat kos s travou skor, nech je preplneny, davat si pozor na kabel a potom to ide pekne od ruky. Ci da vsak niekto 5 eur na hodinu je otazne, skor by som to videl na fixnu cenu.
jefty
Star
Star

Príspevok od používateľa jefty »

bobok- zatial si bez akychkolvek pracovnych skusenosti, tak ber hocico co sa naskytne a mozno prave v tej praci stretnes niekoho, kto ti ponukne dalsiu pracu a pod. ziskas tym aj rozhlad, co, kde a ako sa robi. pripadne budes vediet co ta bavi/nebavi a co v zivote chces/nechces robit.

podla mna plati, kto hlada - najde. cize ak chces, tak si najdes. treba skusat... a nie len cez internet ale ist za niekym priamo a spytat sa osobne, ked povie ze nie, mozno sa nenechat hned odbit, ale hned sa aj spytat ci nema nieco INE co by si mohol prenho robit alebo aspon nepozna niekoho, kto by ti nieco mohol ponuknut. skusat-skusat-skusat

kazdopadne prajem vela stastia v hladani.

vela stastia
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Letáky sú ošemetné - ja som to tiež toho času robil s kamošom, tuším dvakrát do týždňa, dokopy pár hodín, ale tam sme aj kecali spolu na "prestávke." Plat si nepamätám, ani bližšie info, ale chcel som napísať skôr to, že pri tejto profesii sa často odrbáva, poznám také prípady. Prípadne je práce neuveriteľne moc za smiešny peniaz.
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

som aj ja počul, niekedy robia problémy s tým že letáky nedostal niekto kto býva na hony ďaleko od civilizácie alebo uprostred dákej neoficiálnej osady

ale skúsiť treba všetko ako tu už bolo spomenuté
Napísať odpoveď