Linuxové distribúcie,popis+download
Re: Linuxové distribúcie,popis+download
No ja len nechápem, že v každej Linuxovej distribúcii sa furt rieši ako rozbehať wifinu alebo multifunkčné, či iPod.
Človek si kúpi nie práve najlacnejší kus hardwaru a má z neho hovno. Na to by sa mali v Linuxe zamerať.
Človek si kúpi nie práve najlacnejší kus hardwaru a má z neho hovno. Na to by sa mali v Linuxe zamerať.
linux dokaze bezat na architekturach, kde sa windowsu ani nesnivalo. v zaklade ma dost univerzalne ovladace k vacsine typickeho hardwaru.
a drivre su ulohou vyrobcou hardwaru a klobuk dolu pred ludmi co napisali tak kvalitne open source ovladace dost casto i bez specifikacie hardwaru
a drivre su ulohou vyrobcou hardwaru a klobuk dolu pred ludmi co napisali tak kvalitne open source ovladace dost casto i bez specifikacie hardwaru
Na to by sa mali zamerať (a uvedomiť si že MS už dávno nevedie monopol) výrobcibegbeee napísal:Na to by sa mali v Linuxe zamerať.
Ok. Beriem. Ale Linuxáci by na to mali tlačiť. Predsa nie je možné aby pri tak drahej veci ako je napríklad iPod Touch som mal problémy len preto lebo nevyužívam WIN alebo Mac.
Je to možno starosť výrobcov ale devalvuje to predovšetkým hodnotu Linuxu a preto by mali na to autori Linuxu tlačiť.
Je to možno starosť výrobcov ale devalvuje to predovšetkým hodnotu Linuxu a preto by mali na to autori Linuxu tlačiť.
A ako môže nadšenec, ktorí robí všetko vo vlastnom čase a gratis, tlačiť na výrobcu, ktorý kašle na prípadné zisky, lebo kartelové dohody... a kto chce, nájde riešenie? Na nete je veľa fór, a isto je to už dávno vyriešené.
Nechapem preco by mali autory linuxu tlacit na vyrobcov, vyrobcovia vacsinou sami pridu. Ide o to ci vlastne niekto z linuxakov chce vyuzivat iPod Touch.begbeee napísal:Ok. Beriem. Ale Linuxáci by na to mali tlačiť. Predsa nie je možné aby pri tak drahej veci ako je napríklad iPod Touch som mal problémy len preto lebo nevyužívam WIN alebo Mac.
Ja používam Linux a predstav si mám aj iPod a žijem a dokonca ho chcem používať.
-
Soviet
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Ludze, idem opatovne do linuxu, kedze popri praci sa mi zide aj doma obcasne brlozenie v nom. Ktoru distribuciu si vybrat a je podla vas najstabilnejsia, najmenej narocna na HW a velka podpora?
Skusal som Mint KDE+ Cinnamon, ale dako mi nesadli..Viete dake alternativy, ktore vy spolahlivo pouzivate uz dlhu dobu? Dikes. Malo by to byt ovsem ako primarny system, teda filmy, hudba, dokumenty..
Skusal som Mint KDE+ Cinnamon, ale dako mi nesadli..Viete dake alternativy, ktore vy spolahlivo pouzivate uz dlhu dobu? Dikes. Malo by to byt ovsem ako primarny system, teda filmy, hudba, dokumenty..
Mne celkom sadlo Xubuntu odkedy Ubuntu používa Unity. Prípadne možno Linux Mint 13 Mate (ten som ale neskúšal).
-
Soviet
Darca
S ovladacmi a komunitou je to tam v pohode?
Zaujal ma vsak napriklad taky http://zorin-os.com/ , ktory vypada fakt pekne, ale tipujem, ze to nebude len o tom ze? S tym nema nik skusenosti?
Zaujal ma vsak napriklad taky http://zorin-os.com/ , ktory vypada fakt pekne, ale tipujem, ze to nebude len o tom ze? S tym nema nik skusenosti?
Ak uz mas s linuxom nejake skusenosti, preco nevyskusat Arch?
System si postavis ako potrebujes, wiki je skvela a komunita velka. Sice sa budes musiet sparat v configoch, ale naucis sa kopec uzitocnych veci a zrejme pochopis ovela lepsie ako system funguje, co vobec obsahuje a ake ma moznosti.
-
Soviet
Darca
Zalezi co povazujes "uz nejake skusenosti s linuxom"?
Arch je este vela namna, mne sa treba vyzabavat len s tymi zaciatkami a pomaly sa zdokonalovat a tak, nie este sam si postavit. Ako chapem, ze najlepsie sa clovek nauci nieco od zaciatkov s nekonecnym studovanim, ale asi by som to nezvladol aj ked archwiki je fakt kvalitna.
A čo tak Fedora ? Ja som ju osobne nepoužíval, ale mohla by sa ti zapáčiť 
-
Soviet
Darca
Nejde o to, co by sa mi mohlo zapacit. Ide o jednoduchost a sviznost systemu a zakladne funkcie video,hudba,net a zabavky. Avsak viem, ze taku Fedoru, ked som skusal pred rokom, tak tam bola dost nanic funkcnost flashu. Preto nieco, kde to sviznejsie fici. Uplne mi staci system, kde rozbeham vlc, daky audiacius, virtualbox, daky burner, firefox, pidgin, openoffice, image viewer. Viac mi tam treba ani na zaciatok nebude. Diagnostika sa uz da spravit z terminalu kludne.
Akože kde rozbeháš ? Snáď by si to mal rozbehať na každej distribúcii nie ?
-
Soviet
Darca
Ano, ale nie kazda distribucia je svizna. Povacsine je v nej zbytocne vela chobotin, ktore to spomaluju atd. Napriklad vcerajsi test Mint 13 cinnamon mi urobil skoro vrasky na cele. Strasne pomale a vytazenie cpu bez zataze dost vysoke. Teda preto hladam co najednoduchsiu a sviznu (co najmenej vytazujucu) distribuciu 
-
javatar
Hardcore addict
A co tak to Unity z Ubuntu odinstalovat? Mne sa tiez nepaci tak tam mam gnome.Denco napísal:Mne celkom sadlo Xubuntu odkedy Ubuntu používa Unity. Prípadne možno Linux Mint 13 Mate (ten som ale neskúšal).
-
pablo64
Medium Star
ako sa da odinstalovat ??
V poslednom čase počúvam chváli na http://www.elementaryos.orgSoviet napísal:Ludze, idem opatovne do linuxu, kedze popri praci sa mi zide aj doma obcasne brlozenie v nom. Ktoru distribuciu si vybrat a je podla vas najstabilnejsia, najmenej narocna na HW a velka podpora?