Sex až po svadbe

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...

Vedeli by ste si predstaviť vzťah s niekym takým?

Áno
56
25%
Nie
170
75%

Celkom hlasov: 226

audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Sex po svadbe

Príspevok od používateľa audiotrack »

mám záujem prečítať si ako to chápeš ty :)
xXPAINKILLERXx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa xXPAINKILLERXx »

Určite by som nepočkal. Toto je jedna z vecí ktorú vyžadujem vo vzťahu a musí to byť. Takže som hlasoval za Nie
INsomNIA
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa INsomNIA »

Ja by som tiez necakala zas az do svadby.
Ale poznam babu,co bude akurat Bc. a uz sa ide vydavat, lebo vraj so svojim drahym " Po sebe velmi tuzia" :lol: :lol:
martinwa
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa martinwa »

Mám priateľku, ktorá je za to, že sex až po svadbe - možno aj skôr, keď bude na to pripravená, obaja ešte študujeme. Ja to plne rešpektujem a akceptujem ju, milujem ju nadovšetko. Samozrejme austrálske božteky, petting nechýba:D a podobné veci áno, "tvrdý" sex zatiaľ nie teda. :)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Koľko partneriek si mal? Myslím sexuálne? Ako dlho si s ňou?
martinwa
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Úprimne? :D Žiadnu, 6 mesiacov.

Každý má svoje potreby aj my muži, aj ženy ... nie je to ľahké pri "mazlení" v postieľke :D a pri jej postave bohyne :smt007 ale ako som už písal, dokážem do akceptovať a čakať aj 2 roky.
xXPAINKILLERXx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa xXPAINKILLERXx »

martinwa - takže čakáš, že o 2 roky s ňou budeš mať svadbu? :) GL & HF potom :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Určite nie. Považujem to za nezmyselný prežitok, ktorý nemá žiadne opodstatnenie. A mazliť sa s nejakou ktorú mám rád a vzrušuje ma austrálskymi božtekmi ? Heh. Proti gustu žiaden dišputát.
martinwa
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

takže čakáš, že o 2 roky s ňou budeš mať svadbu?
To som nenapísal pokiaľ viem a navyše tie 2 roky som trepol ... napísal som tiež, že to nemusí byť do tej svadby.

Každý má na to svoj názor ... ja viem čo chcem od nej a nie som zase frigidny. :)
A mazliť sa s nejakou ktorú mám rád a vzrušuje ma austrálskymi božtekmi ?
Mne to vyhovuje tak ako to je teraz, máme obaja 17, takže na sex mám ešte dosť času. :D
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

nemas sa kam ponahlat, dobre pises, casu mate dost
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Sice neskor nez som planoval ale predsa:
Takze "sex az po svadbe" ala javatar (a to "az" by IMHO malo byt aj v nazve temy - pochybujem, ze ludia co spolu sexuju pred svadbou a nasledne sa vezmu tak po tej svadbe na sex kaslu).

Najskor by som chcel upresnit aky ma IMO sex vo vztahu vyznam. Plodenie deti (co asi napadne kazdeho) viac menej zanedbam, z vacsiny sulozi totiz dieta nevznikne (ani keby antikoncepcia neexistovala). Druha, nemenej dolezita funckia sexu vo vztahu spociva vo vzajomnom uspokojeni emocnych potrieb partnerov. Takze to nie je len vymena telesnych tekutin ale aj emocii, tvoriaca znacne intimny zazitok. Ten sluzi na udrzanie kvality zivota a vztahu.

Par slov k manzelstvu. Manzelstvo ako take je vymysel civilizacie - preto sa pokusim zhrnut vyznam pre civilizovanu spolocnost ako taku. Samozrejme akonahle niekto prisiel na to,ze sa tym da dostat k majetku tak sa vela veci pokaslalo avsak podstatu to nemeni. Manzelstvo je zmluva. Zmluva o zdielani zivota (k tomu patri aj to zdielanie majetku). Muz a zena sa zavazuju (pred spolocnostou aj pred sebou navzajom) zostat spolu do konca zivota a spolu vytvarat rodinu. Ak ma par aj medzi sebou kvalitny vztah (co by dnes malo byt pre manzelstvo podmienkou) - vytvara stabilnu jednotku pre civilizovanu spolocnost.

Takze ku kvalitnemu zivotu a vztahu (manzelskemu ci nie) by bol dobry aj kvalitny sex. Tu by bolo vhodne pododknut:
a) sex nemusi byt zakonite dobry
b) sex zdaleka nie je jedinou potrebou vo vztahu a preto sam o sebe nestaci
c) sex je pre normalneho jedinca vec velmi dolezita a tak moze vztah do velkej miery rozvit ale ho moze rovnako aj znicit
Teraz vystava otazka ako dobry sex rozvijat a hlavne od kedy. Sex je zalezitost znacne intimna, preto by bolo zrejme vhodne ak by mal medzi sebou par vybudovanu znacnu davku dovery a navzajom sa poznal. Sex prinasa velku davku endorfinov a utuzuje citovu vazbu. A toto moze byt velky problem. Pokial sa totiz par poriadne nepozna, sex ich udrzi v istej iluzii, ze vsetko bude vzdy v poriadku. Pokial sa potom neskorsie problemy ukazu ako neprekonatelne, rozchod sa bude ovela tazsi (toto vam snad potvrdi kazdy kto moze porovnat rozchod vztahu kde sex nebol a kde bol), klesa sebavedomie a sebaucta (povacsine nastastie len docasne). Z velkej miery preto, lebo prave vdaka sexu sa velmi zneefektivnoval proces ich vzajomneho spoznavania, respektovania a najma schopnosti komunikovat s partnerom. Na druhej strane treba uznat, ze pokial ma par vybudovany kvalitny vztah tak je absencia sexu kontraproduktivna. Prirovnal by som to k stavaniu piramidy kde vrchol je sex (vyska vrchneho ihlanu je aspon polovica z celej piramidy) a pod nim su podlozene ostatne zlozky vztahu. Pokial nie je vytvoreny kvalitny zaklad, tazko to vydrzi. Pokial je - bez neho to nie je kompletne. K otazke - ako spoznat ci uz je vybudovany dostatocny podklad aby sex vztah viac rozvijal - to je vysoko individualne. Mozme najst istu nepriamu umeru s vekom a skusenostami (myslim so vztahmi).

Sex ako taky je pud. A rovnako ako ine pudy - je dobre ak ich clovek vyuziva vo svoj prospech a nie je nimi ovladnuty. Ak budem jest kedy sa mi zachce a co sa mi zachce znici ma to, ak budem rovnakym sposobom spat tak to skonci obdobne. O sexe plati to iste.

K sexualnej kompatibilite a porozumeniu:
Z hladiska fyzickeho je sexualna nekopatibilita velmi nepravdepodobna. Z hladiska emocneho, libida, tuzob a ocakavani je zase velmi nepravdepodobny 100% sulad. Z hladiska technickeho je sexualne spoznavanie proste nutnost. Vyhoda je, ze par to vacsinou jednoducho bavi a tak s tym velke problemy nie su.
Z hladiska sexualnych skusenosti a fyzikalnej stavby jedincov je velmi malo skillov prenesitelnych (napada mi snad len praca s vydrzou, isto existuje este nieco ale nenapada mi to) - jednoducho obdobie spoznavania s novym partnerom je pre kvalitny sex nutnost. Tomu sa clovek proste nevyhne. Taktiez pri troche tolerancii, experimentovania a kompromisov nie je velky problem vybudovat kvalitny sexualny zivot.

Kedze je sex potrebou najma emocionalnou je taktiez vhodne k jeho praktizovaniu mat istu emocionalnu vyspelost. Z coho vyplyva, ze pubertaci nemaju co sustit.

Takze pri zohladneni dolezitosti sexu je dobre sexovat zodpovedne. To neznamena antikoncepciu ako nam tlacia do hlavy. Apelujem hlavne na zodpovednost partnerov vo vztahu voci sebe. Spavat s niekym a nevediet si s nim predstavit zivot alebo ani neuvazovat o tom, ze s nim ostanem je z dlhodobeho hladiska voci partnerovi nefer (a pri mimo-vztahovom sexe je to nezodpovedne voci sebe ale to na inu temu). A pokial tu uz kvalitny vztah vybudovany je tak preco do toho manzelstva neist? Samotne sexualne nefungovanie je predsa dost nepravdepodobne a svoje predstavy a ocakavania si par aj tak vykomunikuje aj predtym. A vytrenovany skill sexualnej zdrzanlivosti sa vie niekedy naramne hodit (par mesacne odlucenie kvoli praci a pod.).

Samozrejme pokial niekto neuznava manzelstvo ako vztah na cely zivot, neuznava samotnu moznost jedneho partnera od isteho momentu az do konca zivota (pricom je to vacsinova cast zivota), tak prenho to zmysel nema. Ludia vo vseobecnosti nedokazu dodrzat idealy ktorym neveria. Pokial vsak tieto idealy uznava a pristupuje k partnerovi, svojmu sexualnemu zivotu a manzelstvu zodpovedne tak ma sex az po svadbe iste opodstatnenie. Nenazval by som ho nutnym. Len, ze to moze mat vo vela pripadoch velky prinos - dolezitejsi je vsak kvalitny podklad (ktory je pri rozumnom pristupe uplnou samozrejmostou - nebudem si brat niekoho len tak).

Tot moj nazor. Tesim sa na diskusiu, len moja participacia v nej bude asi dost pomala (mam toho celkom dost).
Zajačik
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Zajačik »

INsomNIA napísal:Ja by som tiez necakala zas az do svadby.
Ale poznam babu,co bude akurat Bc. a uz sa ide vydavat, lebo vraj so svojim drahym " Po sebe velmi tuzia" :lol: :lol:
A to sa musia vziať aby...mohli svoju vzájomnú túžbu po sebe naplno zrealizovať? :roll:
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

dogmatici to riesia tak...
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Myslím, že dnes si na tom už zakladajú iba silne veriaci ľudia, ktorí nemajú spolu styk pred svadbou z presvedčenia. Prípadne to môžu byť ešte páry v iných častiach sveta, kde sa prvý krát ženích s nevestou vidia pri sobášnom obrade. Ale to je už hnané do extrému.
Osobne si takéto niečo neviem predstaviť, aj keď pre mňa to už aktuálna otázka nie je, nakoľko som už v chomúte.
Pri rozhodovaní o tom, že s niekým chcete stráviť zvyšok života stránka fyzickej príťažlivosti a celkovej kompatibility určite zohrá svoju veľkú úlohu a nie som si istý, že by niekto šiel do celoživotného so záväzku s víziou: "No veď sa to hádam časom zlepší...". Osobne by som nešiel.
Ako tu už bolo spomenuté - Ak to nefunguje v posteli postupne to začne haprovať všade.
Osobne som taký jeden pár poznal - členovia kresťanského spoločenstva EXIT - po 4 rokoch rozvod kvôli strate záujmu manžela o rodinu.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

trocha ot, ale nikde som to na nete nenasiel: co je to australsky bozk? nikdy som o tom nepocul.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

To mi hlava neberie, tak orálny sex je - aký je tam už rozdiel medzi normálnym sexom ? Respektíve hranica ?
hd_
King
King

Príspevok od používateľa hd_ »

Tiež už v tom nevidím v princípe až taký rozdiel. Hold, niektorí si asi myslia, že slovo "sex" znamená čisto len vniknutie údu do vagíny... :lol:
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

sex po svadbe - to je jaky oldschool
pritomnost - sex,nabuchana a ziadna svadba
Nika7
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Nika7 »

to je dobra hlupost, ze oral ano, ale sex az po svadbe :D osobne mi oralny sex pride este daleko intimnejsi. skor sa ta holka asi boji tehotenstva (to aj ja okrem ineho) nez nejake "prudko moralne zasady". lebo poznam aj take pary a ked to myslia naozaj vazne z tych spominanych zvacsa nabozenskych dovodov, tak ani len petting nepraktizuju, lebo ved uz aky rozdiel je v tom?
a toto by bol podla mna ochotny tolerovat jedine velmi silne veriaci chlap alebo mlady panic, ktory este nevie co a ako. ked uz je raz skuseny, tak nehrozi (jedine ze by bola svadba do dvoch mesiacov max) keby ju az tak moc miloval a neustupila :)
Napísať odpoveď