win xp profesional
-
32jojo32
win xp profesional
Ahojte mám menší problém mám počítač s win xp a pri načítaní mi píše chyba lssas.exe niečo v tom zmysle. Počítač mi nejde pustiť ani safe mode stále tam píše to isté. Čítal som si o tom a je rozdiel či je to issas.exe alebo lssas.exe, že jedno s toho je vírus len neviem rozoznať či je to i či l. Stiaho som si live cd kaspersky Rescue Disk 10 nabootoval stiahol aktualizácie a dal hladať vírus lenže seklo mi to na 20 % a a dlho nič potom mi obrazovka dala no signal ale počítač išiel a aj cd načítavalo tak som to ešte 10 min nechal ísť či to náhodou niečo ešte nerobí a nič tak som to reštartoval a znova to isté urobilo.Prosím o rady.Ďakujem
Re: win xp profesional
Ako vzdy v podobnych pripadoch, treba skusit prebehnut pamate cez MemTest86 a bolo by dobre hodit disk do ineho pocitaca, tam spravit kompletny test disku cez HD Tune a oskenoval by som to rovno v inom pocitaci. Ak nepomoze, tak rovno zalohovat, formatnut a dat novy Win.
-
32jojo32
ten memtest86 si akurát sťahujem to mám nabootovať a pustiť načo to je dobré a nedalo by sa to nejak bez vyťahovania disku atď. Našiel som ešte programy avira rescue disk a avast rescue disk či to nepomôže ?
MemTest86 stiahnes a napalis ako bootovacie CD, pripadne z toho spravis bootovaci USB kluc. Je to na test pamati. V biose zapnes bootovanie na mechaniku alebo usb a nechas to bezat aspon 15 minut. Ak sa tam nic neobjavi (cervene ci akej farby riadky), tak su pamate v poriadku. Mas problem s vytiahnutim disku alebo v com je problem? Mozes skusit aj tu Aviru alebo Avast, ale je otazne v akej verzii su a ci obsahuju aktualnu virusovu databazu, pretoze ak je to mesiac stare a dostal si novy virus, tak to nemusi nic najst.
-
32jojo32
A keď pamäťe nebudú v poriadku tak to treba preinštalovať ? Skúsim a uvidím a dám vedieť. Dik zatiaľ...
Ak by boli zlé pamäte, tak ich iba vymeníš. Memtest nechaj bežať na jeden celý "Pass" (stĺpček Pass bude obsahovať hodnotu 1).
Čo sa vírusov týka, prebehni to Eset Online Scannerom a s Malwarebytes Anti-Malware.
Čo sa vírusov týka, prebehni to Eset Online Scannerom a s Malwarebytes Anti-Malware.