Stopom do Chorvátska/Talianska

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
BX
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Stopom do Chorvátska/Talianska

Príspevok od používateľa BX »

Zdravím cestovateľov :)

Rozmýšľame nad menším výletíkom do Talianska, alebo Chorvátska stopom a idem si po pár rád/názorov.
Prvá vec, čo ma zaujíma: Nemám pas. Myslíte, že by nás mohli postihnúť nejaké väčšie problémy pri vstupe do Chorvátska? Pokiaľ viem, aj zo zákona stačí len občiansky, no predsa mám isté obavy.

Aj pre toto (EÚ, euro atď) sme začali viac rozmýšľať o Taliansku. Radi by sme šli niekam k moru, no o talianskom mori som snáď nikde nečítal pozitíva. Jediné, čo vraj prichádza ako tak do úvahy je Lago di Garda - dá sa to ale považovať za "idem k moru"? :D Fotky vyzerajú dosť dobre, ale predsa názor od niekoho, kto tam bol, bude ideálny.
Príp. viete poradiť nejakú peknú destináciu na severe / strede Talianska?

Ďalšia vec: Aké sú možnosti stanovania vo voľnej prírode? Kempy vyzerajú dosť draho a nám netreba veľa k spokojnosti. Má niekto skúsenosti s týmto?

Samozrejme, uvítam aj ďalšie - akékoľvek - rady a skúsenosti k takémuto typu výletu. A to ako z Talianska, tak aj z Chorvátska (Veci ako ceny/doprava apod. ma nezaujímajú, toho sa dá nájsť dosť)
(Ešte napíšem - plánujeme to na koniec augusta/začiatok septembra, ak to niečomu pomôže)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Re: Stopom do Chorvátska/Talianska

Príspevok od používateľa Gothar »

Pri Lago di Garda sme boli pred 2ma rokmi a bolo to fajn, len pocasie bolo trochu uprsane :) Okolie vyzera vyborne, na pobrezi je mestecko Limone, ktore ma tiez nieco do seba a celkovo je v okoli co pozerat. Takisto cesta tam a po okoli je velmi zaujimava, pri vylete do kopcov su vsade krasne cesty s prudkymi zakrutami a pre motorkarov to musi byt raj :)
A ci sa to da nazvat morom? Podla mna ani nie, more ma svoje caro, ale rovnako aj toto jazero, je to fajn ale je to ine. A ked tam uz budete, tak by ste urcite mali ist do Benatok a odtial spat, ak sa podari.
Ine destinacie neviem poradit, mesta mi pripadali velmi podobne (pochodili sme ich viac, ale v pamati mi ostalo iba Limone a vyborna pizza na pobrezi v meste Riva del Garda :) ), vsade vela bicyklov, kopce naokolo, atd. ked sa rozhodnete pre severne Taliansko, tak si pozrite nejake pamiatky a vyberte si podla toho.
Powa
Light Expert
Light Expert

Re: Stopom do Chorvátska/Talianska

Príspevok od používateľa Powa »

Co sa tyka stopovania v Taliansku je to tam dost o nicom. Kedysi pred rokmi sme takto stopovali 4 chalani z juhu Talianska smer sever. Hodiny nam nikto nezastavil. Aj ked sme sa rozdelili nebolo to ovela lepsie. Cim juznejsie, tym je to horsie, preto stop neodporucam.
Ak ste parik, je tam vacsia sanca na uspech.
Ist stopom do Chorvatska snivam aj ja, more je tam urcite krajsie ako Taliansku.
Napísať odpoveď