USA

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Les
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Les »

psycho napísal:To s tymi metlami som povedal na margo toho ze prevalcovania ruska plattonom, hovadina za hovadinu.
Nikde som nehovoril akych mame fantastikzch geniov a podobne veci co popisal. To ze som skolu nevychodil tiez neviem odkial mas a ze usa je "zaostala" krajina to som nikde ani nenaznacil? TO ze som v kaviarni znamena asi tolko ze nesom doma a som odcestovany. Nikde som ti nevivracal ze v usa sa zije dobre preboha a dalsie veci co pises. Ja to beriem tak neviem naco stale omielas dokola. Reagoval som primerane tvojmu prispevku vysie, aspon ja si to myslim. Ak sa mylim kludne ma oprva ja rad pripusim ze som sa mylil nemam s tym ziadny problem, ved kazdy sa moze. Na morgo toho ze kecam sporotosi o amerike na slovensku tak aj ty si na slovensku a nevim ale ja som nikde nespominal kam som uz pretym cestoval a kde som bol (narozdiel od teba ze?, ved seci vieme kde sade si uz bol a aky si svetak...) To ze je nasa krajina postkomunisticka na tom nic nezmenis je to historicka skutocnost nic nevyvraciam (znova) Co sa tyka primitivov na ulici tak som ocareny tvojimi schopnostami prenikat do ludskej inteligencie pohladom, cim dalej sa mi zdas uzasnejsi. CO sa mojej rodiny tyka tak myslim ze do toho ta vemo nic neni ale kludne ti to tu napisem ak ta to velmi zaujma. Prezradim ti napriklar ze aj moja blizka rodina sa mala za ZSSR "fajnovo" co ma ale nevedie k tomu aby som setkych laviciarov nenavidel. Co sa tyka aka to je rodina neni problem mozem vas zoznamit ak chces, rodicia su vysoko skolsky vzdelany a neboli nikto z mojej rodiny predstav si clenmi KSC ani nicoho podobneho (az na otca ktory bol fyzicky donuteny par mesiacov pred revoluciou k podpisaniu nejakej funkcie). Co sa usa tyka tak je to podla mojho nazoru celkom fajn krajina samozrejme neni perfektna. Co sa mi ale nepaci je chovanie doterajsej vladny a pana prezidenta a take drobnosti. Napr podme zachranit svet a bojujme za demokraciu proste ten pocit ze musia niekomu ukazovat ako ma zit zatial co ich kultura ma 300 rokov a je postavena tam kde predtym jednu vytlacili :?
Zial Amerika tak ako to aj ja vidim musi ukazovat svetu, ze ako zit a proti komu bojovat. Ja napriklad viem, ze 2sv. vojny vas nenaucili to, aby ste uz vedeli konecne, ze proti komu mate bojovat :!: :!: :!: A to, ze si pisal, ze sa v Amerike nezije zle, tak potom co mala znamenat ta veta v predoslom prispevku, ze bez Rusov a nemeckych vedcov by este ludia v Amerike lietali na metlach obazne povedane, cize by z Ameriky bola stale zaostala krajina?
Les
King
King

Retsko napísal:Les ty si naozaj hlupak... Les ty si usiel pred tym rezimom, tak o com tu kecas? Mal by si vediet ake to tu bolo a tak "vzdelany" clovek by si mohol spocitat kolke je 2+3 a pochopit preco asi sme na urovni na akej sme... A vobec, o co ti tu ide? Zhadzovat cele slovensko, ponizovat ho a ohovarat? Podla mojho nazoru na tom ludia nie su az tak zle! Je mnoho chudobnych rodin, ale aj mnoho dostatocne financne zabezpecenych rodin, dokonca aj mladych zacinajucich rodin. Vies, prace v zahranici prinasaju aj svoje ovocie. Clovek sa nauci jazyk, ostriela sa, nauci sa byt priebojnym a nebojacnym. Kolko americanov ovlada aspon jeden cudzi jazyk? A na to, ake je SVK male, mame si myslim dost vela geniov, ktori sa presadili aj u vas v USA... Tak toto je asi najhlupejsia veta aku si kedy povedal. Vies, ja tiez ked vidim to kvantum bezdomovcov co je dajme tomu v NY tak vidim aka ste skvela, vyspela a bohata krajina, ako sa dokazete postarat o svojich ludi. Ty debil, akoby jednotlivec urcoval vyspelost celeho naroda! Na to kolko mas ty rokov by si mohol byt chytrejsi... A v akej si bol ty rodine vychovany, ze ti nebola hanba ju opustit a odist zit do zahranicia a nestarat sa co je s nimi... Namiesto toho sedite doma a pozerate v spravach koho zase zabilo, pisete eseje o uzasnosti ameriky a klaniate sa vlajke, vsak?
Mna osobne si sklamal, lebo doteraz si sa mi javil inteligentny a vzdelany clovek, aj ked som s tebou vo vacsine pripadov nesuhlasil. Teraz nesuhlasim dalej, ale ako som pisal sklamal si ma. Co sa tyka Slovenska, tak som si tu toho prezil viac ako dost, ty o tom nevies a nemam potrebu ti to aj vysvetlovat a ani nikomu inemu, totiz som sa naucil aj na tomto fore, ze drvivu vacsinu prispevkou moji "neprajnici" otocia neskor proti mne. Co bola ta veta o jazykovej zdatnosti Americanov? To, ze desiatky milionov Americanov vie po spanielsky, to uz asi nevies, ze? A vies, ze miliony ludi tam ziju z inych krajin, takze este vedia svoju rodnu rec. Co sa tyka tych vedcov, ktori "odisli" do USA, tak si hadam myslis, ze to len tak tam isli pracovat? Chceli tam zit, alebo hladali utocisko za druhej svetovej vojny, ked taky ludia ako Vas Tiso ich deportoval do koncentrakov. Comu sa cudujes, ze tolko ludi tam zije z tolkych krajin? Takze taketo tvoje tvrdenia, ze "len" najlepsi vedci tam posobia a su len z inych krajin, tak to je velka hlupost, totiz oni sa uz povazuju sami za Americanov a Tvoje tvrdenia su polopravdy. Ja nehanobim Slovensko, predsa som sa tu narodil, takze ja neosocujem krajinu, kde som sa narodil, ale system, rozmyslanie ludi a zivotny styl, aky tu mate a to je velky rozdiel :!: :!: :!: Takze toto je dalsi priklad, ze z mojho prispevku si otocil hlavnu myslienku inym smerom. Rad by som ta upozornil, aby si ma nepoucoval, ze ako to tu bolo za komunizmu, ved aj ja som tu zil az do 25 rokov svojho zivota a mam tu vela rodinnych prislusnikov. "A v akej si bol ty rodine vychovany, ze ti nebola hanba ju opustit a odist zit do zahranicia a nestarat sa co je s nimi..." - to, ze mi nebola hanba odist a opustit rodinu (rodicov) v tom mas 100% pravdu. Preco? Preto, lebo oni o tom vedeli a SUHLASILI s tym, aby som isiel a nemusel sa dennodenne ponizovat v praci, ktoru som mal, ked zakrycal na mna nejaky komunista, ja som vystupil dokonca aj z SZM a do pionierskej satky som si fukal nos. Ja som v takejto spolocnosti zit nechcel a ani nikdy nechcem.
Teraz to uz nieje velka tajnost, ze som za komunizmu spolupracoval s BND (Bundesnachrichtendienst) ale o tom nechcem ani teraz velmi pisat, vsak o jednom agentovi (CIA) si mohol pred par dnami citat v denniku SME. Ja tiez nesudim Slovensko podla jedneho bezdomovca, ale pre tvoju informaciu ti pisem, ze v Amerike a nielen v NY kazdy bezdomovec moze ak chce spat v noclaharnach pre bezdomovcov a aj minimalne 2x denne sa najest. Cize postarane o nich je, ale nikto ich nema pravo nutit aby sa tam najedli, alebo spali. Aj to patri k demokracii, hoci by to vyzeralo trochu lepsie v urcitych castiach mesta...
S predoslych mojich prispevkov si si mohol precitat, ze aj ja som bol isty cas bezdomovcom, ale bolo to z mojej mladickej nerozvaznosti. Z mojho prijmu tak ako skoro kazdy treti American si stale nechavam dobrovolne strhavat urcitu sumu, aby som menej stastnym ludom v zivote pomohol. Zo skusenosti viem, ze v SR dobrocinnost sa akosi este nenosi.
romero
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa romero »

No môj nazor na USA je jednoznačny. Sú to namyslení ľudia, ktorí ani nevedia kde je európa. jednoducho si myslia, že sú veľkí bohovia. Nikto nie je lepší ako oni. Do všetkého sa serú a chcú mať nad všetkým kontrolu. Môj nazor je horší ale nebudem ho tu rozvíjať. Veď ste videli film Farenheit 9/11 tak si domyslite co si o nich môžem mysliet :x
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

to LES:

Ono to je sranda ked vies povedat o niekom ci je vzdelany, ked ty sam tu hadzes po topicoch bludy ktore vzdelany clovek proste nenapise....

Vies to ze my otocime tvoje prispevky proti tebe je len tvoja chyba, ked nieco pises tak to musis napisat tak aby sa to proste proti tebe pouzit nedalo, ono proti tebe sa to da vo vacsine pripadov vazne dost lahko otocit kedze niekedy mam pocit ze ani sam nevies o com pises.
romero
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Les napísal:S predoslych mojich prispevkov si si mohol precitat, ze aj ja som bol isty cas bezdomovcom, ale bolo to z mojej mladickej nerozvaznosti. Z mojho prijmu tak ako skoro kazdy treti American si stale nechavam dobrovolne strhavat urcitu sumu, aby som menej stastnym ludom v zivote pomohol. Zo skusenosti viem, ze v SR dobrocinnost sa akosi este nenosi.
Co si z toho mal, že keď si odišiel z CSSR tak si sa stal bezdomovcom. Veď bezdomovci v USA ako ti hovoris maju staly noclah a stravu. No o tom by sa dalo polemizovat, či sa vyspi na tom lôžku jedna osoba či desať. Les ty tu cely cas obhajujes Ameriku, aky to je narod bohov. Zamyslel si sa niekedy nad tym, čo ten tvoj narod teraz robi, akeho ma prezidenta, ako sa stara do vsetkeho a chce kazdemu diktovat co ma a co nema. USA ma jadrove zbrane, ale diktuje ostatnym krajinam, aby ich nevyrabali, vraj to ohrozuje slobodu. Irak: Saddam je hrozba pre demokraciu. Pričom vieme, že Saddam nemal nijaky podiel na teroristickych akciach v USA. Jednoducho to bola dlhodoba politika rodiny Bushovcov :x .

Povedz mi, čo si ty vlastne vyštudoval, v čom si pracoval, keď si bol ešte občanom našej krajiny. a teraz, čo ty vlastne robis v USA.
Retsko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Retsko »

Ok, nebudem reagovat na Lesa, v podstate to bol neutralny prispevok, ktory len vysvetloval veci, ktore mali byt davno vysvetlene a potom by nebol moj prispevok taky ostry...

K tym jadrovym zbraniam. Vysvetlim to. V 50-tych rokoch sa zacalo vo vsetkych vyspelych krajinach sveta zbrojit jardovymi zbranami koli udrzaniu bezpecnosti. Dorastlo to do takych rozmerov, ze tu bolo obrovske mnozstvo jadrovych zbrani schopnych niekolkonasobne znicit celu planetu. Najviac jadrovych zbrani malo Francuzsko!!! Myslim ze v 80-tych rokoch pristupili tieto staty na dohodu o zredukovani poctu jadrovych zbrani na uroven nevyhnutnu na obranu europy. V podstate odkedy je kopu statov v NATO, jadrove zbrane nie su velmi potrebne. Momentalne maju vsetky staty jadrove zbrane v minimalnych mnozstvach, alebo vobec, Francuzsko si ponechalo jadrove zbrane koli ich obrannej politike skor na zastrasenie protivnika, ako na nejaku agresiu z ich strany. To znamena, ze potencialny protivnik by mal byt odstraseny uz len tou vedomostou o existencii tych zbrani. USA ma tiez minimalne mnozstva jadrovych zbrani. To iste je aj s biologickymi zbranami. Je taka dohoda, ze do roku 2007 maju vsetky dohodnute krajiny (nepatri medzi nich okolo 20 krajin, okrem ineho aj Irak) uplne odstranit biologicke zbrane zo svojho arzenalu, avsak koli Rusku sa to asi posunie na rok 2010...
romero
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

no tak toho o tych veciach viem trochu dost.
gandus
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa gandus »

americky styl zivota ma aj laka a zaroven aj nie....ide o priority.....asi by som sa tam raz skusil odstahovat na 1-2roky ale potom by som sa urcite zxasa chcel vratit na slovensko..mam ho rad.....ale mozno ked sa mi to podari tak zmenim nazor...kto vie?
2Pac
Light Star
Light Star

Are U Serious?

Príspevok od používateľa 2Pac »

Les napísal:Mna osobne si sklamal, lebo doteraz si sa mi javil inteligentny a vzdelany clovek, aj ked som s tebou vo vacsine pripadov nesuhlasil. Teraz nesuhlasim dalej, ale ako som pisal sklamal si ma. Co sa tyka Slovenska, tak som si tu toho prezil viac ako dost, ty o tom nevies a nemam potrebu ti to aj vysvetlovat a ani nikomu inemu, totiz som sa naucil aj na tomto fore, ze drvivu vacsinu prispevkou moji "neprajnici" otocia neskor proti mne. Co bola ta veta o jazykovej zdatnosti Americanov? To, ze desiatky milionov Americanov vie po spanielsky, to uz asi nevies, ze? A vies, ze miliony ludi tam ziju z inych krajin, takze este vedia svoju rodnu rec. Co sa tyka tych vedcov, ktori "odisli" do USA, tak si hadam myslis, ze to len tak tam isli pracovat? Chceli tam zit, alebo hladali utocisko za druhej svetovej vojny, ked taky ludia ako Vas Tiso ich deportoval do koncentrakov. Comu sa cudujes, ze tolko ludi tam zije z tolkych krajin? Takze taketo tvoje tvrdenia, ze "len" najlepsi vedci tam posobia a su len z inych krajin, tak to je velka hlupost, totiz oni sa uz povazuju sami za Americanov a Tvoje tvrdenia su polopravdy. Ja nehanobim Slovensko, predsa som sa tu narodil, takze ja neosocujem krajinu, kde som sa narodil, ale system, rozmyslanie ludi a zivotny styl, aky tu mate a to je velky rozdiel :!: :!: :!: Takze toto je dalsi priklad, ze z mojho prispevku si otocil hlavnu myslienku inym smerom. Rad by som ta upozornil, aby si ma nepoucoval, ze ako to tu bolo za komunizmu, ved aj ja som tu zil az do 25 rokov svojho zivota a mam tu vela rodinnych prislusnikov. "A v akej si bol ty rodine vychovany, ze ti nebola hanba ju opustit a odist zit do zahranicia a nestarat sa co je s nimi..." - to, ze mi nebola hanba odist a opustit rodinu (rodicov) v tom mas 100% pravdu. Preco? Preto, lebo oni o tom vedeli a SUHLASILI s tym, aby som isiel a nemusel sa dennodenne ponizovat v praci, ktoru som mal, ked zakrycal na mna nejaky komunista, ja som vystupil dokonca aj z SZM a do pionierskej satky som si fukal nos. Ja som v takejto spolocnosti zit nechcel a ani nikdy nechcem.
Teraz to uz nieje velka tajnost, ze som za komunizmu spolupracoval s BND (Bundesnachrichtendienst) ale o tom nechcem ani teraz velmi pisat, vsak o jednom agentovi (CIA) si mohol pred par dnami citat v denniku SME. Ja tiez nesudim Slovensko podla jedneho bezdomovca, ale pre tvoju informaciu ti pisem, ze v Amerike a nielen v NY kazdy bezdomovec moze ak chce spat v noclaharnach pre bezdomovcov a aj minimalne 2x denne sa najest. Cize postarane o nich je, ale nikto ich nema pravo nutit aby sa tam najedli, alebo spali. Aj to patri k demokracii, hoci by to vyzeralo trochu lepsie v urcitych castiach mesta...
S predoslych mojich prispevkov si si mohol precitat, ze aj ja som bol isty cas bezdomovcom, ale bolo to z mojej mladickej nerozvaznosti. Z mojho prijmu tak ako skoro kazdy treti American si stale nechavam dobrovolne strhavat urcitu sumu, aby som menej stastnym ludom v zivote pomohol. Zo skusenosti viem, ze v SR dobrocinnost sa akosi este nenosi.
Oh my Gosh.Podla toho co pises si v USA nikdy nebol.Ved nie si plateny za obhajobu USA.

ja tu zijem a nemozem s tebou vo vsetkom suhlasit ozaj nie.
My IP address:172.199.35.xx AMERICA ON-LINE
Les
King
King

Re: Are U Serious?

2Pac napísal:
Oh my Gosh.Podla toho co pises si v USA nikdy nebol.Ved nie si plateny za obhajobu USA.

ja tu zijem a nemozem s tebou vo vsetkom suhlasit ozaj nie.
My IP address:172.199.35.xx AMERICA ON-LINE
Podla jedneho prispevku sudis, ze som v USA nikdy nebol- zvlastne ale zbytocne. Je to tiez tvoj nazor, neberem ti ho.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Les napísal:Podla jedneho prispevku sudis, ze som v USA nikdy nebol- zvlastne ale zbytocne. Je to tiez tvoj nazor, neberem ti ho.
ako vies ze podla jedneho? Triezvy clovek si o tebe obraz spravi po par prispevkoch od teba - a ked to napise clovek co v USA je, tak to uz o niecom svedci. Mas az moc ruzove okuliare - wake up from "american dream" :wink:
Les
King
King

t0m4s3 napísal:ako vies ze podla jedneho? Triezvy clovek si o tebe obraz spravi po par prispevkoch od teba - a ked to napise clovek co v USA je, tak to uz o niecom svedci. Mas az moc ruzove okuliare - wake up from "american dream" :wink:
to asi preto, ze kazdy clovek je iny :wink: Takze kazdy ma svoj nazor.
hubertus
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa hubertus »

tu je celkom zaujimavy clanok o USA a Izraeli....

Kód: Vybrať všetko

http://www.mediamonitors.net/khodr49.html
2pac:paci sa ti v statoch alebo nie??
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

hodko napísal:tu je celkom zaujimavy clanok o USA a Izraeli....

USA su v sluzbach zidovstva to je jasne.. moj podpis je tiez na tu temu ;)
2Pac
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa 2Pac »

hodko napísal:tu je celkom zaujimavy clanok o USA a Izraeli....

2pac:paci sa ti v statoch alebo nie??
ALE KUA SA MI PACI.ALE VIEM AKO TO TU FUNGUJE A NIE VSETKO JE NAJLEPSIE.NAPRIKLAD DNES POPOLNOCI ZABILI DVOCH STUDENTOV Z MOJEJ SKOLY POCASS DRIVE-BY V POMONE.(NORTH OF L.A.) TAKZE SI ASI KUPIM BULLET-PROOF VEST.A MOJI UCITELIA PLAKALI KUA TO SU CITLIVKY.

BTW LES MAL SOM MOZNOST SI PRECITAT 21 STRAN TVOJICH PRISPEVKOV. BOL SI NIEKEDY V USA?
gandus
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa gandus »

2Pac napísal:ALE KUA SA MI PACI.ALE VIEM AKO TO TU FUNGUJE A NIE VSETKO JE NAJLEPSIE.NAPRIKLAD DNES POPOLNOCI ZABILI DVOCH STUDENTOV Z MOJEJ SKOLY POCASS DRIVE-BY V POMONE.(NORTH OF L.A.) TAKZE SI ASI KUPIM BULLET-PROOF VEST.A MOJI UCITELIA PLAKALI KUA TO SU CITLIVKY.

BTW LES MAL SOM MOZNOST SI PRECITAT 21 STRAN TVOJICH PRISPEVKOV. BOL SI NIEKEDY V USA?
lol tak teraz si to zabil :D :lol: :smt046 :aasmile1:
MurphY
Professional
Professional

Príspevok od používateľa MurphY »

Co je mozne v USA
-----------------

Ukažte mi øidièák

Policista zastavil rychle jedoucího øidièe. Podotknìme, že pøíbìh se
odehrává v Americe. Následoval tento dialog:
Policista: Mùžete mi ukázat øidièák?
Øidiè: Nemám, Sebrali jste mi ho kvùli opakovaným pøestupkùm.
Policista: Tak mi ukažte osvìdèení o technickém prùkazu.
Øidiè: To není moje auto, já ho ukrad.
Policista: Auto je kradené?!
Øidiè: Jistì. Ale teï mì napadá, že jsem ten technièák zahlédl ve skøínce,
když jsem si tam dával pistoli.
Policista: Ve skøínce je pistole?
Øidiè: Ano. Dal jsem ji tam, když jsem pistolí zastøelil majitelku vozu a
mrtvolu nacpal do kufru.
Policista: Tady je MRTVOLA nacpaná v KUFRU?
Øidiè: Ano, prosím.
Když to slyšel, policista zavolal kapitána. Policie brzy obklíèila auto a
napjatou situaci pøišel vyøešit sám kapitán.
Kapitán: Pane, mùžete mi ukázat øidièský prùkaz?
Øidiè: Jistì. Tady ho máte. Je platný.
Byl platný.
Kapitán: Èí je to auto?
Øidiè: Moje, prosím. Tady máte malý technièák.
Bylo to jeho auto.
Kapitán: Mohl byste pomalu otevøít skøínku v palubní desce, abych se
podíval, jestli v ní není pistole?
Øidiè: Rád, ale žádnou pistoli v ní nemám.
Skuteènì, ve skøínce nic nebylo.
Kapitán: Nevadilo by vám otevøít kufr? Mám hlášení, že je v nìm mrtvola.
Øidiè: Bez problém.
Kufr otevøen, žádné tìlo.
Kapitán: Tak tohle nechápu. Policista který vás stavìl hlásil, že nemáte
øidièák, že jste ukradl auto, že máte ve skøínce pistoli a že v kufru máte
mrtvolu.
Øidiè: Ach jo. Chtìl bych se vsadit, že ten prolhanej parchant vám taky
nakecal, že jsem jel moc rychle?
Sry za diakritiku
romero
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

to patrilo skor do kolonky vtipy :?
Les
King
King

2Pac napísal:ALE KUA SA MI PACI.ALE VIEM AKO TO TU FUNGUJE A NIE VSETKO JE NAJLEPSIE.NAPRIKLAD DNES POPOLNOCI ZABILI DVOCH STUDENTOV Z MOJEJ SKOLY POCASS DRIVE-BY V POMONE.(NORTH OF L.A.) TAKZE SI ASI KUPIM BULLET-PROOF VEST.A MOJI UCITELIA PLAKALI KUA TO SU CITLIVKY.

Hi 2Pac. Pre Tvoju informaciu pisem, ze v USA zijem od roku 1974. Byval som v San Diegu, Las Vegase, Reno, Harrisburg (PA) a teraz zijem (od roku 1983) na Floride v St.Petersburg. Momentalne som na sluzobnej ceste v SR. Chcel by som ti napisat, ze je to absolutne normalne, ked si uplne vo vsetkom nesuhlasime. A to, ze branim Ameriku? Ja proste mozem pisat len take veci, cez ktore som v Amerike presiel cez tych 31 rokov, alebo ich aspon takto vidim. To, ze som naozaj spoznal Ameriku s tym sa nechcem chvalit, ale myslim si, ze ju poznam viac ako mnoho Americanov. Pracoval som ako umyvac riadu, casnik, vodic pre Greyhound, dealer na rulete v Las Vegas a v Reno, pracoval som pre County of San Diego, strajkoval som pre Culinary Union v Las Vegas a bol som dokonca aj bezdomovcom a nie raz. Poznal som od chudobnych az po bohatych, byval som v tzv. flop houses ale som byval aj v Las Vegas Country Clube. Teraz, ak si neprecital moj profil som abstraktny maliar.
To, ze som bol za invaziu do Iraku je faktom, ale to je fakt tiez, ze teraz som uz proti a "trosku" som rozcarovany a sklamany z toho, ze tam nenasli ziadne WMD. A to, ze mam rad zivot v USA je faktom tiez, vsak keby sa mi tam nebolo pacilo, tak by som sa uz po roku 1989 bol vratil nazad na Slovensko. Aj dvojite obcianstvo (USA/SR) mam len koli tomu, aby sa mi lahsie dalo podnikat v EU. Klamal by som, ze ma take veci ako si napr. pisal o tom drive-by netrapilo. Taketo veci sa vsak stavaju a to musis uznat skoro v kazdej krajine na svete. Ja Slovensko neposudzujem len podla takych "malickosti" ako napr. zabitie desiatich clenov (samopalmi) gangu Papayovcov v Dunajskej Strede, alebo o gangu organizovanych zlocincov, ktori rozleptavali svoje obete (biele kone) v kyseline syrovej, alebo o matke, ktora zmrazila svoje novonarodene dieta v mraznicke, alebo politicka vrazda R.Remiasa meciarovcami na prikaz Lexu. O takych "malickostach", ze som sa musel stahovat koli ludom, ktori byvali nadomnou v cinziaku a 7x ma naschval vytapali uz sa mi nechce ani pisat. Ja skratka berem kazdeho cloveka podla toho, ci je dobry, alebo zly. Mne narozdiel zial od vela Slovakov nezalezi na tom, ked volakto hovori madarsky napr. v autobuse (hovorim konkretne o Nitre). Dufam, ze si o mne nemyslis, ze suhlasim s tyranim irackych vaznov. To, ze sa tam naslo 10,20 alebo aj 100 bastardov, ktori tyrali, to je predsa velmi velmi male % zo 150 tis. vojakov. Zial taketo veci sa stavaju v kazdej armade, lebo proste par % ludi s kazdeho mnozstva ludi su idioti.
To, ze moznoze na niektore veci mas iny nazor je samozrejme celkom v poriadku a koli tomu sa nebudeme bit, alebo nedaj boze strielat. Zial z mojich skusenosti toto by take samozrejme na Slovensku nebolo... Clovek tu moze dostat po papuli aj koli tomu, ked sa rozprava nahlas po madarsky.
Tu na Slovensku je vela ludi, ktori poziadali o vizum do USA a boli odmietnuti bez dovodu. Vela si z nich mysli, ze je to forma diskriminacie. Ked to je, tak bol "diskriminovany" aj moj brat, ktoreho som pozval na navstevu, poslal som mu spiatocnu letenku a money order na 3000us dolarov a predstav si, ze ho nepustili na dvojtyzdnovu dovolenku. Samozrejme, ze som bol prekvapeny a nepaci sa mi to, no ale v kazdej krajine sa deju hluposti, ale boze ta byrokracia v SR a viem co hovorim, lebo tu zakladam podnik.
Kedze som o sebe tu napisal skoro vsetko, tak mi mozes o sebe nieco napisat, nic osobneho, ale kolko rokov si v USA, ci tam studujes, alebo aku mas pracu a pod.
Ja som v USA poznal odhadom 20 az 25 ludi zo SR,CR,MR a jedneho Poliaka. A musim povedat, ze kazdemu sa v USA pacilo a nikto sa nevratil po roku 1989 do rodnej vlasti. To, ze sme mali odlisne nazory na rozne veci je samozrejmostou. Urcite vies, ze ten kto naozaj chce a nehanbi sa makat, tak sa tam presadi. Nemam nic proti ludom, ktori neodisli z CSSR koli politickym dovodom. A to hlavne po roku 1989, ale "stretol" som sa z jednym na internete, ktory v USA zije 4 roky a strasne nadava na Ameriku. Pisali sme si a raz som sa ho uz narovinu opytal, ze preco tam zije, ked sa mu tam nepaci, ci ho volakto k tomu nuti, ci ma pistol pri hlave. Samozrejme nevedel mi na to dat odpoved a neskor som sa dozvedel, ze dokonca poziadal o americke obcianstvo. Toto je podla mojej mienky absolutne nenormalne a nemoralne. Je to skratka clovek, ktory by asi pre peniaze a aby sa mal dobre urobil vsetko. Takychto ludi moc v laske nemam, ale je to zase len jeho vec. Jeden zas pred par rokmi na maratone kde sa zucastnil aj premier Dzurinda, mal tielko a na tom mal napis Meciar. Ked som sa ho spytal, ze preco to ma, tak som sa dozvedel, ze v USA nebyva trvale, ale len tam studuje. V tomto pripade som uznal, ze si moze napisat tam co chce, keby mi vsak bol povedal, ze byva trvale v USA, to by uz bola silna kava.
Ja som pohodovy typ cloveka, s kazdym vychadzam (v SR nie az tak- ale to su zle osobne skusenosti).
Ale zase ti pisem, ze ja cele Slovensko podla toho nesudim.
Ked chces este vediet moj nazor na konkretnu vec v USA, tak mi napis a odpoviem ti. Takto ma budes lepsie poznat. Take care !
romero
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Les, ako ta o tebe citam, co si ty vsetko zazil a tie tvoje dlhe vety, :D no len tak, pre zaujimavost. chcem vediet, co ty vlastne robis za pracu.
Lebo z toho, co ty tu zatial pises tak si z teba vytvaram nazor, ze si celkom pohodovy chlapik. 8)
Napísať odpoveď