IP Kamery

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Lukkas
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

IP Kamery

Príspevok od používateľa Lukkas »

Ahojte,

potreboval by som poradit ake IP Kamery kupit, tak aby ukladali zaznam na sietovy disk. Mali dobre rozlisenie a bolo ich mozne upevnit vonku, (v jednom pripade na dazdi). Cena moc nerozhoduje ale zas nemusi byt prehnana. Rozmyslal som nad UBNT AirCam. A nejakym sietovym diskom.

Vopred dakujem za pomoc.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: IP Kamery

Príspevok od používateľa hojko »

Co chces robit a co chces monitorovat??? Chces monitorovat priestor, napriklad bar alebo restauraciu alebo chces monitorovat okolie domu??? Chces tocit prevazne cez den alebo priorita je natacanie v noci??? Ako je to s osvetlenim v monitorovanom priestore??? Kolko kamier planujes kupit a aky rozpocet mas???
Lukkas
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Monitorovat chcem priestor okolo domu, + jeden priestor v dome, tocit cez den aj cez noc, najlepsie by boli IR kamery, lebo priestor nie je nonstop osvetleny cez noc je tam medzera cca 4 hodiny ked je tma. Kamery momentalne 4 a rozpocet okolo 500-700e
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Na to by bolo najlepsie pouzit urceny DVR kamerovy set, teda DVR zariadenie s diskom, kable a 4 kamery. Mozno je nevyhoda v tom, ze by si potreboval tahat kable a teda by to nevyzeralo najlepsie, ale pokial je taka moznost, tak urcite ist do kabloveho setu.

Nechce sa mi teraz hladat na weboch, ktore sa venuju kamerovym systemom, uvediem len priklad z Alzy. Normalne sa vsak predavaju rozne sety, pripadne mas moznost vyskladat si vlastny, cena sa da castokrat dohodnut. Pre teba teda plati to, ze by bol vhodny 4-kanalovy DVR (niektore sa predavaju s diskom, niektore bez disku), pripadne dokupit k tomu disk (postaci v pohode 160GB disk), 4 kamery (to je uz od tvojej poziadavky, tie co som uviedol z Alzy nebudu nic extra, maju aj ma LEDiek na prisvietenie) a samozrejme kable.

http://www.alza.sk/kguard-4-kanalovy-re ... 317282.htm
Lukkas
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Taketo podobne riesenie co si mi poslal, tak uz pouzivam na firme, len som hladal nieco s krajsim obrazom aby bolo lepsie rozoznat tvar a podobne. Inak s tymto maximalna spokojnost, ked cloveka poznam atd a pozrem si ho na kamerovom zazname tak sa da rozoznat ale pokial to je niekto cudzi tak to az take dobre nie je tak preto pozeram stym krajsim obrazom, aj ked to chcem vela od takychto kamier :)

Popytam sa chlapika aky bude mat na to nazor a ked tak to zrealizujeme.

Dakujem.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Tieto kamery, ktore su v kamerovom sete uvedenom vyssie su priemerne, necakaj od toho nic extra. Poslednu kameru, ktoru som montoval domov, tak ta je najlepsia, cena bola 140+DPH, teda skoro 170 eur (cena z leta 2011), ale je to na tej kvalite vidiet, ci cez den a hlavne v noci. 48 kusov diodiek aj za uplnej tmy osvetli na vzdialenost nejakych 10 metrov tak, ako keby to bolo tocene za pekneho slnecneho pocasia.

Kamera ma tieto parametre: 1/3" SONY Super HAD čip: FB 600TVr, 0LUX /zapnuté IR (48ks, 850nm) - vzdialenosť 30 m, Megapixelový varifocal objektív 4-9 mm, odstup signál/šum viac ako 52dB, BLC, AGC, krytie IP65,-20˚C do +50˚C, DC 12V +-10%, ExVision
Lukkas
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Vedel by si mi hodit screen, z nejakej tvojej kamery co si montoval? Napr toto je z jednej mojej, preto sa mi zda kvalita na nic.
Prílohy
Screen Shot 2012-08-10 at 8.32.53 AM.png
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Screen ti neviem hodit, pretoze mam este stare DVRko a nejde mi to spojit cez USB s pocitacom, skusal som to uz zo 3x a nic. Disk po vytiahnuti a nahodeni do PC udava ako RAW format, takze opat nepouzitelne. A keby som ti spravil fotku z displeja, ktory tam pripojim, tak z toho moc nemas. Kazdopadne toto co si sem dal, tak to je biedna kvalita, pride mi to ako keby to bolo robene tou najlacnejsou kamerou. Kvalitu tej mojej by uviedol na urovni niekde medzi tymi dvomi fotkami v prilohe.

Ak by si chcel ist do IP kamery, tak mas vyhodu v tom, ze nepotrebujes kable a aj v tom, ze IP kamery maju vyssie rozlisenie, takze by sa ti to mohlo hodit.
Prílohy
analog_cam_pic.jpg
ip_cam_pic.jpg
Lukkas
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Cize ten link co si mi poslal z Alzy, by relativne mohol mat kvalitu ako si poslal ty, pripadne ake IP kamery by si odporucal? Mne ide hlavne o to aby sa mi nahraval zaznam na disk, bud sietovy pripadne by sa poskladal nejaky PC na Atome a nan by sa dalo ukladat cez nejaky software.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Kamery z Alzy v tom balicku maju 1/4 CCD snimac, takze je mensi a bude tam horsia kvalita. Trebalo by 1/3 snimac, doporucujem 600 TV riadkov, este lepsie ak by mali 650 alebo 700 TV riadkov, takze pocitaj, ze cena za kameru je tych 100 eur a viac, tie lepsie pojdu cez 200 eur za kus, to mas hned 400 eur za kamery (a viac), zariadenie na tocenie tak 150 eur, disk 50 eur, kable 50-100 eur. Taketo veci nekupuj z Alzy, ale v specializovanych obchodoch.
Lukkas
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

No co som hodil screen je zo ocividne "specializovaneho" obchodu, kde sme to kupili a poradili nam. Financie ma moc netrapia ale nechcem to tomu kamaratovi namontovat a nedajbohu sa nieco stane a nebude moct rozoznat tvar na kamere, tak ma vystrie. Cize mna cena moc netrapi, ked to ma byt poriadne tak sa aj priplati. Poznate nejaku taku firmu? Najlepsie ak budu vediet mi dat cenu velkoobchodnu. Tj. pre dalsi predaj.

EDIT: Uz viem aj preco tie moje maju taky "kvalitny" obraz... stali totiz to 50e :nono:
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Tu pozri kamery, firiem je vela. Staci dat do Goolu slogan kamerove systemy a najde ti toho vela, ale castokrat chybaju ceny.
http://www.cpplus.sk/produkty/600-tv-riadkov
http://www.cpplus.sk/produkty/700-tv-riadkov
Napísať odpoveď