BIOS nejde spustiť

Informácie o software, ankety...
COTHW
Medium Star
Medium Star

BIOS nejde spustiť

Príspevok od používateľa COTHW »

Želám všetkým pekný deň,
nedávno sa mi dostal do rúk starší notebook (no budem úprimný, bol troška viac ako len starší). Na danom notebooku bežala VISTA (ja viem, toto vôbec nerozoberajte), ktorú som tam na želanie vlastníka naištaloval (dotyčný mal originál tak na tom trval no). Nedávno (cca po viac ako roku používania notebooku) sa ku mne dostal opäť daný notebook. Vraj je tam nainštalovaná VISTA + UBUNTU (ani jeden systém som neinštaloval ja). To by nebolo nič strašné podľa môjho názoru, ale ani za ten živý svet sa neviem dostať do BIOSU. Stláčam F2 a nič. Absolútna ignorácia. Skúšal som aj Del (o čom som vedel, že nebude fungovať, keďže pri mojom reinstale som použil F2 a všetko išlo ako má). Jediné čo funguje je F1, po stlačení mám na výber či chcem spustiť VISTU alebo UBUNTU. Takže otázka na zúčastnených, netušíte náhodou, čo mohlo spôsobiť túto zmenu ? Našťastie autor tohto skvelého nápadu, ktorý mi dáko zatrhol prístup do BIOSU (nepýta heslo, proste nespustí BIOS) nechal bootovanie z mechaniky (asi jediné plus). Ale aj tak by ma zaujímalo ako sa mohlo stať, že sa mu takto podarilo "vyradiť" BIOS.
lowmanek
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: BIOS nejde spustiť

Príspevok od používateľa lowmanek »

Skus resetnut bios.
test
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa test »

Co tak F12 alebo F11?
COTHW
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa COTHW »

lowmanek napísal:Skus resetnut bios.
Je to určite riešenie, ale popravde dúfam, že sa ku mne ten book už nikdy nedostane.
test napísal:Co tak F12 alebo F11?
Ak sa ku mne opäť raz dostane skúsim asi všetko možné a nakoniec si nechám kladivo :D Díky za radu, F12 a F11 som neskúsil.

ALL: Jednalo sa skôr o teoretickú otázku, ktorou som sa snažil najsť odpoveď na otázku, prečo takáto situácia vznikla.
Napísať odpoveď