Ako zobrazit obsah stranky v prehliadaci
-
krankenwagen
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Ako zobrazit obsah stranky v prehliadaci
Zdravim.
Chcel by som nejako vyuzit volny priestor na webe tym, ze by som si spravil akesi ulozisko suborov, nakolko dropbox mam uz plny. Nieco na ten sposob, ze zadam do prehliadaca napr. www.nazov_webu.sk/files a objavi sa mi obsah priecinka files, pripadne dalsie podpriecinky alebo samotne subory. Vyhodou by bolo, keby bol tento priecinok zaheslovany. Teraz ked pridam cez FTP priecinok files a doneho nejake subory, vysledok je takyto:
Forbidden
You don't have permission to access /subory/ on this server.
Viete niekto o niecom, ako by sa toto dalo?
Dakujem
Chcel by som nejako vyuzit volny priestor na webe tym, ze by som si spravil akesi ulozisko suborov, nakolko dropbox mam uz plny. Nieco na ten sposob, ze zadam do prehliadaca napr. www.nazov_webu.sk/files a objavi sa mi obsah priecinka files, pripadne dalsie podpriecinky alebo samotne subory. Vyhodou by bolo, keby bol tento priecinok zaheslovany. Teraz ked pridam cez FTP priecinok files a doneho nejake subory, vysledok je takyto:
Forbidden
You don't have permission to access /subory/ on this server.
Viete niekto o niecom, ako by sa toto dalo?
Dakujem
Re: Ako zobrazit obsah stranky v prehliadaci
Vygoogli si htaccess a direktivu Indexes
-
krankenwagen
Professional
Dakujem, presne toto som potreboval. No je nejaka moznost to zaheslovat, aby k tomu nemal pristup hocikto?
EDIT: Nasiel som navod ako to zaheslovat pomocou .htaccess a .htpasswd, prvykrat to po mne pytalo heslo, zadal som spravne, no vyskocila nasledovna chyba:
Internal Server Error
The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.
Co s tym?
EDIT: Nasiel som navod ako to zaheslovat pomocou .htaccess a .htpasswd, prvykrat to po mne pytalo heslo, zadal som spravne, no vyskocila nasledovna chyba:
Internal Server Error
The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.
Co s tym?
Zrejme si ten .htaccess a .htpasswd zle nakonfiguroval, takuto chybu zvykne vyhadzovat ked je .htpasswd v zlom adresari / server ho nenajde. Skontroluj si este raz poriadne cestu, ktoru si tam dal. Plus, heslo musi byt v .htpasswd v sifrovanej podobe, teda nie ako plain text.
-
krankenwagen
Professional
A v ktorom adresari ma byt .htpasswd? V tom, ktory chcem zaheslovat?
Takyto mam .htaccess:
a v passwd mam meno_pouzivatela:zasifrovane_heslo
.htaccess je v hlavnej zlozke stranky a .htpasswd tiez.
//Uz som to vyriesil. v phpinfo som nasiel spravnu cestu k root directory a .htpasswd som umiestnil do priecinka, ktory chcem zaheslovat. Dakujem este raz, posielam K+. A viem, ze uz budem asi otravny, ale dal by sa ten vypis suborov aj nejako graficky skraslit? Nejaky iny font, resp. pozadie? Alebo to funguje iba tak ako to je defaultne?
Takyto mam .htaccess:
Kód: Vybrať všetko
Options +Indexes
AuthType Basic
AuthName "restricted area"
AuthUserFile /subory/.htpasswd
require valid-user.htaccess je v hlavnej zlozke stranky a .htpasswd tiez.
//Uz som to vyriesil. v phpinfo som nasiel spravnu cestu k root directory a .htpasswd som umiestnil do priecinka, ktory chcem zaheslovat. Dakujem este raz, posielam K+. A viem, ze uz budem asi otravny, ale dal by sa ten vypis suborov aj nejako graficky skraslit? Nejaky iny font, resp. pozadie? Alebo to funguje iba tak ako to je defaultne?
-
audiotrack
VIP
AuthUserFiles musí byť absolútna cesta, a toto čo si tam dal istotne absolútna cesta nie je, je to iba relatívna cesta vzhľadom k tvojmu rootu webu
-
krankenwagen
Professional
Dik, spojazdil som tie Indices.
audiotrack: vsetko zatial funguje ako ma, tak nebudem do toho radsej uz sparchat
ale dakujem
audiotrack: vsetko zatial funguje ako ma, tak nebudem do toho radsej uz sparchat