Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa gogo956 »

dopadne to asi tak, ze ti co tam maju nahlaseni trvaly pobyt dostanu sko ric neskor nejake nahradne ubytko a vecsina co pobyt nemaju sa k tym prvym znovu nastahuje. Apropo taka demolacia panelaku moze stat teda pekne prachy a to vsetko pojde z rozpoctu.
Grond
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grond »

D4vid
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D4vid »

L9 je jedna veľká stoka... Je časť kde žijú relatívne normálne rodiny ktoré sa aspoň snažia fungovať v našej spoločnosti normálne...
Potom je taký nejaký divný stred. A nakoniec najhrošia časť kde by som úprimne povedal že žijú zvieratá. Hovorím z vlastnej skúsenosti neraz som tam bol.
Okmžite ako tam človek príde (kedže tam nezapadnete) hneď sa okolo vás pohybuje plno podobne vyzerajúcich a najmä zapáchajúcich, no dajme tomu ľudí... Medzi prvými otázkami mladších je či pre nich niečo nemáte... Samozrejme sú zvyknutí že im gadžovia proste niečo dajú...
Potom sú takí starší do 25 rokov cca... ktorí si dovolia viac... Proste cítia sa na svojom území bezpečne.. Či nemáte telefón, alebo peniaze... Určite sa len zaujímaju o vaše socálne pomery, že?
Nakoniec sú tam starší obyvatelia, ktorí buď (ako vidíme v TV) len kričia že nemajú to a hento, alebo takí ktorí sa spýtaju radšej na nejakú robotu.
Takže nemôžem povedať (a ani nechcem) že všetci sú rovnakí, ale z takýchto osád a sídlisk je to zberba, zvierata, opice a nemám na nich ani jedného dobrého slova... (Česť mizivému počtu výnimiek)
Toto je pre mňa cigán = neprisôsobivý občan.
Celý deň nič nerobia, len sa poflakujú prípadne idú do mesta prehľadávať bedne...
Celkovo by to občanom možno nevadilo, keby tu neplatil iný meter na každého.
Normálny človek by čakal že budeme voči ním ostražitejší, ale to by hádam mohlo byť rasistické... Tak radšej nie. Veď už su raz takí... Ale keby niečo spravil obyčajný občan tak je pekne povedané v riti.
Toto nemôže trvať večne. Ja viem že za nenávisť voči ním môžu samotní politici ktorí ich zvýhodňovaním dávaju ľuďom dôvod na nenávisť. Koniec koncov rómovia by boli hlúpy keby to nevyužili. Ale národ ako taký to večne tolerovať nebude, a môže byť jedno aké zákony tu máme... Príde jeden väčší prešľap alebo prúser ktorý spraví zopár počernejších a ľudia sa zbúria proti všetkým. A nepomôže im ani svätená voda.
Neviem čo tu ešte napísať, aj tak už asi všetko bolo povedané. Len po tom čo som dnes zažil som mal potrebu to trošku vyventilovať :D
btw. Ak mi niekto povie že som rasista, vysadím ho na L9 zakričím že má so sebou dotačná osoba veľa peňazí, a na rukách zlaté prstene a drahé hodinky. A odídem :wink: Nech si dotačný užije
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

http://spisskanovaves.korzar.sme.sk/c/6 ... nicky.html

nejak si to neviem predstavit, ze by take nieco spravili biely.
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

no to je hnus velebnosti :? aj bielych ožratých ludí čo sú násilní a úlisní na baby ale asi každý videl dosť

inak napríklad toto nejak nesedí v tej správe:
vyjadrenie novinára: "Na to, chceli dobité čašníčky zavolať pomoc, no zistili, že Rómovia im ukradli mobily"
vyjadrenie policajnej hovorkyne: "Jednej z barmaniek neznámy páchateľ odcudzil mobilný telefón"
jefty
Star
Star

Príspevok od používateľa jefty »

beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

problem je, ze oni ich posielaju domov -> do Rumunska/Bulharska
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

A kam by ich mali posielat? Na Bora Bora???
Brambor
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Brambor »

Nová iniciatíva v tejto otázke:

hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ide o to, že cigáni na Slovensku sú tu takisto doma ako ja alebo beardie alebo TommyHot.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

TommyHot napísal:A kam by ich mali posielat? Na Bora Bora???
Na slovensko. Tu ich mame radi a zmesti sa ich este dost :)
beardie
Redeemer
Redeemer

hughito napísal:cigáni na Slovensku sú tu takisto doma ako ... beardie
~
v CR ich je tiez jak nasranych :)
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

ja neviem preco im nenavrhnu afriku stale by mali teplo, mohli by zrat banany od rana do vecera.take vymozenosti.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

hughito napísal:Ide o to, že cigáni na Slovensku sú tu takisto doma ako ja alebo beardie alebo TommyHot.
Na slovensku mozno, ale rec bola o francuzsku a tam su nelegalne. No a kludne nech si tu ostanu, ale cierne stavby by som im bural rad za radom.
RBG
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa RBG »

TommyHot napísal: cierne stavby by som im bural rad za radom.
Tie treba burat urcite, ci uz to je osada alebo hotel.
Ako riesenie sa mi zda znizenie soc. davok. Ak sa niekomu oplati viac nepracovat a poberat davky ako chodit do prace, tak to je potom zle :?
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Znizenie socialnych davok by zasiahlo aj ozajstne socialne pripady. Ja mam skor ine riesenie a velmi vyhodne pre slovensko. Vytvorit statne vyrobne podniky (nerobim si iluzie, ze sukromnik zamestna primitiva) a zamestnat tam ciganov s tym, ze by 2-3-4-5-X rokov dostali danove a odvodove prazdniny. Cize by zamestnavatel (stat) za nich neplatil 49% dani a odvodov a teda o tychto 49% by mali vyssiu mzdu. Ide mi o to, ze ak ma cigan dostat 250 v cistom zo socialky za nic a 300 v cistom minimalku, tak je jasne co si vyberie. Ale ak by mal dostat povedzme 400 a viac, tak by bol motivovany pracovat a sice stat by mal danovy a odvodovy vypadok (skor len odvodovy, kedze podstatnu cast mzdy tvori nezdanitelne minimum), ale za to by mal lacnu pracovnu silu, ktora by nepozierala system a este by aj vytvarala hodnoty, takze by bol stat koniec koncov v pluse a ciastocne by sa aj vyriesila ciganska otazka. 10-20 rokov a cigani su znova zacleneni v spolocnosti.

Samozrejme problem je v tom, ze co je statne, to je nefunkcne.. ale s tym treba ratat..
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

TommyHot napísal:Samozrejme problem je v tom, ze co je statne, to je nefunkcne.. ale s tym treba ratat..
A na to si kde prišiel? A ak si za tým stojíš, tak prečo požaduješ vytvorenie niečoho, čo nefunguje?
beardie
Redeemer
Redeemer

TommyHot napísal:statne vyrobne podniky
umely zasah do trhu, cim by v konecnom dosledku skrachovali firmy zamestnavajuce najnizsie zarobkove vrstvy, ked tito by boli lacnejsi (z pohladu superhrubej mzdy)
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

hughito napísal:Ide o to, že cigáni na Slovensku sú tu takisto doma ako ja alebo beardie alebo TommyHot.
Toto uvazovanie je jedna z pricin ciganskeho problemu.

O svoj domov sa treba starat a zveladovat ho, cigan do neho sere a nici ho, tym padom cigan o svoj domov davno prisiel.

PS, dalsia tvoja neuveritelna snaha chovat to slabe a chore, a takto cloveka nezmenime k lepsiemu, ze?
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

TH: priklanam sa k beardiemu, stat nema tvorit pracovne miesta, ma vytvarat podmienky pre jednoduche zamestnavanie

taketo podniky by ich naucili len chodit do prace, nie tam aj realne pracovat

begbee: nemusi byt nefunkcne, ale stat je najmenej efektivnym vlastnikom podniku

vo vseobecnosti plati, ze najefektivnejsie su male a stredne poniky, potom velke a stat vid http://www.cybaea.net/Blogs/Journal/emp ... ivity.html
Napísať odpoveď