skôr asi ide o to že všetky problémy nie je možné vyriešiť tak že všetci odídu inam a posledný zhasnekali520 napísal:Toto uvazovanie je jedna z pricin ciganskeho problemu.
O svoj domov sa treba starat a zveladovat ho, cigan do neho sere a nici ho, tym padom cigan o svoj domov davno prisiel.
Romovia na Slovensku
-
Waagbistritz69
King
- Kontaktovať používateľa:
Re: Romovia na Slovensku
Na tento problém sa minuli miliardy a 20 rokov času a ešte nikto ho ani nezačal riešiť.
Skor narazam nato ze integracia je blbost.Waagbistritz69 napísal: skôr asi ide o to že všetky problémy nie je možné vyriešiť tak že všetci odídu inam a posledný zhasne
Absolútne nechápem, o čom píšeš. Vie mi to niekto preložiť ?kali520 napísal:Toto uvazovanie je jedna z pricin ciganskeho problemu.
O svoj domov sa treba starat a zveladovat ho, cigan do neho sere a nici ho, tym padom cigan o svoj domov davno prisiel.
PS, dalsia tvoja neuveritelna snaha chovat to slabe a chore, a takto cloveka nezmenime k lepsiemu, ze?
-
TommyHot
Addict
Jedna vec je zamestnat najnizsie prijmove vrstvy, druha vec je zamestnat najnizsie prijmove vrstvy ciganov. Cigana zamestna malokto a tieto socialne podniky by boli urcene vylucne pre ciganov, takze by sa z pohladu sukromneho sektora az tak vela nezmenilo, kedze ten by mal lacnu pracovnu silu bielych.beardie napísal:umely zasah do trhu, cim by v konecnom dosledku skrachovali firmy zamestnavajuce najnizsie zarobkove vrstvy, ked tito by boli lacnejsi (z pohladu superhrubej mzdy)
begbeee staci si precitat vyrocne spravy statnych podnikov
javatar ak bude stat vynucovat dodrziavanie pravidiel, tak by to mohlo fungovat.. ak by tam niekto nad nimi stal s bicom a nutil ich pracovat, tak by si casom urcite zvykli.. ak nie, tak bohuzial, nemaju odpracovane, nebudu socialne davky..
ak nebudu presuvat kopu kamenia z jednej strany na druhu, tak si neviem predstavit, co ine by mohli robit
-
RBG
Medium Expert
zametať ulice, upratovať ulice, upratovať v prírode... je toho mnoho...beardie napísal:ak nebudu presuvat kopu kamenia z jednej strany na druhu, tak si neviem predstavit, co ine by mohli robit
to by mali robit nezamestnani bez rozdielu, pre nezamestnatelnych treba vymysliet nieco ine, co, to netusim
To je zas aké absurdné vytváranie kategórií ? Ako sa líši nezamestnaný cigán od nezamestnaného bieleho ?
-
TommyHot
Addict
Zvycajne tak, ze nezamestnany biely si hlada robotu, ale nemoze si ju najst. Nezamestnany cigan si robotu ani nehlada, maximalne len pred kamerou natiahne ruku a povie daj. Chod sa pozriet na urad prace ake je zlozenie ludi, ktori chodia kazdy mesiac dokladovat, ze si hladaju pracu. Ano aj cigani chodia na urad prace, ale do inych dveri a za inym ucelom 
vsimni si rozdiel medzi nezamestnany a nezamestnatelny
th: Áno ty to vieš povedať za všetkých nezamestnaných cigánov. Škoda reagovať.
beardie: Narážaš zrejme na nejaké stereotypné zovšeobecnenie, že cigán buď nechce alebo nevie pracovať. Zaujímavé, že práce typu, prípadne nejaké zemné práce a pod. vidím vykonávať takmer len cigánov.
beardie: Narážaš zrejme na nejaké stereotypné zovšeobecnenie, že cigán buď nechce alebo nevie pracovať. Zaujímavé, že práce typu
Kód: Vybrať všetko
zametať ulice, upratovať ulice, upratovať v prírode... je toho mnoho...-
TommyHot
Addict
hughito co je lepsi ukazovatel snahy najst si pracu, ako dlhocizny rad ludi na urade prace? a to, ze tam cigani nie su, resp len vo velmi malej miere presne vyjadruje ako sa tato banda stavia k svojim povinnostiam.
Chod niekedy aj od pocitaca a pozri sa ako to vyzera v realnom svete.. mas pravdu, skoda reagovat, lebo o realite nic nevies.. stale dokola len filozoficke zvasty, ale nezabudaj na to, ze filozofia je len obycajna hlupa paveda a filozofovia vacsinou koncia s minimalkou v mdconalde za dvojplatnickou
ale co, aspon zistis ako to na tom urade prace vyzera v skutocnosti a nie v tvojich predstavach 
Chod niekedy aj od pocitaca a pozri sa ako to vyzera v realnom svete.. mas pravdu, skoda reagovat, lebo o realite nic nevies.. stale dokola len filozoficke zvasty, ale nezabudaj na to, ze filozofia je len obycajna hlupa paveda a filozofovia vacsinou koncia s minimalkou v mdconalde za dvojplatnickou
nezovseobecnujem, kym nebude vyzadovana praca aj od vsetkych nezamestnanych, tak sa nemame o com bavit
th: Som zvedavý akú realitu vidíš ty a aj viacerí tvoji súkmeňovci v tomto vlákne. Ad hominem argumenty ma nezaujímajú, nereagujem.
Ja mám osobných skúseností s cigánmi dosť, pozerám, vidím, zažívam.
Považujem za dôležité zdôrazniť aj to, že určite časť cigánov, ale aj bielych, zneužívajú sociálne dávky a vyhovuje im takýto štýl života, čo určite nie je správne a treba to zaraziť. Nebudem však vytvárať pochybné stereotypné škatuľky a predháňať sa v zovšeobecňovaní. Kto vôbec som, aby mi prináležalo hodnotiť a súdiť skupinu ľudí v počte 400 000 ?
beardie, tá práca by najprv aj musela byť, ale tak určite som za to, aby bola práca vyžadovaná od každého schopného a zdravého jednotlivca. Je to úplne prirodzené, aby človek pracoval.
Platí anarchokomunistická zásada, ktorú som tu už spomínal - "žiadnu ľútosť medzi tých, ktorí sú schopní a odmietajú pracovať." Spoločnosť nemôže podporovať takýchto ľudí - môže im dať šancu, ak ju dobrovoľne ignorujú, tak nech znášajú dôsledky svojho konania.
Ja mám osobných skúseností s cigánmi dosť, pozerám, vidím, zažívam.
Považujem za dôležité zdôrazniť aj to, že určite časť cigánov, ale aj bielych, zneužívajú sociálne dávky a vyhovuje im takýto štýl života, čo určite nie je správne a treba to zaraziť. Nebudem však vytvárať pochybné stereotypné škatuľky a predháňať sa v zovšeobecňovaní. Kto vôbec som, aby mi prináležalo hodnotiť a súdiť skupinu ľudí v počte 400 000 ?
beardie, tá práca by najprv aj musela byť, ale tak určite som za to, aby bola práca vyžadovaná od každého schopného a zdravého jednotlivca. Je to úplne prirodzené, aby človek pracoval.
Platí anarchokomunistická zásada, ktorú som tu už spomínal - "žiadnu ľútosť medzi tých, ktorí sú schopní a odmietajú pracovať." Spoločnosť nemôže podporovať takýchto ľudí - môže im dať šancu, ak ju dobrovoľne ignorujú, tak nech znášajú dôsledky svojho konania.
-
TommyHot
Addict
hughito este sa tak naucit pozerat s otvorenymi ocami, a bude to fajn
naozaj sa skus niekedy zastavit na urade prace a aj sam zistis, kto sa uchadza o pracu.. nebudes ty nahodou jeden z tych clenov LPR, ktori maju plnu hubu moralnych kecov a ked napriklad bolo treba tusim 2 roky dozadu vypratavat Lunik IX, tak po nich neostal ani smrad? lebo presne takto na mna posobis, ale jasne ad hominem bla bla 
Sám si si odpovedal, som rád, že si na to už prišiel. 
tej prace len v okoli mojho bydliska by sa naslo velmi vela, len to by museli kompetentni trochu robit nieco aj pre ovcanov, no najblizsieho este 3,5 roka pochybujem, ze sa cosi udeje...hughito napísal:beardie, tá práca by najprv aj musela byť
Ale budeme, lebo inak sa ten problem vyriesit neda.hughito napísal:Nebudem však vytvárať pochybné stereotypné škatuľky a predháňať sa v zovšeobecňovaní.
Nezalezi natom kto si ty ale kto su oni.hughito napísal:Kto vôbec som, aby mi prináležalo hodnotiť a súdiť skupinu ľudí v počte 400 000 ?
-
D4vid
Medium Star
hughito
úprimne ti se*iem na tie reči o tom ako ich všetci škatuľkujeme. Aké je riešenie? Je to večný kruh.
Chybné sú zákony ktoré im umožňujú zneužívanie systému. Systém je chybný lebo tie zákony ani nemôžme radikálne meniť lebo by sme boli zasa za "rasistov".
Pre mňa je to zberba. Nezodpovední flákači. Aký je rozdiel medzi nezamestnaným cigánom a gadžom?
Ak nemá gadžo robotu tak nerobí ďalšie deti, lebo vie že si to nemôže dovoliť.
Cigán robí deti, aby mal viac penazí.
Ak porovnáme percentuálne zastúpenie bielych ktorí žijú spôsobom ako cigáni. Tak nám výjdu rozdielne čísla. Určite v neprospech cigánov. To nie je škatuľkovanie. To je štatistika!
Nech idú všetky tie organizácie za práva menšín do prdele, lebo toto nikam nevedie. Len to podnecuje nenávisť voči rómom.
úprimne ti se*iem na tie reči o tom ako ich všetci škatuľkujeme. Aké je riešenie? Je to večný kruh.
Chybné sú zákony ktoré im umožňujú zneužívanie systému. Systém je chybný lebo tie zákony ani nemôžme radikálne meniť lebo by sme boli zasa za "rasistov".
Pre mňa je to zberba. Nezodpovední flákači. Aký je rozdiel medzi nezamestnaným cigánom a gadžom?
Ak nemá gadžo robotu tak nerobí ďalšie deti, lebo vie že si to nemôže dovoliť.
Cigán robí deti, aby mal viac penazí.
Ak porovnáme percentuálne zastúpenie bielych ktorí žijú spôsobom ako cigáni. Tak nám výjdu rozdielne čísla. Určite v neprospech cigánov. To nie je škatuľkovanie. To je štatistika!
Nech idú všetky tie organizácie za práva menšín do prdele, lebo toto nikam nevedie. Len to podnecuje nenávisť voči rómom.