Server: Pre minecraft server.

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
EssoLegend
Zablokovaný
Zablokovaný

Server: Pre minecraft server.

Príspevok od používateľa EssoLegend »

Zdravím Vás ;) som na tomto fóre nový.

Skladám si vlastný hosting s parametrami:
SSD Sata 3
Zdroj
Processor
Ram pamäť
Matičná doska

Internetové pripojenie: Antik 70mb/s sťahovanie aj nahrávanie (download, upload).

Čo by ste mi odporučili na tejto zostave vymeniť/vylepšiť?
Koľko asi tak miestny (slotový) server budem mať môcť s view-distance 15?

Jedna otázka na záver: Aký os by som mal nainštalovať? (skúšal som linux na starom serveri, ale nemal dizajn či ako sa to volá bol sem len v čiernej konzole a to nie je nič pre mňa...)

Ďakujem veľmi pekne za vaše odpovede.
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Server: Pre minecraft server.

Príspevok od používateľa hojko »

Tak idem postupne ako si to pisal. SSD disk do serveru nepatri, pretoze po case odide. Zdroj je jedna z najhorsich znaciek a ten nepatri do domaceho alebo kancelarskeho pocitaca, nie to este do servera. Procesor je dobra volba, ale ta doska je hrozna, chcelo by to nieco kvalitnejsie. RAMka moze ostat. Mat server doma a nie niekde v serverovni, tak to je na zamyslenie.

Odporucal by som ti vymenit teda skoro vsetko, doplnit k tomu poriadne chladenie a zverit do do ruk niekomu, kto sa do toho rozumie. Ten tvoj design ci ako si to opisal v pripade Linuxu, tak to sa vola konzola a evidentne nemas ani paru o co ide, takze pre teba je jedina moznost spravit to na Windowse.
EssoLegend
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa EssoLegend »

Ak tak dam HDD tak to minecraft server zabije celý hdd pre jeho slabý zápis...
SSD či HDD odíde časom tak či tak nie? SSD životnosť je omnoho nižšia ako u HDD?

K doske: Je pomalá, alebo čo je na nej tak strašne zle? Skús vybrať nejakú ty prosím a ja to zvážim.
K zdroji: Kúpim kvalitnejší no :) myslel som, že i ten najhorší aj najlacnejší bude dobrý neviem na čo sa mám zamerať.
Prečo je na zamyslenie ak chcem mať server doma? nevidím v tom nič zlé. Elektrina do nákladov v našej rodinnej firme a net tak isto. Azda sú iné dôvody?

Ak by som dal ten linux a naučil sa v ňom pracovať získal by som rapídne lepšie výsledky ako keby som tam trepol windows server 2003?

Trošku si ma skritizoval heh ale Ďakujem za tvoju odpoveď.
test
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa test »

WD RE4 tam daj ako disk.

Neda sa povedat, co bude lepsie, ci Linux alebo Windows. Nevies robit v ani jednom, vo Windowse to bude jendoduchsie. Kludne tam daj aj XP + firewall, to postaci.
Napísať odpoveď