MSI GT70 0ND-231CZ vs. MacBook Pro 15 "Retina CZ

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...

Ktorý by ste brali vy?

MSI GT70 0ND-231CZ
5
50%
MacBook Pro 15 "Retina CZ
5
50%

Celkom hlasov: 10

xjojox2246
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

MSI GT70 0ND-231CZ vs. MacBook Pro 15 "Retina CZ

Príspevok od používateľa xjojox2246 »

Ktorý by ste brali vy? prosím napíšte aj prečo

MSI GT70 0ND-231CZ
MacBook Pro 15 "Retina CZ

na grafiku (photoshop ...) 3d render a pod. , hry a pod.

Berte to tak prosím že akokeby máte na výber zadarmo tieto 2 notebooky , ale vybrať si môžte iba jeden :)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: MSI GT70 0ND-231CZ vs. MacBook Pro 15 "Retina CZ

Príspevok od používateľa uplink »

Parametrálne nakopáva MacBooku MSi zadok skoro v každom jednom smere, avšak je to MSi, si si istý že by si chcel tak nadupaný notebook práve od tak chybového výrobcu?

Nemám rád Apple pre ich retardovanú politiku, avšak pre "istotu" by som sa obul do MacBooku v tomto prípade.

MSi ponúka šialné veci ako raid0 z SSD diskov, silnejšiu dedikovnaú grafickú kartu, silnejší procesor, kopec úložného priestoru, na druhej strane Apple ponúka krásny a nevídaný display pri takej uhlopriečke, jeden 512 GB SSD disk [luxus nad luxus], avšak vo všetkom ostatom zaostáva.

Btw. dal si na výber dva extrémne otázne produkty. Pri Apple je to predraženosť na úkor značky, pri MSi je to MSi, zlá značka.

Oba notebooky sú nadupané, MSi vedie v parametroch a hrubom výkone, tu nie je o čom, Apple pri spoľahlivosti a krásnom retina displayi.
xjojox2246
Star
Star

Príspevok od používateľa xjojox2246 »

uplink : fakt ďakujem, o tom MSI že sa kazia som fakt nevedel. čo by si ty odporúčil. Ako si začal už používať niečo nadúpané.
Vopred dik za poradu.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Na druhej strane taký highenďák by sa už pokaziť nemusel, že áno - ale ruku do ohňa by som za to nedal. Nič s takým výkonom nie je na slovenskom trhu dostupné, ako ponúka ten MSi, Bohu žiaľ, všetko sú slabšie notebooky od neho. Takže pravdupovediac nejakú alternatívu nemá, aspoň nie vo VO ako alza, agem, bgslevi, v zahraničí áno.

A medzi tými dvomi, ak chceš hrať hry, zober si ten MSi, nižšie rozlíšenie a väčší hrubý výkon Ti zaručí dostatočný framerate na dlhšie obdobie.

Ak chceš pracovať a mať seriózne veľký workspace, je Apple jasná voľba. Aj keď mne osobne nejde do hlavy ako využiť tak šialene veľké rozlíšenie pri 15tich palcoch, ale tak to je vec používateľa.

Btw. MSi je ináč dosť veľká krava, na prenos a tak. A za tú sumu ho nahradí nadupaný herný PC. Ak je mobilita prioritná, tak je to pravdepodobne jediná voľba z dostupných notebookov na Slovensku. Ostatné majú o triedy nižšie GPU a CPU. Tak isto žiadny z klasických notebookov nedisponuje SSDčkovým raid0, len ten MSi.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ak nie MSI, tak sa mozes pozriet po niecom kvalitnejsom, ci je to Toshiba, Dell alebo Lenovo. Z tych, kde sa uz tak o kvalitne hovorit neda, ale zaroven neplatis za znacku, tak by som bral Asus alebo HP, popripade aj Acer. Ak sa ma nieco pokazit, tak sa to pokazi, je to len elektronika.
Maxpayne
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Maxpayne »

bral by som Msi,tej znacky by som sa nebal,mal som par bookov od nich aj herny a nemal som ziadny problem,bud som mal stastie alebo neviem. Msi uz je dlhsie na trhu a nevydaval by notebooky keby sa stale kazia. Na vsetko mas dvojrocnu zaruku takze pripadne problemov,das reklamovat.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Osobne by som si priplatil mastné peniaze na +3 roky záruka pri takom noťasi. Btw. je Ti jasné že "amortizácia" toho notebooku bude extrémne krutá? Teraz má hodnotu 2k evri, o pol roka to nebude ani tisícka?
terrens
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa terrens »

Jednoznačne MSi- predbieha ho výkonovo na plnej čiare. No na druhej strane je to veľký 17" dobytok- teda s transportom bude troška problém.

MAC ale ponúka pri uhlopriečke 15" rozlíšenie až 2880x1800. No nejaké reálne logické využitie toho nevidím. Už pri 17" by to bolo lepšie, ale aj tak je to strašne moc- pre fajnšmekrov sa to hodí.

O MSi som nejak extra nepočul že by sa kazili- predsalen tam sú 2 roky záruky takže keby niečo...
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

uplink zabudol si vsak na to, ze sice ma MB slabsi hardware, OS je podstatne optimalizovanejsi na tento HW ako je to pri windowsoch, kde sa skor sustreduju na to, aby to bezalo na co najviac zariadeniach, takze v konecnom dosledku ten vykon moze byt totozny.

Predrazena znacka? :) ale prosim ta, je jasne, ze celohlinikovy case, s TOP IPS displejom s obrovskym rozlisenim, s vydrzou baterie cez 6 hodin, s mini rozmerom a mini vahou a 250/500GB SSD diskom bude podstatne drahsi ako konkurencia zabalena v plaste, s 2-3 hodinovou baterkou, obycajnym displejom a sice vykonnejsim HW ale drahsim len o par desiatok eur. MSI ponuka navyse len vypoctovy vykon a aj to je otazne ci v skutocnosti dokaze OS tento vykon vyuzit naplno ako je to pri macoch.

//A navyse, ked uz o tej amortizacii. Macbook za rok v pohode predas za 80% povodnej ceny. Notebooky inej znacky predas pod 50% ceny.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Ja som písal o MSi o tej amortizácii. CrapBooky kúpia ovce aj za pôvodnú cenu kľudne...
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Plati to tak pri vsetkych vyrobcoch, ktori produkuju notebooky masovo. Ani take lenovo si velmi nedrzi cenu a to je kvalitou (samozrejme aj cenou) niekde inde ako tieto shitne znacky.

Ked uz o ovciach, to tvoje oznacenie macbookov vobec ale vobec nehovori o tom, ze si ovca ;) :roll:
Napísať odpoveď